Zlepšili sa vám potravinové alergie vekom?
Závidím iným ľudom že môžu normálne variť
Zlepšili sa vám potravinové alergie vekom?
@katica06 serie ma že ja som mohla zjesť čo som chcela a deťom nemôžem dať už pomaly nič.
My sme zvykli varit niektore jedla dietne a normalne a niektore iba dietne. To bolo v case, ked zohnat alternativne potraviny bolo nad ludske sily, aj tu sj v Rakusku. Snazili sme sa to brat pozitivne, okolie vacsinou reagovalo negativne, aj rodina. Az raz jedno dieta z rodiny dostalo cukrovku. Vtedy nam muzova babka povedala, ze to je este horsie ako dcerine alergie. A je kopec horsich ochoreni. Dcera je uz dospela, z alergii v podstate vyrastla, aj ked k niektorym jedlam pristupuje opatrne.
Deti maju alergiu ci ty?
nie si sama, moj muz ma alergiu na BKM, zle vstrebava tuky, syn ma alergiu na vajco, mlieko, psenicu, lepok, arasidy, orechy, soju,....... a ja mam histaminovu ...Starsi syn moze vsetko. Niekedy ma to zerie no ale su aj horsie dg...
@simsalabim máš pravdu, vždy môže byť ešte horšie. Najviac ma vyčerpáva, že pre okolie som často za krkavčiu mater, ak nedám všetko čo deti chcú. A otázky a prečo by nemohli, a veď im daj, a preháňaš, to ste si vyrobili my sme také nemali….
Alegria či intolerancia?
Ja som ako maličká nemohola iba jahody a orechy, bola som aj v nemocnici , dnes o viac ako 45r neskôr nemôžem žiadne orechy oriešky arašidy nemôžem sa dotknúť ani len listov jahôd. Z konzumácie citrusov mávan svrbivé vyrážky, mám alergiu na pracie prostriedky, na prachy, peľe tráv a stromov, na mačky, psov aj operencov. Ani neviem či som všetko napísala
Jednym uchom dnu, druhym von. Ved im pivedz, ci by dali dietatu cigaretu, flasu rumu alebo pokazene maso. Potravina, na ktoru su alergicki, im poskodi podobne. A teraz je tolko potravinovych alergii a vhodnych vyrobkov, ze to je fakt super. Pred 25 rokmi to bola uplna exotika. Nic sa nedalo kupit, jest v restike bol pomaly nonsens, skolka - jedna katastrofa, denne som nosila desiatu, obed aj olovrant… Moja bola alergicka na mlieko, soju, vajcia, ryby, orechy, paradajky a zeler. Nahradne mlieko sa vtedy dalo zohnat iba sojove… jogurty ine ako mliecne neboli…. internet v plienkach. Kym som zistila, cim nahradit vajce… teraz to je fakt jednoduche. Inych ludi neries. Vzdy sa nejde dakto, komu bude nieco vadit.
Vies, ona to pre zivot (v dnesnej dobe) nie je taka vyhra, jest co chces 😁
Dnesnym detom podla mna len prospeje, ked sa naucia premyslat na jedlom a nad tym, co do seba daju, ci im to skodi a ci prospieva. My sme nad tym rozmyslat nemuseli, a teraz sa to vela z nas musi ucit. (A je jedno, ci kvoli alergiam, alebo kvoli chudnutiu, alebo kvoli tomu ze chceme dlho zit. Ten proces je velmi podobny)
Podla toho na co vsetko maju deti alergiu, podla mna ak maju odmala vela alergii tak sa to skor zlepsuje vekom, ak maju len par potom sa to skor zhorsuje vekom, lebo pribudaju stale nove. Syn ma asi z kazdeho nieco aj potraviny aj pele aj zvierata aj plesne, jedine roztoce nie. Ale napr co mal vajicko a mlieko - od 6 rokov uz nema na ne alergiu lebo z nich vyrastol ale od 3 rokov sme drzali dietu. Inak nemoze ziadne ovocie, zeleninu uvarenu len niektoru.. ani strukoviny. Cize moze maso, cestoviny, zemiaky, ryzu, vajicka, mlieko, muku... to je gro co jedava a potom moze aspon paradajkovu polievku a svieckovu s mrkvou a podobne.. nemoze ziadne orechy, to je take najhorsie.

Nie zhoršili, pribudli ďalšie alergény, a nielen potraviny