icon

Intolerancie a tráviace ťažkosti pred tehotenstvom - dopad na dieťa

12. sep 2023

Je tu niekto, kto trpel aj pred tehotenstvom nejakými tráviacimi ťažkosťami- reflux, intolerancie (laktózová, histaminová) a následne otehotnel? Malo to nejaký dopad na dieťatko prosím? Môžu sa moje tráviace ťažkosti nejako prejaviť na bábätku? Nejaké skúsenosti? Ďakujem.

monika4487
12. sep 2023

Skusenosti kazdy bude mat ine a kazde tehotenstvo je ine. Napr. u nas. Prve dieta ani som nevedela, ze som tehotna, jedla som vsetko aj ked trosku mi od mala bolo tazko po niektorych jedlach. Druhe tehotenstvo v 32 tt. sa mi spustili kontrakcie a spustil sa mi porod po zjedeni paradajky. Cize nasledovalo 5 t. v nemocnici a davali mi silne lieky, aby oblbli moj porod. Ale dotiahli sme to do 40 tt. a zdravi. Po tehotenstve som si dala urobit testy a vyslo mi 22 potravinových alergii a Hit a ostatné som radsej netestovala :D, lebo aj pri siti pri porode na tu anesteziu mam alergiu :D (riesila som to aj ako mladsia, ale alergologicka mi len spravila testy na HIT). Deti sme dali teraz otestovať u alergologa a nemaju ziadnu alergiu zatial z potravin, len syn ma nastastie len dve na roztoce a prach po manzelovi. Cize sme radi. 🙂. Ale taktiez povedal, ze gen mozu mat ale nateraz spia a neprejavili sa na testoch.

autor
12. sep 2023

@monika4487 super ďakujem veľmi pekne za takúto skúsenosť 🙂 Ja sa hlavne bojím aj o báboo, aby som ho nejako neohrozila, mám fakt roky tráviace ťažkosti a už niekedy ani sama neviem čo mi je a z čoho to je 🙈 či to je z hit, či reflux alebo laktóza robí problém…no celé zle. Verím, že bude všetko ok 🙏 ďakujem pekne