icon

Laktózová intolerancia u 9-ročného

lolobriadok
29. apr 2023

Ahojte baby. Prosím vás o radu ohľadom laktózovej intolerancii. Včera zistili 9 ročnému synovi že má zvýšené hodnoty a máme na 6 týždňov byť bez mlieka a mliečnych výrobkov. Čítala som niečo na nete čo môže a čo nie a čítam aj na obaloch tovaru ale ak viete niečo viac prosím o rady. Za každú pomoc ďakujem

Strana
z2
sundew
2. máj 2023

@lolobriadok tak potom naozaj nic mliecne ani bezlaktozove;co mozte po case vyskusat (min.6tyzd ale ja by som pockala aj viac-napr.3m) su kozie a ovcie vyrobky,lebo niektori s abkm ich tolerujú a niektori nie

lolobriadok
autor
4. máj 2023

@lucik194 áno po šiestich týždňov pomaly začať dávať mlieko a mliečne výrobky a volať ako je na tom. Tak nám bolo povedané. Ale aj syn mi vraví že nemá takú ťažobu a nebolieva ho brucho ako predtým než mu to zistili. No uvidime ako to bude ďalej.

lolobriadok
autor
4. máj 2023

@sundew áno nič mliečne. Počkáme tích šesť týždňov a uvidíme potom čo bude ďalej. Ale ako som jednej pani tu písala syn vraví že nemá také bolesti na brušku ako mával keď mal mliečne.

sundew
4. máj 2023

@lolobriadok moj mal abkm od narodenia a po 3,5r zacal tolerovať.ale isto by som nezačala s krajským mliekom hned.6tyzdnov je malo

lucik194
4. máj 2023

@lolobriadok to je hlupost, ze po 6 tyzdnoch opat zacat zavadzat, na dalsie dva budete tam isto kde ste boli....

Strana
z2