Najlepšie doplnky pri intolerancii laktózy
Ahojte mam zistenu int .laktozy uzivam laktolerazu doplnok chcela by som vas poprosit co vy uzivate co je najlepsie nakolko mi to robi dost velku sarapatu v zaludku atd
@martaamirko Nekonzumujem nic co obsahuje laktozu. Bud som na bezlaktozovych vyrobkoch, alebo sa snazim jest a varit si jedla ktore vobec nemusia obsahovat celkovo mlieko. Dokonca sa vyhybam ‘skrytemu’ mlieku vo vyrobkoch, akychkolvek. Ked je cloveku fakt zle z niecoho, nauci sa citat snad kazdu etiketu aj ‘medzi riadkami’ ..
Jednoznačne prejsť na bezlaktózové výrobky....iné riešenie nie je. O tom lekár neinformoval? Lebo v takomto prípade nepomôže žiadny doplnok stravy, len vyradiť to, čo spôsobuje problém, úplne logické, nie?
Laktoleraza ma iba 4500fce, to vobec nemusi stacit. Ja uzivam Lactosolv - ten ma 17 500fce. Co sa tyka bezlatozovych vytobkov, do nich sa pridava laktaza (cize su akoby s tabletou s obsahom laktazy), ale to tiez nemusi stacit. Ja mavam obdobia (pri zmene rocnych obdobi), ked musim s nimi uzit aj Lactosolv. Ty sama si musis odsledovat, ci bezlaktozove vyrobky stacia, ci treba tabletu a s akym obsahom laktazy. Je to velmi individualne.
potrebujes uplne vylucit laktozu, inak Ti bude stale zle ....
Mne ani "bezlaktozove" vyrobky nesadnu. Lebo v nich asi nie je dostatok laktozy aby mi to crevo stravilo. Este nozes skusit kozie a ovcie vyrobky, alebo A2. Mozno mas intoleranciu len na kravsku laktozu.

Tak najlepšie je úplne vyradiť laktózu z jedálnička a bude pokoj