Ako zvládnuť alergiu na roztoče?
Kde ste kupovali postelne navleky,vankuš a perinu, ake opatrenia ste ešte urobili a čo vám pomohlo
Odstránili sme zo spálne koberec, zaves periem každý týždeň 😂, kúpili kvalitnú čističku vzduchu, vymenili periny, vankúše za protiroztočové. Postelne pradlo mením každý týždeň, periem minimálne na 60. Vysavam matrace vysávačom s HEPA filtrom. Každý deň prebehnem vysávačom podlahu, 2x týždenne umyjem podlahu, povrchy - nočný stolik, komoda, nad skriňou, parapeta sa snažím denne. (Nepoužívam chémiu, len biely ocot, vodu, EO občas).
Ak by som chcela ešte viac investovať, tak by som si kúpila ešte poťahy na vankúše, periny, matrac, ale tým, že sme 4, tak by sa to vyšplhalo na viac ako 1000€, čo tiež nejaký čas trvá, kým našetrím 🙂
Zatiaľ tieto opatrenia stačia..
Odstránili sme zo spálne koberec, zaves periem každý týždeň 😂, kúpili kvalitnú čističku vzduchu, vymenili periny, vankúše za protiroztočové. Postelne pradlo mením každý týždeň, periem minimálne na 60. Vysavam matrace vysávačom s HEPA filtrom. Každý deň prebehnem vysávačom podlahu, 2x týždenne umyjem podlahu, povrchy - nočný stolik, komoda, nad skriňou, parapeta sa snažím denne. (Nepoužívam chémiu, len biely ocot, vodu, EO občas).
Ak by som chcela ešte viac investovať, tak by som si kúpila ešte poťahy na vankúše, periny, matrac, ale tým, že sme 4, tak by sa to vyšplhalo na viac ako 1000€, čo tiež nejaký čas trvá, kým našetrím 🙂
Zatiaľ tieto opatrenia stačia..
@nikolka232 a co sa tyka liecby? Co vam pomohlo
@nikolka232 a co sa tyka liecby? Co vam pomohlo
@simona825 manžel užíva klasicky lieky od lekára, ale keď je k tomu aj peľová sezóna, tak vtedy to znáša zle aj s liekmi, dcéra to zatiaľ znáša bez liekov - strava, doplnky výživy -užíva prírodne antihistaminikum - quercetin + iné. Ale teraz na jeseň sa trápime s vyššou chorobnostou a dlhším priebehom liečby - kašeľ trvá aj 2-3 týždne.
Vysavame matrace aj gauc zakazdym ked sa vysava izba, postelne mame uplne normalne bavlnene, dokonca aj perove vankuse. Paplony plnene dutym vlaknom, obcas sa vyperu v pracke. Ked poriadne mrzne vylozim matrace aj vankuse na noc na mraz, alebo sa vankuse raz v roku odnesu vyprat do cistiarne. Minimalizvali sme koberce, a vysavace mame s HEPA filtrom, koberce vysavame turbohubicou. Povacsine sa povysava aj prach na nabytku. A nemame doma zbytocne pracholapace. Zaclony mame, zavesy nie.
Dcera ma alergiu na roztoce, dostala liecbu staloralom, urobili sme novu izbu, vsetko ma zavrete ziadne vystavene plysaky a pracholapace..koberec ma len taky mini.matrac ma novy pre alergikov na mieru, periem pravidelne bavlnene navlecky, a top je vysavac na roztoce -tesla. Akoze to co vytiahne z matracu, sedacky a koberca to by ste neverili. Dcere sa polepsilo, uz rano nevstava s plnym nosom ani nebyva chora.
Máme normálne látkovú sedačku, lebo kožená mi je nepohodlná, koberce nemáme. Paplony pre alergikov ale inak všetko klasické. Len velmi často vysávam, utieram prach, prezliekam postelné prádlo, periem často aj vanúše a paplóny, vrch matracu viem oprať v práčke, tak to robím 2x ročne. V zime kedm mrzne dám občas von paplóny a vankúše. Ale lieky musim brať kazdý den aj tak
Vyhodila som všetko, čo je nepotrebné a ťahá prach. Závesy,veľké množstvo plysakov a všetko, čo obsahuje perie a paperie. Všetko čo je na posteli periem na 90 stupňov a pri každom prezliekaní perin vysavam matrac vysávačom na roztoce. Periny, vankúše a všetko, čo je na posteli pravidelne vetram vonku na slnku alebo v mraze
Aky vysavac na roztoce pouzivate? Ktory je dobry?
Na matrace mám Teslu, na podlahy a iné mám Dyson. Ale určite sú aj oveľa lacnejšie.. hľadaj s HEPA filtrom. 🙂

normálne vankúše a prádlo a obliečky, treba to často vetrať, meniť, vysávať matrac, prípadne striekať prostriedkom proti roztočom…