icon

Histaminová intolerancia u detí v škôlke

nina004
30. aug 2025

Ahojte, ako ste u detí riešili histaminovú intoleranciu v škôlke / škole?

kaktusik007
30. aug 2025

@nina004 v podstate nijako. toto nie je dieta - ide o kombinaciu potravin, o mnozstvo.... takze je potrebne naucit dieta ze co smie jest, kolko toho moze jest.... a ze ked to prezenie, budu bolesti. A s ucitelkami iba riesit stylom - nenutit do jedla, dieta same vie co moze / nemoze zjest.

toto sa pri HIT osvedcilo mne u syna a fungovalo to

nikolakotuchova
30. aug 2025

My si nosíme vlastnú stravu ale máme ešte alergiu na BKM a vajce.

dankavass
30. aug 2025

Do škôlky sme nosili vlastnú stravu. Každé ráno som varila, chladila, balila.
V škole už je dosť veľký, vie, čo môže jesť 🙂 ak majú nevhodný obed, zbalím väčšiu desiatu.

nina004
autor
30. aug 2025
@dankavass

Do škôlky sme nosili vlastnú stravu. Každé ráno som varila, chladila, balila.
V škole už je dosť veľký, vie, čo môže jesť 🙂 ak majú nevhodný obed, zbalím väčšiu desiatu.

@dankavass A nevadilo synovi ,keď mu stravu v škôlke ohrievali? Moja reaguje na ohrievané jedlo

nina004
autor
30. aug 2025
@nikolakotuchova

My si nosíme vlastnú stravu ale máme ešte alergiu na BKM a vajce.

@nikolakotuchova moja má tiež k tomu aj BKM. A ako stíhaš popri práci aj varenie a ako riešiš ohrievanie? Moja reaguje na ohrievanú stravu

nina004
autor
30. aug 2025
@kaktusik007

@nina004 v podstate nijako. toto nie je dieta - ide o kombinaciu potravin, o mnozstvo.... takze je potrebne naucit dieta ze co smie jest, kolko toho moze jest.... a ze ked to prezenie, budu bolesti. A s ucitelkami iba riesit stylom - nenutit do jedla, dieta same vie co moze / nemoze zjest.

toto sa pri HIT osvedcilo mne u syna a fungovalo to

@kaktusik007 Moja vie napr.ovocie, mlieko atď,že nesmie jesť. Ale keď jej dajú obed na stôl zje všetko. Tam nerozozná.

kacena4
30. aug 2025

sleduj si kazdy den alergeny v strave dohodni sa s ucitelkami aby mali po ruke zoznam alergenov ktore jej skodia najviac aby jej ich nedavali na tanier, popr. sa dohodni s jedalnou aby jej rovno tam chystali bez tychto prisad veci (napr. na pomazanku rajcinu a pod) ale zaklad je odhlasovat zo stravy ked je nieco co nemoze a nosit jej vlastnu stravu tak sme to mali my bolo to najlahsie riesenie

nina004
autor
31. aug 2025
@kacena4

sleduj si kazdy den alergeny v strave dohodni sa s ucitelkami aby mali po ruke zoznam alergenov ktore jej skodia najviac aby jej ich nedavali na tanier, popr. sa dohodni s jedalnou aby jej rovno tam chystali bez tychto prisad veci (napr. na pomazanku rajcinu a pod) ale zaklad je odhlasovat zo stravy ked je nieco co nemoze a nosit jej vlastnu stravu tak sme to mali my bolo to najlahsie riesenie

@kacena4 Ďakujem. Pozerala som už tento týždeň stravu. A zajtra sa dohodnem s učiteľkami. Popravde už teraz mám z toho stres. Doma sme konečne prišli na systém a zbavili sa ekzémov a teraz dotoho škôlka.

nikolakotuchova
5. sep 2025
@nina004

@nikolakotuchova moja má tiež k tomu aj BKM. A ako stíhaš popri práci aj varenie a ako riešiš ohrievanie? Moja reaguje na ohrievanú stravu

@nina004 mám výhodu že pracujem z domu a obed jej nosím čerstvý . Ohrievaný jej.tiež vadí

nanenka
18. okt 2025

Prosím vás, keď majú deti bolesti bruška, dávate im nejaké lieky ?

nina004
autor
26. okt 2025
@nanenka

Prosím vás, keď majú deti bolesti bruška, dávate im nejaké lieky ?

@nanenka Moja má dlhodobo nasadený Xyzal, inak jej lieky nedávam. Bolesti bruška nikdy nie sú extra silné u nej