icon

Je potrebná bezmliečna diéta pri pozitívnych výsledkoch Anti Milk IgG?

8. okt 2025

Dobrý deň, 4 rocnej dcere vyšlo pozitívne S_ anti-milk IgG viac ako 100. IgA a IgE su negativne. Je potrebná pri takýchto výsledkoch celoživotná dieta bez mlieka alebo iba dočasná? Ešte ma zaujíma, ci dcérke musím pri takomto výsledku pripravovať stravu do skolky alebo sa môže stravovať v skolke. Pediatricka sa k tomu nevedela vyjadriť, dakujem za odpoveď.

zuzkaa1991
8. okt 2025

@anonym_autor všetko zalezi ake ma tazkosti dieta po zjedeni určitých mliečnych veci....

Ja mam intoleranciu na mlieko všetky tri zložky ale tiez lekari nevedia povedať co môžem co nie(plus ine alergie.mam je mnoho toho)
Ja napr tvaroh a bryndzu mozem nejaky druh syra...
Vy musite odsledovat dieťa kedy boli brusko atd..
Ak.moze trosku tej "smotanovej "omáčky neriesila by som stravu v skolke ale ak by mala ťažkosti tak určite potom vlastnú stravu

autor
8. okt 2025
@zuzkaa1991

@anonym_autor všetko zalezi ake ma tazkosti dieta po zjedeni určitých mliečnych veci....

Ja mam intoleranciu na mlieko všetky tri zložky ale tiez lekari nevedia povedať co môžem co nie(plus ine alergie.mam je mnoho toho)
Ja napr tvaroh a bryndzu mozem nejaky druh syra...
Vy musite odsledovat dieťa kedy boli brusko atd..
Ak.moze trosku tej "smotanovej "omáčky neriesila by som stravu v skolke ale ak by mala ťažkosti tak určite potom vlastnú stravu

@zuzkaa1991 Testy u doktorky som dala robiť kvôli uplne niečomu inému. Som celiaticka a tak dávam detom brat každý rok krv, ci to nezdedili po mne. Práveže po mliecnych vyrobkoch nemá žiadne problémy. Neboli ju bruško a ani nemá ekzém, preto ma to prekvapilo. Dakujem za odpoveď.

lizatko1009
8. okt 2025

testy boli u akej lekarky?

autor
8. okt 2025
@lizatko1009

testy boli u akej lekarky?

@lizatko1009 u pediatricky, dnes mi prišli výsledky. Na gastro ideme o 2 týždne. Prečo sa pýtate?

lizatko1009
8. okt 2025
@anonym_autor

@lizatko1009 u pediatricky, dnes mi prišli výsledky. Na gastro ideme o 2 týždne. Prečo sa pýtate?

@anonym_autor u pediateicky to neber nijako, je to nesmerodajne, mojmu vysli hodnoty nad 100 s vykricnikom, ze vraj nemeratelne. Isli sme dalej a nemal s mliekom nic, ale iny problem

valiant
8. okt 2025

asi nerozumiem, prečo davaš dieťa každý rok testovať či nezdedilo celiakiu. Dávaš mu vyšetrovať protilátky? A načo na mlieko, keď riešiš lepok. Veď mu daj urobiť gény alebo antigény, ktoré sú potvrdené v súvislosti s celiakiou a tie buď má od narodenia, alebo nemá.
Nepatrí to medzi dignostické vyšetrenia, ktoré by boli záväzné pre potvrdenie ochorenia, ale prítomnosť DQ2 a DQ8 je takmer s určitosťou znamená celiakiu.

autor
8. okt 2025
@valiant

asi nerozumiem, prečo davaš dieťa každý rok testovať či nezdedilo celiakiu. Dávaš mu vyšetrovať protilátky? A načo na mlieko, keď riešiš lepok. Veď mu daj urobiť gény alebo antigény, ktoré sú potvrdené v súvislosti s celiakiou a tie buď má od narodenia, alebo nemá.
Nepatrí to medzi dignostické vyšetrenia, ktoré by boli záväzné pre potvrdenie ochorenia, ale prítomnosť DQ2 a DQ8 je takmer s určitosťou znamená celiakiu.

