Stravovanie s laktózovou a histamínovou intoleranciou
Ahojte, bola som na hadici v žalúdku a bolo mi zistené zo žalúdka laktozova a histaminova intolerancia. Moja otázka znie ako s týmto dokážete žiť a ako sa stravujete vy ak máte doma 3 chlapov (muža a 2 chlapcov), ktorí môžu jesť všetko. Keďže som v rodine jediná, ktorá týmto trpí neviem ako sa mám stravovať. Občas som si niečo dala a potom spm trpela. Najhoršie je keď som hladná. V tej rýchlosti neviem čo si mám dať nemám chuť vôbec vymýšľať recepty. Samozrejme viem že je to moje zdravie a musím to dodržiavať ale nemáte nejaký typ ako začať okrem nakúpených potravín bez laktozy? Nejaký jedalnicek podľa coho ste išli? Ďakujem
Čo sa týka laktózy, var bezlaktozovo. A HIT? Uber si potraviny, kt. nemôžeš a náhrad ich
@bibg ja mam aj bezlepkovú a viem, čo nemám jesť. Každému škodí niečo iné a na iné veci má citlivosť. Skúsiť jednoducho ryža s masom alebo ryža s masom na stave a uvidíš. Vo všeobecnosti vadia konzervy, rajčinové veci a spracované potraviny. Čerstva jednoducha varená strava by nemusel byť problém.
Práveže chlapci by mali jesť aj s laktózou aby im nezlenivelo trávenie na vytváranie si enzýmu na štiepenie laktózy.... najhoršie je variť dvojmo, ja už tak fungujem vyše dvoch rokov, nemôžem mlieko, je mi po ňom zle aj po bezlaktozovom
@kuggis chlapci mlieko nemusia vôbec a presne ako píše mery, mimo obedu ju môžu jesť koľko chcu

Ja mam k tomu aj bezlepkovu dietu a zvladam to. Treba si to len nastavitv hlave. Ked uz budes vediet co mozes a co nie. Budes uz poznat potraviny, ktore tolerujes a vies co nakupit, navarit, bude lahsie. Uz varim tak, aby sme jedli vsetci.