Jedálniček v období zisťovania intolerancie
Ahojte, už asi pol roka, odkedy sa stravujem v jedálni mojej práce mám brušné problémy, kŕče v žalúdku, bruchu, pocit plnosti, zápchy, alebo ma preženie. Non stop mám nafúknuté brucho. Rozhodla som sa teda vypátrať, z čoho to je, či mi robí zle nejaká potravina, no mám v tom chaos, kde začať, ako postupovať, čo nejesť a ako dlho, aby som to vedela rozoznať, či neznášam lepok, laktozu, alebo je to histamín… alebo ken nieci, z čoho varia. Pracujem v domove dochodcov a vari nam skola podla noriem. Vedeli by ste mi, prosím poradiť, ďakujem
ahoj a jedavas ine potraviny v tom jedle v praci ako doma?
ja nikdy na obedy nechodim, mne vzdy po obede bolo zle. neviem preco. doma ok. v jedalni som jedla normalne jedlá ako doma, ale bolo mi tazko. aj ked som si dala len polievku.
inak som zvyknuta jest hocico, trebars aj spekacku na ohni a nikdy mi nebyva zle, ale po obede v jedalni mi byvalo divne. akoby tam bol drazdivy ten zaklad, ta šťava. rozmyslala som, ze bud je jedlo pripravene na prepalenom oleji (ale to skor nie) alebo je tam nejake umele dochucovadlo, co ma drazdi abo neviem.
@janetinka27 ano, mam pocit, ze je to jedlom v jedalmi, cez Vuanice dom mala dovolenku 14 dni a jedla som vsetko, nebolo mi nic… A teraz zas, ken netusim, co moze byt v jedle, ked maju varit zdravo a podla noriem

Toyo ale nemusi byt iba intolerancia, ja by som zacala na gastro.