Histamínová intolerancia - 4.2 u/ml
Ahojte, dnes mi prisli vysledky z laboratoria. Idem na alergologiu az v auguste. Svrbia ma lytka hlavne vecer, po jedle cele telo, mam zapchu (stolica kazde 2-3 dni), nafukovanie, akne, vyrazky.
Ked nic nejem , len pijem vodu je mi super. Je toto "adekvatna" hranica k mojim symptomom? Kolko ste mali vy ked ste mali HIT? Alebo ked vam diagnostikovali? Citala som tu aj starsie diskusie na tuto temu a tam boli ovela vyssie hodnoty ako mam ja (4.2 u/ml.. pre tych , ktory by nevedeli odcitat z papiera)
Dakujem za rady

pri HIT pokial viem, tak pri akychkolvek hodnotach mozu byt akekolvek priznaky. ja mam tiez hranicne hodnoty a nemam takmer ziadne priznaky (len po kyslej kapuste, tmavej cokolade a alkohole), moj muz ma DAO tesne nad nulou a nema ziadne priznaky, ludia, co maju vyssie DAO ako ja, nevedia fungovat... je to velmi individualne.
ja som mala DAO cez 30 a take priznaky, ze som brala 4 antihistaminika denne. takmer nic vysokohistaminove som nemohla jest. tie vysledky su evidentne velmi skreslujuce.
@majamat áno, ja som práve svoju HIT nakoniec presne takto poriesila, že som sa zamerala na liečenie priepustneho creva a už som na 95 % OK.
Doma mame ešte trochu nižšiu hodnotu a príznaky rovnaké. Plus raz sa prejavili aj horšie ako svalové zášklby, kŕče, nevoľnosť, pocit na odpadnutie, studený pot a následne návaly tepla. Keď sme zistili ktoré potraviny sú problémové, tak mame úplne normálny a pestrý jedálniček. Všetci c domácnosti sa tak stravujem lebo stačilo obmedziť len určite potraviny čo si treba odsledovať. U nás to bol špenát, jahody, veľmi spracované potraviny a hlavne všetko čo nebolo čerstvo urobené. Nevarime na 2 dni, len veeelmi výnimočne. Inak nerobia problém ani ryby, krevety, trénuje syry atd pokial je to v menšom množstve a čerstvé. Fungujeme bez antihistaminík.
Doma mame ešte trochu nižšiu hodnotu a príznaky rovnaké. Plus raz sa prejavili aj horšie ako svalové zášklby, kŕče, nevoľnosť, pocit na odpadnutie, studený pot a následne návaly tepla. Keď sme zistili ktoré potraviny sú problémové, tak mame úplne normálny a pestrý jedálniček. Všetci c domácnosti sa tak stravujem lebo stačilo obmedziť len určite potraviny čo si treba odsledovať. U nás to bol špenát, jahody, veľmi spracované potraviny a hlavne všetko čo nebolo čerstvo urobené. Nevarime na 2 dni, len veeelmi výnimočne. Inak nerobia problém ani ryby, krevety, trénuje syry atd pokial je to v menšom množstve a čerstvé. Fungujeme bez antihistaminík.
Toto mam bezne co pises "Plus raz sa prejavili aj horšie ako svalové zášklby, kŕče, nevoľnosť, pocit na odpadnutie, studený pot a následne návaly tepla.".. nevedela som , ze to ma s tym suvis
@brrunetkaa
To nevieme ani my ale večer pred tým mal väčšinu jedla, ktoré nemôže plus 2 poháre šampanského a prisudzovali sme to tomu. Bežne ale máva takú malátnosť akoby bol nadrogovaný, točenie hlavy tiež to svrbenie na lýtkach a malé vyrážky keď zje viac potravín čo by nemal…