Alergia na mačky
Ahojte. Chceme si zaobstarať mačičku z útulku len známa ma zneistila, že či nemám deti alergické 😳. Mladší syn je alergik, boli sme na alergologii cca 2-3 roky dozadu , aktuálne máme zajačika, na toho nie je alergický a ani na seno. Lebo sa pýtala alergologicka či máme zvieratko. Vyšlo mu pozitívne len na roztoče ale neviem či robila aj na macky. Tak sa chcem spýtať ako sa prejaví táto alergia, keď pojdeme do útulku k macickam na dáku pol hodinku tak sa mu to hneď prejaví? K alergologicke sa dostaneme najskôr až v máji. Musíme ísť aj tak na kontrolu. Ďakujem 🫶
@ssimusska ďakujem za skúsenosť. Tak pôjdeme do útulku a trošku ho posledujem či nebude mať reakciu.
Pripadne ak máš možnosť skúste ísť do macacej kaviarne🙂
@aandrea9 áno 😊 pôjdeme. Máme ju v meste.
Príjemný kultúrno mačací zážitok majte 🙂
@aandrea9 ďakujeme ♥️😊
Prípadne vyskúšať na týždeň dva mačičku do dočasky
@parvinka0001 joj to sa bude potom ťažko vracať
Dcera je alergicka na macky a cca do 30 min zacne kychat, slzavia a cerveneju jej oci, opucha tvar. Macky sa nemusi ani dotknut staci, ze je niekde v miestnosti.
@bebina23 super. To som potrebovala vedieť. Lebo pôjdeme do kaviarničky, či to stačí na to, aby som mohla povedať že áno, je alergický. Nerada by som mačičku zobrala a potom ju dávala preč
Ale aspoň máš ju kde vrátiť .lebo ak si ju zaobstarate a časom prídeš nato že ju nemôžete mať tak ju nikto nevezme pokiaľ bude to len obyčajná mačka
mame 4 roky kocura a obe deti alergicke na neho, dcere sa to prejavilo ked odisla na VS a vzdy ked pride musi brat lieky, okamzite ma plny nos a cervene oci, synovi sa to zacalo prejavovat minule leto, od zimy uz je tiez na liekoch... najhorsie je ked sa odniekial vratime po par dnoch, vtedy kycha, ked je s nim cely cas tak je to ok
@demografka a mate ho vnutri ci vonku?
@zuzinabila v byte, spi v detskej pri synovi
@demografka och, bola som ako dieťa silná alergička v domácnosti, kde neboli opatrenia na to..je to strašné utrpenie.
Ano chodte k mackam posediet, na navstevu ci do kaviarne, na hodinku dve. Ak aj nebude nejaka akutna rychla reakcia (ze sa hned vyhadze) tak do tych 24h by sa nieco dialo (vytoky z oci, nosa, kychanie, atd)
@colsami ďakujem krásne pôjdeme. Dúfam že nebude lebo všetci si veľmi prajeme takú príjemnú spoločníčku. Už máme aj mačičku vybratu, aj meno vybraté. Len včera mi toto povedala kamoška tak som ostala že fuuu, tak to neviem či nebude problém teraz. Tak pôjdeme zistiť 🙃
No hej, ak dieta bude reagovat tak by to bol problem aj trapenie pre vsetkych zucastnenych. Drzim palce.
skus si pozriet do papierov od alergologicky ci to tam nebudete mat uvedene. ked som bola so synom u alergologicky pred par mesiacmi, tak nam do papierov napisala jednotlive vzorky na ktore ho testovali a vysledok. a v standarde mali aj test na macku
@zuzinabila preco z toho hned robis tragediu a strasne utrpenie? obaja maju svoj vek aj rozum, kocura som nedoniesla ja (nebol to moj vymysel), reakcia sa objavila az po dlhom obdobi a sama lekarka povedala, ze ho netreba davat prec, ze tie hodnoty nie su take vysoke, len to tam je... bezne na neho obaja reaguju normalne, iba ak su dlhsie z domu tak je prvy den horsi, ale vedia to obaja a dcera uz pred tym nez ide domov da lieky... mam dost rozumu aby som vedela kedy sa to da a neda, neposudzuj to cez net prosim ta...
@lauruska_sumienka lenze nie vzdy tabulkove vysledky koreluju s klinickymi priznakmi. A navyse je tam velakrat rozdiel aj vramci jednotlivych plemien. Ako alergik na psy a macky (a zaroven clovek s medic.vzdelanim a pracou) viem o com hovorim. Takze nestaci vidiet ci mu z testov vysla macka, to dieta treba realne "odskusat" v praxi s mackou, v uzavretom priestore (nie vonku) a najlepsie nie jednou.
autorka, ano malo by to byt sucastou testov, obe deti mi teraz testovali nanovo a bola tam macka, cize len zazvon lekarke a opytaj sa, ale na to by ta upozornili... ale ako sa spomina vyssie, reagovat moze aj ked ma len hranicne hodnoty, kazdy reaguje inac... moj synovec napriklad nemoze u nas sediet aj ked je kocur v inej izbe, ten je hned ko, moji su uplne v pohode s nim a to mame dlhosrsteho... cize naozaj poskusaj kaviarne, nech si ich mojkaju, to byva najhorsi problem
@colsami suhlasim, ja som dala len navrh na odpichnutie sa, kedze vyssie ich posielali do macacej kaviarne.
mojmu synovi vysla alergia na macky, ale za tie roky co je v kontakte s kadejakymi mackami, tak nikdy nic nebolo

Môj priateľ má od malička alergiu na mačky. Pri kontakte sa mu vysypú na rukách malé pupáčiky a extrémne začne kýchat. Má to tak do 10 minút od kontaktu. Či už so srsťou alebo aj slinami.