icon

Poraďte recepty pri BKM, alergii na mliečnu bielkovinu

kukanda123
10. sep 2018

je tu nejaka mamicka co by mi poradila ohladom neznasanlivosti mliecnej bielkoviny.nejake mliecka recepty dakujem

hawo
11. sep 2018

pozrite môj blog https://imwell.sk/blog/som-alergický-na-bielkov...

ostatné vám rada poradím v správe.

nanka2910
11. dec 2018

@hawo ahoj ja mam tiez alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, a niekedy v pohode, ale niekedy mam krce a hnacky cely den kym to zo mna neoddide. Chcem sa opytat pomozu mi pri nechcenom uzi mlieka v nejakej potravine tabletky Laktazym.
Neviem uz ako sa stravovat lebo niekedy v pohode, a niekedy uplna katastrofa aj ked sa snazim mlieku vyhybat

hawo
14. jan 2019

Dobrý deň, ospravedlňujem sa že tak neskoro ale hádam pomôže. Pri alergii na mliečnu bielkovinu je nevyhnutné vyradiť čokoľvek mliečne zo stravy inak sa stav nezlepší. Laktazym je ako vyplýva z návzu vhodný ako pomoc pri intolerancii na laktózu. Laktóza je mliečny cukor nie mliečna bielkovina. Treba si uvedomiť, že mliečna bielkovina je veľmi komplikovaná molekula, ktora sa zle trávi. Je ako zamotané klbko a tráviace enzýmy majú čo robiť aby ju rozmotali na jednoduché chemické reťazce stráviteľné pre tenké črevo. Pokiaľ už táto alergia vznikla, dráždenie imunitného systému sa odrazí na zhoršenom stave. Sledujte si preto všetko z obchodu, pečivo, konzervy...Systematicky posilujte črevný bióm probiotikami, enzýmami aby ste posilnili jeho bariéru. Môžem Vám poradiť aj potraviny vhodné pri tejto diéte.

nanka2910
14. jan 2019

@hawo ak by ste mohli poradte mi aj potraviny ktore su vhodne a osvedcene