icon

Na aké ovocie a zeleninu ste alergickí?

28. júl 2025

Asi väčšinou máme alergiu na ovocie. Aké nemôžete vy? Lebo máte preukázanú alergiu? Citrusy, jahody, kiwi?
Prípadne máte aj inú surovinu? Ako vajcia, kakao, čokoláda apd?

Strana
z2
lucia13022023
28. júl 2025

Ja na nič ale syn má na karfiol.

doriiis
28. júl 2025

Nemám alergiu na žiadne jedlo,ale paradajky do úst nedám,ani keby čo bolo.

simona92101
28. júl 2025

@anonym_autor my s muzom nic ale deti bohuzial na vsetko mozne.starsia dcera kakao,mladsia kr.bielkovina,syn nesmie bylinky,paradajky,mrkvu,arasidy a aktualne uz ani tvaroh.dalej ma alergiu na pele,travy a roztoce.

anonym_76fc69
28. júl 2025

@anonym_autor ryby

jamidea
28. júl 2025

@anonym_autor jablko, lieskovec...

anonym_97b4fe
28. júl 2025

ja mam na banany potvrdenu. a z manga ma boli brucho, ale nevysetrovane, len odsledovane

lucka_ke
28. júl 2025

my v rodine dvaja na laktózu, ale už 2x sa mi stalo, že po červenom melóne som mala neskutočné behačky na WC, čiže neviem, či ho nezaradím na zoznam "nejesť"

lindous
28. júl 2025

Celkom dosť druhov zeleniny nemám rada, ale musím zaklopať, alergia našťastie na nič

lllaila
28. júl 2025

@anonym_autor mrkva, sója, pomaranč, citrón, celkom mi to komplikuje život, lebo výťažok z mrkvy sa používa ako farbivo a ochucovadlo v reštauráciách napr. a sója, sójová múka je už aj v keksoch od Sedity, v chleboch, v mnohom pečive... Nechodím na menu, sladkosti nejem, varím si a pečiem. Ale na intraku, na oslavách, v robote dovolenka AI - je to trochu problém. Na druhý deň mam brutálnu červenú zihlavku na tvari. A sojova bielkovina alebo olej a výťažky citrónu sú v kremoch, sprchovych geloch, šampóny, masky... Dovi 🙈

lenka2710
28. júl 2025

@anonym_autor broskyne a nektarinky

autor
28. júl 2025
@jamidea

@anonym_autor jablko, lieskovec...

@jamidea to mám aj ja, plus broskyne, kiwi a ananás.

elenka.k
28. júl 2025

@anonym_autor ananás , orechy

hsara99
28. júl 2025

Na hrušky tak, že sa k ním ani priblížiť nemôžem 🤣 inak jahody, nektarinky, broskyne, jablka…

elenka.k
28. júl 2025
@hsara99

Na hrušky tak, že sa k ním ani priblížiť nemôžem 🤣 inak jahody, nektarinky, broskyne, jablka…

@hsara99 ako to myslíš, že sa k ním nemôžeš priblížiť?

hsara99
28. júl 2025
@elenka.k

@hsara99 ako to myslíš, že sa k ním nemôžeš priblížiť?

@elenka.k to myslím tak nadnesene, keďže mám naozaj veľmi veľmi silnú alergiu a musím si dávať pozor aby žiadne jedlo neprišlo s nimi do kontaktu 🙂 preto napríklad nikdy nejem v reštaurácii kde v nejakom jedle hrušky sú. Musím pri sebe vždy nosit lieky a epipen, keby niečo.

elenka.k
28. júl 2025
@hsara99

@elenka.k to myslím tak nadnesene, keďže mám naozaj veľmi veľmi silnú alergiu a musím si dávať pozor aby žiadne jedlo neprišlo s nimi do kontaktu 🙂 preto napríklad nikdy nejem v reštaurácii kde v nejakom jedle hrušky sú. Musím pri sebe vždy nosit lieky a epipen, keby niečo.

