icon

Má niekto z vás histamínovú intoleranciu alebo alergiu na mlieko?

slavkadiamond
5. apr 2019
juma2
5. apr 2019

@slavkadiamond Sestra má, čo by si potrebovala vedieť?

slavkadiamond
autor
5. apr 2019

@juma2 dnes mi povedali, že som alergická na mlieko a že trochu to tam vyzerá aj na tu histaminovu dietu...vlastne neviem o čom je ta histaminova dieta, vedeli by ste mi to bližšie povedať
?

juma2
5. apr 2019

@slavkadiamond tak ak na mlieko nemôžeš nič kde je mlieko,ktoré obsahuje kraviu laktózu, žiadne syry nič, treba aby ti to upresnili či len kravia alebo aj ovce a kozy, budeš môcť len bezlaktózové, omáčky bez smotany, polievky tiež a tak, proste všetko kam sa dáva mlieko, smotana, syr nesmieš...no a histamín obsahuje veľa druhov potravy najviac asi tak rajčiny... záleží aj na tom ako veľmi to je a ako sa to prejavuje, sestra hnačkuje a vyhádže sa...

diewcatqoo
5. apr 2019

@slavkadiamond ahoj, pozor, treba rozlisovat medzi alergiou na kravsku bielkovinu a laktozovou intoleranciou. Pokial mas laktozovu intoleranciu, mozes bezlaktozove veci, pripadne kyslomliecne produkty v malom mnozstve. Pokial ale mas alergiu na kravsku bielkovinu, robi ti problem kazein, ktory sa vyskytuje aj v bezlaktozovych veciach - cize nemozes nic mliecne, ani bezlaktozove. Kazein sa vyskytuje aj v ovcom a kozom mlieku, ale je ho tam menej, takze niektori ludia taketo mlieko mozu znasat. Musis vyskusat ci ti bude robit problem alebo nie.
Co sa tyka histaminovej intolerancie, podla coho prisli na to, ze ju asi mas? Robili ti krvne testy alebo ako?
Histamin je enzym, ktory sa v tele volne vyskytuje a ktory sa vyskytuje aj v potravinach - v niektorych viac, v niektorych menej. Ak telo nema dostatok enzymu diaminooxidazy, nedokaze spravne spracovavat histamin - takze sa histamin hromadi v tele a robi sarapatu. Pri histaminovej diete ide o to, aby sa do tela dostavala potrava s co najmensim mnozstvom histaminu a s co najvacsim mnozstvom diaminooxidazy. Na internete je kopec zoznamom zakazanych a prospesnych potravin.
Pozorovanim som zistila, ze vsetko je velmi individualne. Takze to, ze niekomu robi nieco problem, neznamena, ze to musi robit problem aj tebe a naopak. Cize musis skusat tie potraviny nejako prisposobit sama sebe a vypozorovat, co ti prospieva a co robi problem.
Mavas aj nejake problemy alebo ako ti dosli na tu alergiu a intoleranciu?

evicka5555
Odpoveď bola odstránená
jolanamacku
5. apr 2019

@diewcatqoo Ahoj, bolo to presne vysvetlene. Dcera ma aj intoletanciu na laktozu,aj alergiu na kravske mlieko. Zistili to z krvnych testov . Treba najskor uplnu dietu a potom pomaly skusat co zvladnes. Ale na trhu je dostatok rastlinnych nahrad. Tteba pozorne citat zlozenia vyrobkou a nam lekar odporucil aj obcas uzivat floraliv, aby sa regenerovala sliznica criev.