icon

Laktózová intolerancia

pixi35
12. sep 2023

Ahojte žienky...poraďte mi prosím..
Synovi diagnostikovali laktózovú intoleranciu. Logicky sme mu kúpili bezlaktózové mlieko...ale čím to ochutiť?
Nakoľko mi mlieko bez granka nevypil ani predtým. Pozerali sme frapko jahodovú, ale aj to obsahuje mlieko.

Strana
z2
simsalabim
12. sep 2023

@kvetinka75 ano, da, hlavne ak sa clovek stravuje doma, ale nie vzdy je to mozne. A v podstate nie kazdy vie, ze mnohe "bezlaktozove vyrobky" nemaju odstranenu laktozu, ale pridany obsah laktazy. A moze sa stat, ze to, co oni pridaju, tiez nestaci na stravenie laktozy u daneho cloveka. Ja milujem mozarellu, hlavne teraz v lete casto jedavam Caprese s domacimi paradajkami a bazalkou a hned viem, kedy tam je tej laktazy malo... uz si radsej aj s tou "bezlaktozovou mozarellou" davam Laktosolv.

kvetinka75
12. sep 2023

@simsalabim tak ja som takéto potraviny už vylúčila. Pomaly prechádzam na rastlinnú stravu. Zatiaľ som len tie mliečne výrobky vysadila. Zistila som, že mi to viac vyhovuje. A zatiaľ aj mimo domu sa mi darí nejako sa vynájsť.
Ale to si každý musí na sebe všetko vyskúšať a prísť na to, ako fungovať

jankak055
12. sep 2023

Skuste pozriet zlozenie granka z dm.

pixi35
autor
12. sep 2023

@janetinka27 dakujem❤

guiseppinka
12. sep 2023

Ak ma intoleranciu laktozy, tak niekedy mu aj bezlaktozove produkty mozu vadit. Treba skusat. Ideal zjest nieco a sledovat ako pri prikrmoch. Muz ma extremne silnu, smotanu do varenia nepouzivam vobec, niektore bzl veci toleruje, ine nie... Vies kupit aj rozne silne tabletky, tam sa tiez treba pohrat so silou... Asi by som ale dala na zaciatku uplne pauzu od akehokolvek.mlieka aj bzl a vyskusala postupne

krisbar
13. sep 2023

Podla mas v tom poriadny misung a mala by si kontaktovat alergologicku aby ti vysvetlila na co ma alergiu. A podla toho upravit stravu. V kakau mlieko nie je. Ale ty uvadzad aj cukor. Ale fruktoza, pripadnr sacharoza je uplne nieco ine ako laktoza.
Chapem, ze sa v tom nevyznas, preto by si mala najskor kontaktovat lekara aby ti to vysvetlil podla prepustacej spravy a vysledkov.
Zbytocne sa tu my budeme dohadovat, mozno ma tvoj syn nieco uplne ine.

mims_03
31. okt 2024

Ahojte, prosím vás, je možné pri intolerancii na laktózu nafúknutie brucha ale takým spôsobom, že neskutočne tlačí na mechúr s tým, že sa musíte ihneď vymočiť? Keď sa v ten moment nevymočím, hneď začnem mať silné návaly tepla a ako keby zápal močových ciesť (veľmi silné nutkanie na močenie) Mám už dlhodobo tento problém a nevedia mi na nič prísť, tak si chcem ísť dať ešte urobiť testy na infoleranciu. Máte aj vy niektorá takúto skúsenosť?

Strana
z2