icon

Histamínová intolerancia - 4.2 u/ml

20. máj 2025

Ahojte, dnes mi prisli vysledky z laboratoria. Idem na alergologiu az v auguste. Svrbia ma lytka hlavne vecer, po jedle cele telo, mam zapchu (stolica kazde 2-3 dni), nafukovanie, akne, vyrazky.

Ked nic nejem , len pijem vodu je mi super. Je toto "adekvatna" hranica k mojim symptomom? Kolko ste mali vy ked ste mali HIT? Alebo ked vam diagnostikovali? Citala som tu aj starsie diskusie na tuto temu a tam boli ovela vyssie hodnoty ako mam ja (4.2 u/ml.. pre tych , ktory by nevedeli odcitat z papiera)

Dakujem za rady

autor
20. máj 2025
deedol
20. máj 2025

pri HIT pokial viem, tak pri akychkolvek hodnotach mozu byt akekolvek priznaky. ja mam tiez hranicne hodnoty a nemam takmer ziadne priznaky (len po kyslej kapuste, tmavej cokolade a alkohole), moj muz ma DAO tesne nad nulou a nema ziadne priznaky, ludia, co maju vyssie DAO ako ja, nevedia fungovat... je to velmi individualne.

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
falbala132
20. máj 2025

ja som mala DAO cez 30 a take priznaky, ze som brala 4 antihistaminika denne. takmer nic vysokohistaminove som nemohla jest. tie vysledky su evidentne velmi skreslujuce.

majamat
Autor odpoveď zmazal
falbala132
20. máj 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat áno, ja som práve svoju HIT nakoniec presne takto poriesila, že som sa zamerala na liečenie priepustneho creva a už som na 95 % OK.

brrunetkaa
20. máj 2025

Doma mame ešte trochu nižšiu hodnotu a príznaky rovnaké. Plus raz sa prejavili aj horšie ako svalové zášklby, kŕče, nevoľnosť, pocit na odpadnutie, studený pot a následne návaly tepla. Keď sme zistili ktoré potraviny sú problémové, tak mame úplne normálny a pestrý jedálniček. Všetci c domácnosti sa tak stravujem lebo stačilo obmedziť len určite potraviny čo si treba odsledovať. U nás to bol špenát, jahody, veľmi spracované potraviny a hlavne všetko čo nebolo čerstvo urobené. Nevarime na 2 dni, len veeelmi výnimočne. Inak nerobia problém ani ryby, krevety, trénuje syry atd pokial je to v menšom množstve a čerstvé. Fungujeme bez antihistaminík.

autor
20. máj 2025
@brrunetkaa

Doma mame ešte trochu nižšiu hodnotu a príznaky rovnaké. Plus raz sa prejavili aj horšie ako svalové zášklby, kŕče, nevoľnosť, pocit na odpadnutie, studený pot a následne návaly tepla. Keď sme zistili ktoré potraviny sú problémové, tak mame úplne normálny a pestrý jedálniček. Všetci c domácnosti sa tak stravujem lebo stačilo obmedziť len určite potraviny čo si treba odsledovať. U nás to bol špenát, jahody, veľmi spracované potraviny a hlavne všetko čo nebolo čerstvo urobené. Nevarime na 2 dni, len veeelmi výnimočne. Inak nerobia problém ani ryby, krevety, trénuje syry atd pokial je to v menšom množstve a čerstvé. Fungujeme bez antihistaminík.

Toto mam bezne co pises "Plus raz sa prejavili aj horšie ako svalové zášklby, kŕče, nevoľnosť, pocit na odpadnutie, studený pot a následne návaly tepla.".. nevedela som , ze to ma s tym suvis
@brrunetkaa

brrunetkaa
20. máj 2025

To nevieme ani my ale večer pred tým mal väčšinu jedla, ktoré nemôže plus 2 poháre šampanského a prisudzovali sme to tomu. Bežne ale máva takú malátnosť akoby bol nadrogovaný, točenie hlavy tiež to svrbenie na lýtkach a malé vyrážky keď zje viac potravín čo by nemal…