icon

Čo vám pomohlo pri intolerancii na laktózu?

martaamirko
30. nov 2024

Ahojte ake ste mali priznaky pr intolerancii na laktozu s co vam pomohlo najviac

zuzkaa1991
30. nov 2024

@martaamirko ja som dostala crevnu virozu takze mi bolo zle a bolesti zaludka vyskusala som všetky lieky z lekarne potom som isla k lekarke nech mi daco da keď ani po mesiaci nic tak smer gastro a tam mi zistili intoleranciu....kazdy ma iné priznaky....aj kazdemu nieco ine pomaha....plus na gastre.mi zistili aj zapaleny pazerak.....ale na 98% sa snazim vyhýbať mliecnym veciam(mlieko smotana atd) niektore cokolady sladkosti mi robia zle ale.zlozenia necitam...dam si aj syr to tiez som musela vyskúšať znacky druhy ktoré mozem atd

Lieky na bolesti brucha mi pomaha kvapky gastritol ( daju aa kupit viac menej len online) alebo tabletky GASTROCYNESINE

simsalabim
30. nov 2024

Nafukovanie po jedle, tazoba, hnacka. Od detstva…mama mi neverila, ze mi je z mlieka zle. Diagnostikovane az neskoro v dospelosti. Pomaha vyhybat sa laktoze a ked sa neda, uzijem Laktosolv. Davka laktazy je individualna, treba si to odskusat.

nynia
30. nov 2024

nafukovanie, kŕče, zápchy a ku koncu už v pokročilej intolerancii tepelne nespracované mliečne produkty mali úplne hnusnú chuť akoby boli pokazené/skysnuté. A pomohlo vysadiť mliečne produkty v dnešnej dobe je toľko rastlinmých náhrad, že to naozaj v jedálničku nechýba. A bielkoviny sa dajú nahradiť z iných potravín.

biba_18
30. nov 2024

ja používam často rastlinné náhrady, ale najradšej mám lactofree výrobky, mne mlieko a výrobky z neho jednoducho chutia…

lb1984
30. nov 2024

@martaamirko ja žiadne som nemala, len mi na to prišli pri zápale pažeráka, sem tam som skončila na vecku keď som jedla nivovo smotanovú omáčku inač nič a to mám laktózovú intoleranciu úplnú ani jeden + som nemala :( až keď som vysadila všetko mliečne potom prišli problémy riadne ..... bolesti v podbrušku, brucha, "lietanie" na vecko, pichanie v žalúdku, ale ja sa teraz snažím vrátiť k lato veciam .... po pár mesiacoch skúšania po 2 rokoch úplného bezlakto - konečne môžem zjesť syr alebo maslo obyčajne a som OK /klop klop klop/, každopádne také bryndzové halušky - bude dlhá cesta kým to bude ako predtým .....

lb1984
30. nov 2024

@biba_18 ono problém je v tom že ani lakto free niesú úplne bezlakto, ja som nemohla niektoré produkty, som sa čudovala že z čoho "behám" až gastro Dr mi vysvetlil že sa nemám radovať, že je bezlakto ale musím skúšať ....

biba_18
30. nov 2024

@lb1984 šak hej, skúšam, neberiem to automaticky…