Jak nahradiť mascarpone a tvaroh pri ABKM?
Potrebujem vyslovene náhradu ktorá by bola úplne bezmliečna, ale zato chutná a podobná mascarpone a tvarohu.
je aj vegan mascarpone..prípadne som robila aj cheesecake z tofu a všetko bolo v poriadku
@lilianka28 nie nemoze.
@lilianka28 pri alergii na mlieko sa nemôže ani bezlaktozove nič jesť 🙂 a dokonca ani pri intolerancii, to mi hovoril gastroenterológ
ja som kupovala vegan, tusim zto bola Rajo, ale nie som si ista. u nas maju jedno miesto v chladnicke, kde maju tieto vegan a urcite aj Rajo znacku.
@pluss kde si našla vegánske mascarpone prosím ťa?
@majamat Rajo čo tvaroh?
@lilianka28 este vysvetlim ABKM je alergia na bielkovinu kravskeho mlieka.
cize tu je problem s bielkovinou v mlieku. rovnako je té aj pri intolerancii na BKM.
a alktoza nie je bielkovina, ale cukor. cize v bezlaktozovych produktoch je sice laktoza stale, ale uz nastiepena. pri lakto. intolerancii je prave problem s nastiepenim laktozy. cloveku chyba ten enzym, ktory toto ma urobit,
@pluss aha super. A chutí to dobre?
Čo sa týka tvarohu kocka hôr píše tofu, máte ešte nejaký nápad k náhrade?
dá sa..je to samozrejme inakšie :D ale ak to chceš do cheesecake tak v pohode... 🙂
Kokosový jogurt, ale to sa podobá tomu rajo vegan krému, len ten krém je hustý a jogurt redší. Tvaroh som nahrádzala jedine tofu natur.
Vegánsky tvaroh od Harvest moon je vcelku schopná alternatíva, v bioobochodoch sa dá nájsť 🙂
@lindous :o to som nevedela, že niečo sa nájde. Z čoho to je prosím ťa?
Ja som zistila, keď som chcela párkrát napiecť pre kamošov, medzi ktorými sú aj vegáni 😀 https://www.bioveci.sk/tvaroh/vegansky-tvaroh-1... toto je on, máš tam aj zloženie... a určite nájdeš aj od ďalších značiek
@lilianka28 nemôže, ja som si tiež myslela, že môže, doktor na gastre nás tak dodrbkal , že odkiaľ sme to zobrali ...😂😂😂
@daniela2202 vela ludi v tom ma medzery. nepoznaju, rozdiel v BKM a laktoze.
@lindous ďakujem ❤️🙏.
Znacka schlagfix ma mascarpone aj slahacku, dostat v bio predajniach, prip. v Rakusku.

Existuje aj bezlaktozova verzia mascarpone aj tvarohu. Či ani to nemôže byť?