icon

Môže alergia spôsobiť výskyt herpesu?

2. jan 2025

Je mozne ze sa alergia na nieco v jedle prejavi ako herpes?

kacena4
2. jan 2025

nie herpes je signalom vycerpanosti organizmu nie stretom s alergenom

autor
2. jan 2025

@kacena4 nasla som tento clanok a bola som v soku vraj to moze byt priznak potravinovej alergie

kacena4
2. jan 2025

nakolko je ten clanok odborny?!

autor
2. jan 2025

@kacena4 takto to vyzeralo v prvy den a dnes takto uz sa robi taka chrasta a divne je ze mi to vyslo par hodin po zjedeni pizzi na ktorej som citila divne korenie a vecer som si z nej dala zase a urobila sa mi o par hodin taka bolestiva hrcka pod sankou

autor
2. jan 2025

@kacena4 netusim na kolko je odnorny preto si tu idem po radu ci to je vobec mozne

haggard_222
2. jan 2025

Nie. Herpes vírus po prvotnom nakazení nosíš v tele a keď sa ti oslabí imunita, keď si v strese, po chirurgickom zubnom zákroku a podobne sa vírus aktivuje a prejaví. Pizza ak mala tvrdé a ostré okraje, tak mohla akurát to miesto podrážiť. Inak to bude len zhoda náhod.
Chrastičku odporúčam natierať niečím riadne mastným, aby sa nenatrhla, a prípadne ak tam je ešte nejaká tekutina v pľuzgierikoch pod ňou, aby sa herpes nerozšíril znova. Tá druhá foto nevyzerá moc dobre. Hádam sa ti to zahojí bez jazvičky.

autor
2. jan 2025

@haggard_222 Dakujem za odpoved mne bolo len divne je herpes sa mi urobil 2 hodiny po zjedeni tej pizze strasne divne davam si nato take naplaste vzdy mi pomahaju mam do roka herpes aj 2 krat jazvicka sa mi nikdy neurobila a dufam ze ani neurobi v nemonici mi zistili ze mam autoimunitnu chorobu Gastritis Typus A a robia sa mi aj zapaly v stitnej zlaze skorej si to spajam stym....obcas mi robia histaminove jedla zle aj ked mi vysledky ukazali ze histaminovu intoleraciu nemam....

autor
2. jan 2025

@haggard_222 dokonca sa mi na druhy den vecer urobila bolestiva hrca v strede pod sankou