Máte skúsenosti s histamínovou intoleranciou?
Ahojte. Chvela by som sa nejak s vami poradit. Vo stvrtok som bola na klsickej prehliadky s tym, ze som panovi doktorovi este doplnila info ktoré sa mi poslednú dobu deje, niesom doktor ale mam podozrenie na histaminovu intoleranciu. Vsetko som popisala, po com sa vyhadzujem, po celom tele a podobne. Chcela som odporucenie od neho na alergologiu ale nic take sa nedialo. Pan doktor bol prekvapeny a zobral mi teda o ampulku naviac s tym nech ma vysetria aj na to a nie len klasicky cholesterol a pod. Dnes som volala( keďže sviatky) a ze vysledky su v norme a jedze som davala aj moc tak mi sestricka “nakazala” nech prinesiem moc, moc som nerozumela co sa deje, kedze sa s panom doktorom rozpravali o vysledkoch ale nebolo im nic rozumiet okrem toho ze vysledky su v norme. Dodám ešte, že v decembri som bola na prehliedke u gynekologa kde mi asi po mesiaci zavolali s vysledkom ze si mam kupit capiky plus este jeden liek k tomu s tym ze som mala nejaky zapal (nic som nepocitovala) a ze len nech to zacnem uzivat a ak nespozorujem zlepsenie tak staci uz iba o rok na prevwntivku. Cize ja som douzivala lieky predtym ani potom som nepocitovala nic. No a spat k obvodnemu. Nemam pocit, že kvoli moču by som sa pravidelne vyhadzovala po celom tele z citronu, avokada alebo paradajok. Nemate niektora s tymto skusenosti
Inak pri histaminovej treba vynechat potraviny ktore ti robia zle uzivat pravidelne neake antihistaminika probiotika. Kazdy ma pri tejto intolerancii ine prejavy a ine veci mu mozu robit zle. To zistis len dietou. Pridavat potraviny ako pri malom dietati a skusat. Casom zistis ktore potraviny lieky ti robia zle a to vyradis..
Pri HIT nie je ziadna dlhodoba liecba, iba dieta. Aj tak si sama musis odpozorovat, co ti ne/robi zle. Kazdy to ma uplne inak…
Ano ja sa snazim nekonzumovat dane veci ak mi nerobai problem, len ide o to že mi poriadne nič nepovedala len, že treba moč. Myslite si ze mi dá ten vymenny listok ked si ho vypytam ked aj povedal ze to je v norme? Za skúšku u alergologa nic nedam ale vela krat ked aj jem hocico ze si ani neuvedomim co presne tam mohlo byt a vyhadzem sa
@slavomira236 no nic viac mi nebolo povedane, hadam mi zajtra povedia viac aj ked uz mam toho plne zuby a vytocilo ma to ked uz sestricka na gynekologii mala takyto pristup, ziadna kontrola nic a ocividne ani po ziadnych priznakoch to nieje preliecene, kedm je problem s močom. Skoda ze to co ma trápi a viem ze je s tym problem zahadne výsledky v norme
Pri HIT je to castokrat o kombinacii potravin a ich cerstvosti.
Mne testy z alergológie vyšli tak ze mam veľmi nízke hodnoty asi dao? Neviem, ze na 99%mam hit, tak ma poslala na gastroskopiu a tam nic nenašli, tak ja neviem..
Prečítaj si na nete info o Syndrome Priepustného čreva.

A ake si mala vysledky? Dao kvantitu a kvalitu?? Dcerke na alergologii výsledok vsetko ok..o mesiac neskor na gastre uz vysla intolerancia. Mozno mas alergiu na dane potraviny nie na histamin.