icon

Môže byť jogurt príčinou tráviacich ťažkostí?

13. feb 2025

Chcem sa poradit s tými kt. majú nejaké alergie, ja nemam na nic, zatial, ale vždy po zjedeni jogurtu (všetky značky), ale aj napr. teraz grécky proteínových cim hustejší tym horsie, mám ihneď po zjedeni ťažkosti s trávením, zaludok citim v momente zaťažený, po zjedeni poslednej lyžičky, a spolu s tym hodina - dve mam reflux, pri odgr. mi ide kyselina hore, pocit plnosti aj 2-3 hod., ale len po jogurtoch, ked vypijem mlieko, bryndzu, smotanovej jedlo, tvároh nie, je to mozne?

pribinak
13. feb 2025

Jasne, ze jogurt môže byt problem

biba_18
13. feb 2025

áno môže. kombinácia baktérií a laktózy môže mať taký vplyv ... ja som bezlaktózová, teda jedávam iba bezlaktózové kravské jogurty - a niektoré ani napriek tomu nemôžem ...

veselo_neveselo
13. feb 2025

Je to mozne, mozno ti vadi obsah tuku, a nie laktoza.
Tomu by nasvedcovalo to tvoje "cim hustejsi, tym horsie". Pripadne este nejake zahustivadlo, skrob, karagenan, ak tam su...na to mozes byt citliva tiez.

adulka07
13. feb 2025

@biba_18 mám presne to čo ty... A už jogurty ani nekupujem

biba_18
13. feb 2025

@adulka07 mám také čo môžem - ale fakt kupujem len tie 2...

autor
13. feb 2025

Ďakujem, nebola som s tym u lekara nie je to zatial nic vazne, a viem ze vela ludi ma rozne alergie a pod. Len mi to akosi neslo do hlavy, ze zjem vsetko aj mliečne a nic a iba jogurt ma uplne odrovná behom chvíľky s trávením… tak zrejme ho uz kupovat nebudem ani ja, dakujem

adulka07
13. feb 2025

@biba_18 mám reflux a potravinovú alergiu - mlieko ,vajcia, sója... bezlaktozove jogurty mi robia reflux,ale napriek proteínový puding z Lidl mi problém nerobí

autor
13. feb 2025

@adulka07 ok dakujem, poskúšam teda puding, ale zatiaľ čo som mala, tak zo všetkých klas. jogurtov mi hneď zaťaží, a to ste bola u aler. na testy?

adulka07
13. feb 2025

Áno...bola som u alergologa,brala mi krv a tam vyšlo,že na mlieko vajcia sója a potom som mala dlho bolesti žalúdka a bola som na gastre,kde mi potvrdili rexlux..tam mi síce lekár tvrdil ,že kyslomliecne výrobky by mi vadiť nemali ale mne vadia

glade22
13. feb 2025

Mám abkm a takto mi to začalo. Ako prvé som netolerovala jogurt, potom kávu s mliekom a potom postupne všetko ostatné.

autor
14. feb 2025

@glade22 co je to abkm 🙂?

adulka07
14. feb 2025

Alergia na bielkovinu kravského mlieka ak dobre viem