icon

Máte skúsenosti s histamínovou intoleranciou?

2. apr 2024

Ahojte. Chvela by som sa nejak s vami poradit. Vo stvrtok som bola na klsickej prehliadky s tym, ze som panovi doktorovi este doplnila info ktoré sa mi poslednú dobu deje, niesom doktor ale mam podozrenie na histaminovu intoleranciu. Vsetko som popisala, po com sa vyhadzujem, po celom tele a podobne. Chcela som odporucenie od neho na alergologiu ale nic take sa nedialo. Pan doktor bol prekvapeny a zobral mi teda o ampulku naviac s tym nech ma vysetria aj na to a nie len klasicky cholesterol a pod. Dnes som volala( keďže sviatky) a ze vysledky su v norme a jedze som davala aj moc tak mi sestricka “nakazala” nech prinesiem moc, moc som nerozumela co sa deje, kedze sa s panom doktorom rozpravali o vysledkoch ale nebolo im nic rozumiet okrem toho ze vysledky su v norme. Dodám ešte, že v decembri som bola na prehliedke u gynekologa kde mi asi po mesiaci zavolali s vysledkom ze si mam kupit capiky plus este jeden liek k tomu s tym ze som mala nejaky zapal (nic som nepocitovala) a ze len nech to zacnem uzivat a ak nespozorujem zlepsenie tak staci uz iba o rok na prevwntivku. Cize ja som douzivala lieky predtym ani potom som nepocitovala nic. No a spat k obvodnemu. Nemam pocit, že kvoli moču by som sa pravidelne vyhadzovala po celom tele z citronu, avokada alebo paradajok. Nemate niektora s tymto skusenosti

slavomira236
2. apr 2024

A ake si mala vysledky? Dao kvantitu a kvalitu?? Dcerke na alergologii výsledok vsetko ok..o mesiac neskor na gastre uz vysla intolerancia. Mozno mas alergiu na dane potraviny nie na histamin.

slavomira236
2. apr 2024

Inak pri histaminovej treba vynechat potraviny ktore ti robia zle uzivat pravidelne neake antihistaminika probiotika. Kazdy ma pri tejto intolerancii ine prejavy a ine veci mu mozu robit zle. To zistis len dietou. Pridavat potraviny ako pri malom dietati a skusat. Casom zistis ktore potraviny lieky ti robia zle a to vyradis..

guudy
2. apr 2024

Pri HIT nie je ziadna dlhodoba liecba, iba dieta. Aj tak si sama musis odpozorovat, co ti ne/robi zle. Kazdy to ma uplne inak…

autor
2. apr 2024

Ano ja sa snazim nekonzumovat dane veci ak mi nerobai problem, len ide o to že mi poriadne nič nepovedala len, že treba moč. Myslite si ze mi dá ten vymenny listok ked si ho vypytam ked aj povedal ze to je v norme? Za skúšku u alergologa nic nedam ale vela krat ked aj jem hocico ze si ani neuvedomim co presne tam mohlo byt a vyhadzem sa

autor
2. apr 2024

@slavomira236 no nic viac mi nebolo povedane, hadam mi zajtra povedia viac aj ked uz mam toho plne zuby a vytocilo ma to ked uz sestricka na gynekologii mala takyto pristup, ziadna kontrola nic a ocividne ani po ziadnych priznakoch to nieje preliecene, kedm je problem s močom. Skoda ze to co ma trápi a viem ze je s tym problem zahadne výsledky v norme

guudy
2. apr 2024

Pri HIT je to castokrat o kombinacii potravin a ich cerstvosti.

caroline_
2. apr 2024

Mne testy z alergológie vyšli tak ze mam veľmi nízke hodnoty asi dao? Neviem, ze na 99%mam hit, tak ma poslala na gastroskopiu a tam nic nenašli, tak ja neviem..

vakatko
2. apr 2024

Prečítaj si na nete info o Syndrome Priepustného čreva.