@hsara99 aha, dík
tak nech nestretneš nikde hrušku

fajnova
28. júl 2025

Čerešne, jablka, broskyne, marhule (vsetko len surové, tepelne spracované mi nerobia problémy), lieskovce, mandle 🙄

gab
28. júl 2025

ja mam fruktozovu intoleranciu, cize u mna je toho dost. Co mam potvrdene IgE testami je krizena alergia na brezu - soja, lieskovce, v surovom stave zemiaky a jablko - pokial preslo tepelnou upravou tak ano,
ovocie - ostatne nemam potvrdene, akonahle by som zjedla napr. melon, hrozno, hrusku, maliny , slivky, ribezle, banan, ceresne - tak mi zacne zvlastna kysla pachut v ustach a je mi zle od zaludka.

gab
Autor odpoveď zmazal
darina77
28. júl 2025
@fajnova

Čerešne, jablka, broskyne, marhule (vsetko len surové, tepelne spracované mi nerobia problémy), lieskovce, mandle 🙄

@fajnova presne toto iste, jablka ceresne, marhule broskyne, mandle, lieskove orechy, mrkva, kiwi, hrašok, paprika

jazdkynaaa
28. júl 2025

na žiadne ovocie, iba na mak.

anickaaa6aaa
28. júl 2025

ja na ananas. páli ma jazyk z neho a preto neskúšam radšej. no a histamín 🙂 ale aj tak jem skoro všetko.

elenka.k
28. júl 2025
@anickaaa6aaa

ja na ananas. páli ma jazyk z neho a preto neskúšam radšej. no a histamín 🙂 ale aj tak jem skoro všetko.

@anickaaa6aaa ja som raz tak jedla ananás / neodolala som / , že mi až z jazyka tiekla krv 🙈

autor
28. júl 2025

Vo všeobecnosti tepelne spracované, nakladané, kondenzované ovocie a zelenina nemusí robiť problémy - akonáhle to prejde tepelnou úpravou. Ja som alergik na pele stromov, tráv, kvetov - čiže napríklad breza, čo má ja, ak má niekto brezu tak skréžená alergia môže byť na ( jablko, hruška, mrkva, zeler, lieskové orechy, čerešne, kiwi, broskyne, slivky, sója).

autor
28. júl 2025
@elenka.k

@anickaaa6aaa ja som raz tak jedla ananás / neodolala som / , že mi až z jazyka tiekla krv 🙈

@elenka.k ananás máme v rodine, aj mama, aj ja. Ale nakladaný ananás môžeme v pohode, len nie čerstvý.

mane01
28. júl 2025

@anonym_autor u nas v rodine (myslim tym moje deti, surodenci a ich deti, moji rodicia a moj muz) nema nikto alergiu. Ani na ovocie ani na nic.

autor
28. júl 2025
@mane01

@anonym_autor u nas v rodine (myslim tym moje deti, surodenci a ich deti, moji rodicia a moj muz) nema nikto alergiu. Ani na ovocie ani na nic.

@mane01 ja len pre informaciu, alergia na broskynu a hrusku mi vznikla po 35tke.

mane01
28. júl 2025
@anonym_autor

@mane01 ja len pre informaciu, alergia na broskynu a hrusku mi vznikla po 35tke.

@anonym_autor to ma mrzi, ako som pisala, u nas nastastie zatial nic, ani u rodicov. To sa akoze nechvalim, vsak hocico sa moze objavit. Ja len ze pises, ze kazdy nieco ma… tak len ze uplne kazdy nie.

autor
28. júl 2025
@mane01

@anonym_autor to ma mrzi, ako som pisala, u nas nastastie zatial nic, ani u rodicov. To sa akoze nechvalim, vsak hocico sa moze objavit. Ja len ze pises, ze kazdy nieco ma… tak len ze uplne kazdy nie.

@mane01 kde píšem, že každý niečo má? Pýtam sa ľudí, na aké ovocie majú alergiu tí, čo majú. Asi väčšinou máme alergiu na ovocie. = znamená, že alergici na jedlo skôr zareagujú na ovocie ako na zeleninu. Nepíšem, že každý je alergický. Toto je otázka na alergikov.

mane01
28. júl 2025
@anonym_autor

@mane01 kde píšem, že každý niečo má? Pýtam sa ľudí, na aké ovocie majú alergiu tí, čo majú. Asi väčšinou máme alergiu na ovocie. = znamená, že alergici na jedlo skôr zareagujú na ovocie ako na zeleninu. Nepíšem, že každý je alergický. Toto je otázka na alergikov.

@anonym_autor hned v prvej vete

Strana
z2