icon

Je potravinová alergia príčinou hnačky v dospelosti?

lenkasmajlovaa
16. feb 2025

ahojte,

chcela by som si dat zistit co mi skodi :/ vacsinou ma vzdy prehana z jedal, z ktorych ma nezvyklo a uz ma to dlho trapi. Je mozne dostat alergiu na potraviny aj v neskorsom veku (28) co predtym som nemala alergiu ? Vedeli by mi to z krvi zistit na co som alergicka ? Chcem sa vyhnut totizto sonde do zaludka a zadku.

Dakujem pekne za odpoved.

stellarstar
16. feb 2025

Áno da sa tak ako aj na lieky a iné potraviny a zvieratá atd

lenkasmajlovaa
autor
16. feb 2025

@stellarstar u vseobecneho alebo ma posle na gastro a tam mi zoberu krv ?

stellarstar
16. feb 2025

@lenkasmajlovaa ja som bola na gastro kde mi robili dychové testy

deti95060810
16. feb 2025

https://sk.unilabs.online/
daj si vyšetriť krv - potravinové intolerancie...
preštuduj si celú stránku... možno si niečo vyberieš.

kubizde
16. feb 2025

@lenkasmajlovaa ahoj …je to možné..ja mám 33 a extrémne ma bolelo po jedle brucho..asi mesiac. Vyradila som mlieko a mliečne vyrobky a už mi je dobre..takze asi laktozova intolerancia. Samozrejme, dám si potvrdiť lekárom.

ivik4
16. feb 2025

Ano moze ale rovnako mozes mat aj nieco ine a prave tie vysetrenia ktore nechces ich vedia odhalit 💁‍♀️

zuzikboc
26. feb 2025

@lenkasmajlovaa Mne sa takto prejavili potravinové alergie po 40-ke. A rovno niekoľko naraz, aby mi to nebolo ľúto. Najsilnejšiu, kravskú bielkovinu mi zistili najprv z krvi u obvoďáka a neskôr potvrdili na gastre a keďže mi po úplno vylúčení mlieka nebolo lepšie, dala som si spraviť tie intolerančné testy, ktoré ti tu už odporúčali. A tam mi vyskočili vysoké protilátky ešte na ďaľsích päť potravín, pričom jedna z nich sa na obaloch ani neoznačuje ako alegén. Po ich vylúčení z jedálnička sa cítim ako nový človek 😁 Jediný problém je, že tieto testy ti iný lekár neuzná, ako sa mi potom vyjadrila jeda úžasne “milá” alergologička, ku ktorej som musela s iným problémom. Ak to potrebuješ len pre seba, aby si vedela, čo jesť, je to super, ale ak potrebuješ oficiálne potvrdenie (mne to bolo napríklad treba v zamestnaní, aby mi v kuchyni pripravovali bezmliečnu stravu), tak tam treba to gastro…