icon

Bezlaktózoví a bezlepkoví ľudia

jarmilkas
2. aug 2023

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ľudí, ktorí sú bezlaktózoví alebo bezlepkoví, možno aj oboje, ale ste mali príznaky pred zistením ochorenia ? A ako vlastne doktori nato prišli ?

zuzkaa1991
2. aug 2023

@jarmilkas stačí sa obiednat na gastro alebo alergo
Mne vysla intolerancia na vsetky tri zlozky mlieka a.to.som schytala crevnu virozu a z krvi zistili na gastre mesiac ťažkosti bolesti zaludka nakoniec zapal pazeraka potom na alergo som isla na krv kedze na gastre zevrja nevedeli zistiť zložky na ktore ( na alergo chodim dlhsie z beznej alergie uz vysla aj potravinova 🙈 )

letfenixa
2. aug 2023

@jarmilkas ja mám laktozovu intoleranciu a hrozne ma bolievalo brucho. Aj 12 hodín. Najskôr po mlieku, po nejakej dobe jogurty, potom syr a tvaroh. Plus veľa stresu a stačilo zrnko tvarohu a bolo to strašné. Potom som to povedala alergologicke a vyšlo mi to z krvi. Ale vedela som to už predtým.

jarmilkas
autor
2. aug 2023

@letfenixa ďakujem, pretože ja skôr nemám nejaké bolesti, ale prišli mám nafúknuté brucho, ktoré je citlivé na tlak keď si ho zatlačim rukou, a viacmenj cítim príšerne plnosť na ľavej strane hrubého čreva, strieda sa mi zápcha s značkou, tak som rozmýšľala či to práve nemôže byt intolerancia na lepok alebo laktozu, ale teda na vase príznaky sa to moc nepodobá

lily14
2. aug 2023

@jarmilkas bolesti brucha a zmeny na koži,gastro urobil testy a booom celiakia

celicesty
3. aug 2023

@jarmilkas celiakia moze mat rozne priznaky, najcastejsie su traviace tazkosti ako bolesti brucha, hnacky, zapchy, vracanie, nafukovanie, ale aj kozne problemy. Niektori celiatici nemaju vobec ziadne priznaky. Urcite chodte ku gastroenterologovi a nech vam urobia vysetrenia.

pininka1
3. aug 2023

Syn je bezlaktozovy, často bolesti brucha, silné kŕče, nafuknuty a tie prdiky sú ozaj ze nezameniteľné co sa týka zápachu. Jemu to geneticky napr nevyšlo, ale z krvi áno, čiže je zle, ak sa mu to nahromadi v tele.

bluka2
3. aug 2023

Ja som mala nafúknuté brucho, myslela som si, že som tučná po pôrode. Zápal v tele, napuchnute prsty, čo som síce videla až potom, čo som lepok vysadila, lebo sa mi zmenšili aj prsty, aj číslo topánok o 1. A hlavne hrozná únava. K dr. som nikdy nešla, načo, všetko mi postupne zmizlo, keď som zmenila stravu a cítim sa omnoho lepšie.

lucik194
3. aug 2023

intolerancia na laktozu - hnacky, nafuknute brucho, grganie, do toho skryty reflux takze vypluvala nenatravenu potravu.....
každý to ma inak, chod na dychovy test na intoletanciu na laktozu, to mas vysledok do 3-4 hod
potom smer gastro (budes urcite dost dlho cakat na termin) a imuno

stannkal
3. aug 2023

@jarmilkas nie vždy to je ochorenie v zmysle ze si na tu potravinu alergická. Sú aj intolerancie nealergickeho pôvodu a na tie neexistuje iný spoľahlivý test ako tu potravinu na čas vysadiť a sledovať ci sa niečo zmení.