icon

Sibo testy

patrissaa
3. okt 2022

Ahojte,dnes som bola na Sibo teste ..zistili mi to,že sibo je pozitivny aj nejakú dyspepsia.Lekar na Hepatologii ma poslal za svojim na gastro z ATB normix..chcem sa opytat či ich niekto užival a ci vam pomohol.Ďakujem

falbala132
3. okt 2022

@patrissaa ahoj, ja prave uzivam uz 5-ty den, a mam sa lepsie, mna hlavne neskutocne nafukovalo, mala som k veceru bruchu ako v 5-tom mesiaci a pomaly mi to ustupuje.

ejbyk
3. okt 2022

@patrissaa normix mi pomohol ale iba na chvílu, cca 4 týždne....
naštuduj si o SIBO niečo viac...

patrissaa
autor
3. okt 2022

@ejbyk Už ma prešla chuť po dnešnom vyšetrení popravde Vám poviem..všade sa píše to isté😏

patrissaa
autor
3. okt 2022

@falbala132 Aj mňa strašne nafukovanie naduvanie plynatosť..hrôza...tak skúsim tie lieky snaď zaberú...a neviete nahodou či lieky nemaju nejake ucinky na vedenie vozidla a pracu pri strojoch? Pretoze pracujem v Automobilovej firme ...

falbala132
3. okt 2022

@patrissaa nie, vobec nic mi nie je. Žiadne vedľajšie účinky nemam. Tuším ani na vedenie to nema vplyv ani podla letáku.

patrissaa
autor
3. okt 2022

@falbala132 A tá dyspepsia je teda čo? Neviem či vydržim čakať na podrobnejšie vyjadrenie od lekara na gastre preto a pýtam

falbala132
3. okt 2022

@patrissaa to si musis vygooglit, netusim.

betina13
8. okt 2022

@ejbyk prechodný účinok Normixu môže byť aj v tom, že paralelne má človek nielen SIBO, ale aj IMO (má ho asi 30% ľudí) a to sa potom lieči kombináciou liekov. To bežne dostupný prístroj na SIBO nevie zachytiť, treba špeci prístroj a teda iný druh dychového testu, ktorý vyšetrí SIBO aj IMO zároveň

ika11123
8. okt 2022

@patrissaa ja som brala 2x antibiotiká zabrali ale akonáhle skončíte diétu príznaky sa vrátia.ja vám odporúčame si ísť pre antibiotiká a potom zmeniť stravovacie ale do konca života potom sú rôzne doplnky ja beriem oregano a probiotiká tie musia byť dlhodobo.Treba tu diétu držať lebo Sibo môže sa zhoršiť môžete dostať napríklad zápal čriev 🙄tie hodnoty sa vám budú zvyšovať a zvyšovať s čaká vás kolotoč antibiotiká....a potom nedajbože dostanete kandidu 🙏 veľa ľudí ju má čo majú SIBO

betina13
8. okt 2022

@ika11123 teraz som to tu písala, že prechodný účinok ATB môže byť v tom, čo je pre ľudí v SR prakticky neznáme, nakoľko vyšetrenie nebolo bežne dostupné. Ide o IMO -najdete na nete milión ambulancií, ktoré toto vyšetrenie robia v západnej Európe aj v USA. V prípade črevnej nerovnováhy totiž nemusí ísť len o SIBO, ale aj o IMO, a to sa lieči inak, ako samotné SIBO.

falbala132
8. okt 2022

@ika11123 ja som napríklad dostala najprv kandidu a potom počas / alebo “vďaka” liečbe SIBO.

betina13
8. okt 2022

@falbala132 otázka správnosti liečby možno ale aj iných faktorov...
Nie je to obvykle sa dopracovat ku kandidoze pri liečbe SIBO.

ika11123
8. okt 2022

@betina13 ale áno 90% ľudí čo má sibo má aj candidu som v skupine sibo a skoro každý tam má aj candidu ja sama ju mám tiež kľudne vám dám FB názov skupiny tam sa dozviete viac

ika11123
8. okt 2022

@falbala132 ja som mala HP potom po pár rokoch sibo a potom ťa hnusná candida 😭

ika11123
8. okt 2022

@patrissaa keď máte FB pridajte sa k nám do skupiny ľudia vám poradia čo potrebujete

betina13
8. okt 2022

@ika11123 reagovala som na poznámku, že niekto tu "vďaka" liečbe SIBO dostal kandidu...ak je liečba zvolená správne, nie je to obvyklé a viem o čom hovorím.
Ďakujem za určite dobre mienenú radu ísť do skupiny na fb, ja skúsim zase inú radu- veľmi veľa informácií vychádzajúcich z týchto debát, je zavádzajúcich, až bludy, a treba vedieť selektovať, čo nie je ľahké. Hovorím teraz vo všeobecnosti, obsah komunikácie tu spomínanej skupiny na fb nepoznám.

ika11123
8. okt 2022

@betina13 veď Candidu môžete dostať aj s normixu 🙏🙏och bože môj 🙄 pekný večer

betina13
8. okt 2022

@ika11123 a ja som to nevylucila
3.x píšem, že to nie je obvykle.
A pise sa "z" Normixu

ysseba
8. okt 2022

@betina13 ahoj. Prosim Ta a IMO je co? Robi sa vysetrenie aj na Slovensku? Lebo google mi vyhladal len IMOOPTIKu 😅

ika11123
8. okt 2022

@betina13 sa nepo...🤦💩

betina13
8. okt 2022

@ysseba
ahoj, rada napíšem cez IP
tu už sa zapájať nemienim, nakoľko tu niektoré účastníčky začínajú byť "agresívne" 🙂

patrissaa
autor
9. okt 2022

@betina13 A čo je teda tá kandida?😀

betina13
9. okt 2022

@patrissaa mikroorganizmus, ktorý môže vyvolať kvasinkovu infekciu