@valiant áno, presne. Testujem protilátky na celiakiu. To som vôbec netušila, som celiatickou krátko, ja len kvôli tomu, aby som niečo nezanedbala. Dakujem za radu.

a_andrejka4
8. okt 2025

Mam pocit te pišeš o mojej dcere 😀 minuly tyzden mojej malej vysla hodnota 100 vraj je tam norma 20. U nas sa to prejavuje zahlienenim a kaslom. Papier do skolky mi dala pediatrička a este sa chystame na imunoalergiu. Predtym sme boli na Pep test s podozrenim na reflux ale ten vysiel negativny. Mame obmedzit mliečne vyrobky, ale urcite to nebude celozivotnaa dieta skor eliminacia a dalej sa uvidi deti z toho aj vyrastu 🙂

autor
8. okt 2025
@a_andrejka4

Mam pocit te pišeš o mojej dcere 😀 minuly tyzden mojej malej vysla hodnota 100 vraj je tam norma 20. U nas sa to prejavuje zahlienenim a kaslom. Papier do skolky mi dala pediatrička a este sa chystame na imunoalergiu. Predtym sme boli na Pep test s podozrenim na reflux ale ten vysiel negativny. Mame obmedzit mliečne vyrobky, ale urcite to nebude celozivotnaa dieta skor eliminacia a dalej sa uvidi deti z toho aj vyrastu 🙂

@a_andrejka4 a teda budeš dcérke nosiť jedlo do skolky? Ako mne sa k tomu dr nevedela vyjadriť. Niekto tvrdí, že IgG nemám vôbec riešiť. Uvidíme, čo povedia na gastre.

a_andrejka4
8. okt 2025
@anonym_autor

@a_andrejka4 a teda budeš dcérke nosiť jedlo do skolky? Ako mne sa k tomu dr nevedela vyjadriť. Niekto tvrdí, že IgG nemám vôbec riešiť. Uvidíme, čo povedia na gastre.

@anonym_autor nebudem, mlieko jej nevylucujem kompletne zo stravy, doma nedostane mliecne vyrobky vobec, v skolke jej daju nahradu, ale urcite v nejakej omačke a tak sa k tomu dostane aj tak.

a_andrejka4
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a na gastro ide načo? Ph metriu alebo len odber krvi? Gastro mame ako poslednu možnost my pockame na alergiologiu a kontrolu na ORL a uvidime co dalej.

autor
8. okt 2025
@a_andrejka4

@anonym_autor a na gastro ide načo? Ph metriu alebo len odber krvi? Gastro mame ako poslednu možnost my pockame na alergiologiu a kontrolu na ORL a uvidime co dalej.

@a_andrejka4 no mňa tam poslala pediatricka, ona ani sama nevie, ze kam. Je pred dôchodkom, pristup priemerný. Takže musím písať na konika, ci mi niekto neporadí. Dakujem za odpoveď.

sasalu1
8. okt 2025
@valiant

@valiant mat gen neznamena hned mat celiakiu

a_andrejka4
8. okt 2025
@anonym_autor

@a_andrejka4 no mňa tam poslala pediatricka, ona ani sama nevie, ze kam. Je pred dôchodkom, pristup priemerný. Takže musím písať na konika, ci mi niekto neporadí. Dakujem za odpoveď.

@anonym_autor A ma nejake aj tazkosti po mliecnych vyrobkoch?

autor
8. okt 2025
@a_andrejka4

@anonym_autor A ma nejake aj tazkosti po mliecnych vyrobkoch?

@a_andrejka4 práveže vobec, preto ma ta vysoká hodnota IgG prekvapila.

lizatko1009
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mate doma psa?

autor
8. okt 2025
@lizatko1009

@anonym_autor mate doma psa?

@lizatko1009 nie, iba mačku, ale je von. Ma to s tým nejaký suvis?

valiant
8. okt 2025
@sasalu1

@valiant mat gen neznamena hned mat celiakiu

@sasalu1 neznamena, ved som napisala, ze to neporvrdzuje diagnozu. Na to sluzi biopsia tenkeho creva a histologicke potvrdenie.

lizatko1009
8. okt 2025
@anonym_autor

@lizatko1009 nie, iba mačku, ale je von. Ma to s tým nejaký suvis?

@anonym_autor chod na alergo, ale s mliekom mat problém nebude urcite