icon

Podanie Medrolu pri potravinovej alergii u detí

1simuska01
18. aug 2025

Ahojte,chcem sa spýtať je tu nejaká mamička ktorá má doma alergika na potraviny,konkrétne u nás orechy,a pri alergickej reakcii podala dieťaťu Medrol tbl??? Ďakujem

denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
anonym_31f54f
18. aug 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy ja mam pri alergickej reakcii na lieky zobrat 2 medroly a 1 dithiaden. to mam v antialergickom balíčku

1simuska01
autor
19. aug 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy dobrý, no syn má predpísaný Medrol tbl 16mg od alergologicky,spolu s fenistilom,ale teraz sa nejedná o syna ale dcéru,tam sa chystáme na alergo ešte len ale určite bude mať alergiu na nejaké orechy,(dvakrat slabšia alerg.reakcia bola)no a včera si vonku dala od kamarátky kúsoček dubajskeho kolacika,a začal ju skriabat jazyk,plakala,doma to vyvrátila,až cez nos jej to vybehlo,ten sa jej jasne že zapchal,a celá bola červená lebo sa začala skriabat po tele,pod pazuchami,za krkom,za kolenami ..u nej sa ešte len čaká na alergo ale teda mohla som podať podľa vás spolu s fenistilom ak ten Medrol aj jej keď ho nemá ešte ona predpísaný??

1simuska01
autor
19. aug 2025
@denkabemommy
Odpoveď bola zmazaná

@denkabemommy epinefrin je nejaké to pero?? Ďakujem za odpoveď ..budem sa naň pýtať dr...

anonym_ea3cb1
19. aug 2025
@1simuska01

@denkabemommy epinefrin je nejaké to pero?? Ďakujem za odpoveď ..budem sa naň pýtať dr...

@1simuska01 ahoj... To co zaberá synovi, dcére nemusi.. Lieky na predpis pre iného človeka, by sa nemali podávať iným... Skôr by som šla na pohotovosť, ako podať niečo čo nemá doporučené... Môže mať aj reakciu na liek.. Tiez mam doma alergičku dcéru, preto píšem z vlastnej skúsenosti..

denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
lulu19
19. aug 2025

Moja dcérka má epipen pero
Plus ako prvé máme dať 2xspirabel pod jazyk a 2x prednison .ak nezaberá a dusi sa pichnúť pero .

gabu_lienka
19. aug 2025

@1simuska01 My mame rovnaky balicek ako pisala @lulu19, dcera ma 3 roky, cize ma sirup Aerius (mozeme podat dvojitu davku tj 5ml), prednison cipky a epipen. Velmi silna alergia na arasidy. Dr nam to predpisal po reakcii ako mala tvoja dcera, este predtym ako boli vysledky testov, ktore to uz len potvrdili.

1simuska01
autor
19. aug 2025
@anonym_ea3cb1

@1simuska01 ahoj... To co zaberá synovi, dcére nemusi.. Lieky na predpis pre iného človeka, by sa nemali podávať iným... Skôr by som šla na pohotovosť, ako podať niečo čo nemá doporučené... Môže mať aj reakciu na liek.. Tiez mam doma alergičku dcéru, preto píšem z vlastnej skúsenosti..

@anonym_ea3cb1 ďakujem