icon

Histamínová intolerancia a SIBO

3. máj 2025

Ahojte je tu dakto kto má pri hit sibo ? Ako sa vám to prejavuje? Mám dlhodobo zhoršený histamin po kazdom jedle mi je zle triaška slabosť ospalosť a mám v kuse veľké nadúvanie neviem ísť na veľkú a čítal som práve o tomto SIBE či by mi vedel dakto ohladom toho dať daake rady a za každú budem veľmi vďačný

tianna
8. jún 2025

Ahoj, skús absolútne zmeniť stravu.. žiadne údeniny, potraviny s chemickými konzervantmi, vylúčenie mastného, sladkeho. Piť len neperlive vody, nesladené bylinné čaje. Nečakaj ale zázraky na počkanie.. prejavy boli zle doslova po každom jedle, bolesti hlavy po mnohých jedlách, únava po jedle.

autor
9. jún 2025

Ahoj bol som minulý týždeň na tom šibe vyšiel pozitivny vysoké hodnoty veľmi zmenil som stravu začal som aj sladkú vodu sem tam piť colu a kávu už nemám take tie kolapsove stavy ako predtým predtým to bolo do kolien každý deň takze si myslím že to bol aj nízky cukor v sobotu som vyskúšal pizzu z paradajkovym základom a včera má úplne rozobralo take silne úzkosti mozgová hmla atd bolo to utrpenie takze paradajky vôbec

tianna
9. jún 2025

Držím palce 🍀 bude dobre, neboj sa. Odporúčam ti si vygooglit FODMAP diétu a tú chvíľu držať, potom postupne pridávať potraviny. A samozrejme aj s ohľadom na HIT. Je to občas na nervy, ale stojí to za to 😉 napríklad mne ale pri FODMAP vôbec nesedelo bezlepkové pečivo, teda tam som sa vrátila k normálnemu. Treba skúšať. Keby si ešte niečo chcel vedieť kľudne napíš, viem aké to je keď je človeku zo všetkého zle 🥴

autor
11. jún 2025

Chcem sa opýtať keď môžem či náhodou nemáte kolapsove stavy pri zaťaží ? Ja to mavam teraz stále a normálne mám pocit že odpadnem či náhodou nemáte daaku radu čím to môže byt nechápem tomu a dosť má to obmedzuje väčšinou mám take ako trás ruk slabosť v nohách a celkovo celého tela a v najhorších prípadoch mám pocit že odpadnem je mi teplo a zdvihnem len daco tak mi až zhasína pred očami a chodim jak ožratý nechápem čím to je mám raňajky obed večera a čo je toto má trápny najviac

tianna
11. jún 2025

Sú dve možnosti, ale samozrejme lekár nie som. Buď máš nízky kaloricky príjem (to sa mi stáva a potom ledva nohy ťahám ako sa hovorí) alebo si dáš niečo čo ti nesadne skrz HIT. Ja absolútne neznesiem potraviny s konzervantmi napríklad a keď si niečo dám doslova ma vypína. Len sedím a nevládzem sa ani zdvihnúť. Prejde to cca do hodiny.

autor
12. jún 2025

Ja som mal donedávna silnú ospalosť každodennú a plus som si kúpil glukomer zo srandy a keď má trasie hocikedy cez deň tak si skúsim zmerať ten cukor a mám 3,5-3,8 ale aj napríklad 4,5 keď má trasie mám ale je to lepšie začal som piť kávu kolu hroznových cukor a už na mna nechodia tie kolapsove stavy ako predtým predtým to bolo extrémne každý deň už som šiel do kolien horšie že sa v práci nemozem zastaviť takze zhasína mi pred očami už skoro do odpadnutia nohy sa mi potia trasie má strašne a biele vidim pri každom zdvihnutý dacoho ťažkého. Neviem ale príde mi že moje telo nevie poriadne prijímať cukor alebo neviem plus aj nízky tlak to mohol byt pri zaťaží si myslím ale tiež niesom doktor takze