Problémy s trávením kapusty
Ahojte od malička som miloval kapustu...všade v každom jedle...problémy nastali minulý rok,varil som dusenú kapustu ku knedle a hodinu na to prišli...nie kŕče ale tlak do brucha,rýchlo som sa spotil...prišli Vianoce a samozrejme kapustnica...a opäť tlak , potenie a zrazu išla zo mňa voda...nechápal som a lieky od obvodnéj nepomáhali...včera som robil kolozvarsku a zase to isté...viem že mám problém pri jablkách hruškách a bielom hrozne ale kapusta????
@kubo1989 samozrejme,veď aj trávenie sa vekom mení,to,že ti kapusta nevadila pred rokmi,to neznamená,že sa to nezmenilo.
A kľudne môžeš mať podráždený žlčník, takže davsj nabudúce pozor na stravovanie
Ja som napríklad nikdy nemala problém s praženicou,no už pár rokov ju jesť nemôžem,bolo mi po nej ťažko,tak som ju úplne vylúčila.
No tak ja nemozem kapustu, cesnak, cibulu - surovu, papriku - ani surovu, ani varenu, kukuricu, sosovicu, hrach, fazulu. Su to vsetko potraviny, ktore nafukuju, robia krce, bolesti a problemy s travenim. Cize sa im vyhybam. Okrem potravin, na ktore mam alergiu.
@kubo1989 Poproste svojho ošetrujúceho lekára o riešenie problému, čo nespočíva len v predpisovani nejakých liekov,ale má to byť diagnostika.Vyzera to na žlčník, ale istotu budete mať až keď dg.stanovi lekár.Vyhybajte sa potravinám, ktoré Vám spôsobujú problémy..S kapustou ste urobili opakovanú diétnu chybu s krátkym časovým odstupom,a tak niekoľko dní je vhodné dodržiavať striedmejši stravovací režim.Nejest mastné, vyprážané, korenené a potraviny, ktoré nafukuju/kapusta, fazuľa,paprika, šošovica,uhorka, atď.Presny zoznam si nájdete na nete.Zaroven je odporúčané vynechať kávu a dodržiavať pitný režim, ktorý by mal pozostávať z čistej vody, minerálky podporujúcej trávenie,napr.Budis a čaju na žlčník.Neviem aké lieky máte od dr.,ale živočíšnym uhlím nič nepokazíte
Ja to mam tak. Nikdy som nemala problem s kapustou. Milovala som tlacenu kyslu kapustu. Naposledy ked som ju jedla po dlhsom case, take hrozne krce a bolesti som mala, ze ju odvtedy radsej nejem.
@kubo1989 Aj mojmu otcovi sa objavili problemy s kapustou teraz po 70ke.
@kubo1989 mozno histaminova intolerancia. Ja som to mala tiez asi pred 10timi rokmi. Potom som radsej kapustu obmedzila. Teraz ju jem bez problemov, ale snazim sa nie vela. Ak to je histaminova intolerancia, kazde telo znesie inu davku, to si musis odpozorovat ty kolko stravis bez problemov.
žlčník? Môj otec žlčník nemá a po kapuste ho preženie

Pravdepodobne zlcnik ….ano aj kapusta …😅