Test potravinovej intolerancie - skúsenosti

7. okt 2020

Ahojte. Rozmýšľam nad testom potravinovej intolerancie, poprosím vaše skúsenosti. Neviem ci kúpiť niektorý test v lekárni, a ktorý konkrétne. Alebo dat si ho spraviť v medirexe Nitra.

adula12
7. okt 2020

ja som mala food detektive na tusim 45 potravin, ale este pred tromi rokmi. urcil vsetko spravne. ale ked mas moznost, a nie je ti luto penazi, chod do medirexu. oni su super.

krisbar
7. okt 2020

Bola som v zahranici a po 5 rokoch aj v medirexe na "kontrolu". Niekto vravi, ze je to blbost, ale ja ked som vysadila tie zlozky z potravy, ktore mi tam vysli (najma kravska laktoza, drozdie) tak som sa zacala uplne inak citi, schudla som par kg (akoby splasla), a neskutocne sa mi upravilo travenie. Akurat oni odporucaju to vysadit na par.mesiacov a bohuzial mne napr prave ta laktoza uz robi sarapatu tych cca 7 rokov...cize nestaci zjavne par mesiacov..niekomu sa uz ten enzym nezacne nikdy vytvarat

adula12
7. okt 2020

a hlavne pred testami nesmies drzat eliminacnu dietu, musis jest vsetko lebo vysledky budu skreslene. nevyhodou tych testov z lekarne je, ze napr. je tam "kolonka" mlieko, mne to vyslo pozit, ale nevies z toho, ci mas alergiu na kravsku bielkovinu, ci len na laktozu. alebo pri "kolonke" lepok, tiez pri pozit nezistis ci mas celiakiu alebo alergiu na obilniny obsahujuce lepok. to iste u vajicok, nezistis ci na zltok, bielok...
v medirexe to asi budu vediet povedat obsirnejsie, samozrejme zalezi od balicku, ktory si objednas.
ja som skoncila tak ci tak na gastre lebo bolo mi stale zle cca 3 roky som sa trapila, tam mi zistili celiakiu a intoleranciu laktozy.