Testy na intolerancie od Unilab
je tu niekto kto si dal robiť tieto platené testy? mala by som pár otázok k výsledkom a ich interpretácii
@bossik ahoj prosím ťa ja by som len chcela vedieť ked mi niečo vyšlo v tej kategorii 3,4 že či si to treba dať aj u alergologa potvrdiť ....vyšiel mi tam totiž gluten, pšenica, kravské mlieko, vaječný bielok a pod ...ale mne to niekde robí problémy niekedy nie...tak nechcem zas hned všetko vyhodiť z jedálnička len tak
Tak, ja som to mal zase opačne, niečo mi vyšlo u alergológa pozitívne, no stále mi nebolo dobre ani po čase (keď som vysadil to čo mi našli tam), no keďže poisťovňa prepláca len niečo, viac testov mi spraviť nevedeli "zadarmo", tak mi ostávalo už len si dať spraviť testy ako samoplatca. To som aj spravil presne v unilabs. Takto, najlepšie bude to ale celé konzultovať s lekárom, prípadne si priplatiť konzultáciu výsledkov priamo v unilabs. Ja som už predtým ale konzultoval dosť u alergológa a tam mi odporúčili už toto a s platenými výsledkami znova k alergológovi na záverečnú konzultáciu. Za seba ako laika ti ale viem povedať (z toho čo mne hovoril alergológ), že ak máš niečo v kategórii 3 a 4, tak mala by si to úplne vyradiť na nejaký čas. To na aký čas, znova záleží ako dlho to u teba trvá a aké ťažkosti ti to spôsobuje. A po pár mesiacoch môžeš znova po menších množstvách skúsiť ale vždy len jeden druh čo ti robí zle, nie naraz viac, nech si si istá len jedným druhom potraviny a postupne potom skúsiť ďalšie. Všetko ale záleží aké hodnoty ti vyšli, pretože napríklad s kategórie 4 (tej najhoršej), tak tam mi bolo povedané, že to môže trvať aj roky pokiaľ tú potravinu budem môcť opäť konzumovať, mala by si sa ale o tomto porozprávať s alergológom, kde ti určite poradí oveľa lepšie ako ja tu len takto všeobecne. Ak by si chcela niečo podrobnejšie prebrať, môžeš kludne napísať správu, tu zatiaľ aspoň takto. Každopádne držím palce 🙂
@bossik super ďakujem toto mi dosť pomohlo 🙂

Ahoj, napríklad ja. Môžeš mi napísať správu 🙂