Štetka lesná - alergia
Ahojte beriem toto na boreliozu dnes som si dala prvy raz a sťahuje mi krk, blbo mi je… môžem mat na to alergiu?
@melanta porazí ma… čo teraz?
Poradiť sa s lekárom, čo s liečbou. A alergiu na túto bylinu nech ti zapíše do karty.
@melanta ale vôbec nemam že vyrazku, ani opuchy, len mi sťahuje hrdlo pocitovo… nemôže to byt psychosomaticke?
Mne sa tak prejavuje alergia na kamilky a medovku. Žiadne vyrážky, škrábanie. Opuchne mi vo vnútri sliznica a nemôžem dýchať. Aj alergia na včely napríklad je taká, že človek nemôže dýchať, vyrážky nemá. Pozri, ak po požití niečoho zrazu nemôžem dýchať, tak to proste do úst viac nedám. Poraď sa s lekárom. Čo iné na to napísať.
@melanta lenže ja sa pozerám do hrdla a nemam nič opuchnuté chapes
Mne sa tak prejavuje alergia, že mi podráždi sliznicu v hrdle. Nič nie je vidno, len ja to cítim. Na toto bacha. Môžeš sa prepracovať aj k anafilaktickému šoku. Hneď to prestaň brať a daj si niečo proti alergii. Zodac je voľnopredajný.
Ja chápem, ale ty evidentne nie. V ústach a hrdle nevidíš nič, pretože to, kde máš opuch je na miestach nižšie a predpokladám, že endoskopom si sa nepozerala na miesta, kde už voľným okom nevidíš. Už sa vyjadrila aj ďalšia kočka, ale rob ako myslíš. Len vedz, že ak máš na niečo alergiu, tak opakovou konzumáciou bude každá ďalšia reakcia horšia, buď anafilaktický šok alebo udusenie.

Samozrejme, veď alergie na rastliny a kvety sú bežné. Ja som alergická na 2 byliny, keby som vypila celú šálku, tak zomriem.