icon

Je svrbenie nosa príznakom celiakie?

5. aug 2025

Ahojte. Čo máte celiakiu, mali ste jeden z prejavov aj svrbenie nosa?
Ďakujem 🙂

majamat
5. aug 2025

niektore priznaky sa sice pric eliakii vyskytnut mozu, ale nie su priamym priznakom celiakie, rovnako ako aj svrbenie nosa.

dokonca som o takomto priznaku ani nikdy nepocula. u mna je to rpave naopak,c eliakiu nemam, ale mavam svrbenie nos a aniekedy dost neprijmne. len mimochodom, je to skor prejav alergie, nie celiakie. pripadne atopie.

no pri celiakii sa moze vyskytnut tiez vselico a to preto, ze ak organizmus nema dostatocnu vyzivu, tam trpia vsetky tkaniva, vratane koze, ktore je nachylnejsia na kde co. cize moze sa presusit a potom svrbiet.

nellyuana
5. aug 2025

@anonym_autor ak mozem, tu sa pripnem. Mňa koľkokrát neskutočne svrbi špička nosa a neviem nájsť príčinu

autor
6. aug 2025
@nellyuana

@anonym_autor ak mozem, tu sa pripnem. Mňa koľkokrát neskutočne svrbi špička nosa a neviem nájsť príčinu

@nellyuana netrpite na migreny?

autor
6. aug 2025
@majamat

niektore priznaky sa sice pric eliakii vyskytnut mozu, ale nie su priamym priznakom celiakie, rovnako ako aj svrbenie nosa.

dokonca som o takomto priznaku ani nikdy nepocula. u mna je to rpave naopak,c eliakiu nemam, ale mavam svrbenie nos a aniekedy dost neprijmne. len mimochodom, je to skor prejav alergie, nie celiakie. pripadne atopie.

no pri celiakii sa moze vyskytnut tiez vselico a to preto, ze ak organizmus nema dostatocnu vyzivu, tam trpia vsetky tkaniva, vratane koze, ktore je nachylnejsia na kde co. cize moze sa presusit a potom svrbiet.

@majamat dakujem

sasalu1
6. aug 2025

@anonym_autor nepočula som o tom, ale je zaujímavé, že môj syn je teraz v procese potvrdenia celiakie a nos ho svrbí. Prečo to u vás vzbudilo podozrenie?

autor
6. aug 2025
@sasalu1

@anonym_autor nepočula som o tom, ale je zaujímavé, že môj syn je teraz v procese potvrdenia celiakie a nos ho svrbí. Prečo to u vás vzbudilo podozrenie?

@sasalu1 som na eliminacnej diete, mavam migreny, unavu ,bolesti svalov a svrbenie v nose ktore sa vecer zhorsuje. Tak prezistujem. Igg mi vyslo len zvysene na psenicu a par veci. Ale viem ze tieto testy nie su 100% tak pocuvam svoje telo

nellyuana
6. aug 2025
@anonym_autor

@nellyuana netrpite na migreny?

@anonym_autor ako dieťa dosť silnými, teraz ťuk ťuk ťuk ani to nechcem zakríknuť. ale ked čítam vyššie vaše príznaky tak ja tiež trpím únavou - zaspala by som kdekoľvek