icon

Agresívne psy

anett0123
7. okt 2022

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, je tu niekto, kto by mi vedel poradiť ako postupovať v danej veci?
Neďaleko obce, kde bývam sa pasú zvieratá, ktoré strážia zvieratá. Tie psy však nikto nedozerá a pohybujú sa viac ako 300 metrov od ohrady, kde tie zvieratá sú. Už druhý krát sa mi stalo, že ma pri prechádzke so psom na poľnej ceste prenasledovali nás asi pol kilometra, správali sa agresívne cerili zuby, brechali na nás. Mala som hrozné obavy, že ma napadnú. Riešila som to s políciou, a tí ma len odpinkali, že to je treba riešiť s obcou, že oni tým nič nemajú 😢

Vie tu niekto ako postupovať v takomto prípade? Nejaký právnik, právnička alebo osoba, čo sa vyzná v tejto problematike. Mám záujem podať trestne oznámenie, len mám obavy, že ma nejakým spôsobom znova odpinkajú. Ďakujem.

zojazoja
7. okt 2022

@anett0123 no a riešila si to s obcou ci ešte nie?

anett0123
autor
7. okt 2022

@zojazoja
môj známy to bol riešiť so starostkou, napomenú majiteľa, nejako oficiálne to riešiť nebudú...toho majiteľa som po prvom raze kontaktovala, a znova sa to zopakovalo

veronikazuko
7. okt 2022

Trestné oznamenie,že na teba brechali a cerili zuby? Veď chod to riešiť s obcou alebo s majiteľom a zatiaľ sa tamať nepohybuj

anett0123
autor
7. okt 2022

@veronikazuko no nie je dosť? so právnička? ..nabudúce nebudem utekať, počkám kým ma tie psy dokúšu, snáď sa mi zahryznú do krku 🙂 ....pre istotu nebudem ani vychádzať von 🙂

zojazoja
7. okt 2022

@anett0123 mali by ste to asi pisomne dat na Obecný úrad. Budu povinný Vám odpísať ako to riešia. Musia každú sťažnosť takto riešiť. Ak to nepomôže, tak asi už len občiansko právne konanie na súde ci jak sa to vola...to je ale na dlhší čas , majú tam strašne moc onciansko právnych konaní na súde

anett0123
autor
7. okt 2022

@zojazoja ďakujem, budem to asi teda riešiť oficiálnou sťažnosťou.

koniarova
7. okt 2022

@anett0123 určite písomne. Pošli podnet obci aj majiteľovi.

alguno
7. okt 2022

Veď na Vás nezaútočili! Chránia si teritórium. Nevšímaj si ich, nepozeraj na nich. Je to prirodzená reakcia, mám skúsenosti. Ked tak bež za majiteľom, popros ho, nech si dáva na ne pozor. Len dúfam, že ich nedá na reťaz!

yukki
7. okt 2022

Na reťazi mu proti veľkým šelmám nepomôžu. S najväčšou pravdepodobnosťou sú cvicene na stráženie stáda práve proti vlkom a medveďovi. Vtedy by, ak si držíš psa na vodzke, ublížiť nemali, človeku absolútne. Odhanaju vás. Ideálne ak sa teraz počas jesene budeš chvíľu prechádzať inakade, za chvíľu pôjdu stáda dolu, nebude tráva, potom si to vynahradite

nepic
7. okt 2022

@anett0123
Nos so sebou aspoň slzák,pokiaľ nie je na to pes naučený tak aj ten veľmi pomôže keď príde blízko ku tebe.
Alebo aj petarda,im to zle robí na sluch. Resp nejaký náboj do vrecka,nejaké strelivo,zvieratá vedia cítiť pušný prach a majú pred ním rešpekt.
Alebo potom na to ešte upozorniť nejakého poľovníka a ten si s nimi už poradí..

alguno
8. okt 2022

@nepic polovníka? Si normálna?!!! Veď nič zlé nerobia! Sa spamätaj! Najradšej by som takých ľudí ako ty prefackala!

alguno
8. okt 2022

Neviem prečo autorka zrovna chodí na prechádzku tam kde sú tí psy, a ešte aj so psom. Keby nemala psa, psy by si ju ani nevšimli. Na jej mieste sa idem inam prechádzať.

simca06022011
8. okt 2022

@anett0123 no oficiálne to riesit nebudu lebo oficiálne si sa nestazovala. Treba písomne na obec napisat sťažnosť a upozorniť na toto s tym, ze bola aj provolana polícia. A vtedy to budu riešit oficiálne a inak.ked psi strážia tie zvierata preco nie su s nimi v ohrade atd, nie je ta tvoja trasa nahodou súkromny pozemok kde nemas co robit? Aj to totiz moze byt problem. Mne turisti bežne vbehnu na.luku k.zverom, na súkromný pozemok, selfies atd alebo sa.mi tade.prechádzajú, vbehne im tam pes, kopne ho plot, pripadne sa stretnú s nie.priam priateľským dobytkom. Kto bude na vine? Treba si to zistit, vybrať si inu trasu alebo oficiálne riesit ako som písala na začiatku.

nepic
8. okt 2022

@alguno
V pohode,dám ti adresu a príď a pôjdeš sa prejsť na verejné priestranstvo kde budú pustené psy,či nezmeníš názor. Mne nevadia psy ako také,aj keď útočia ale doma na vlastnom pozemku,nie na verejnom,taký pes tam nemá čo robiť.!

alguno
8. okt 2022

@nepic veď nezaútočili, len vycerili zuby, to je obranná reakcia. Autorka bola som psom, myslím, že cerili zuby na jej psa, nie na ňu. Keby nebola so psom, ani si ju nevšimnú.
Ja chodím so psami na prechádzky, ale tam kde nie sú voľno pustené psy. Už viem, kam môžem chodiť.
Nemáš v sebe žiadny cit?! Hneď by si nevinného tvora odbachla! Ľudia sú čoraz viac zlí nielen na zvieratá ale aj na druhích ľudí.

alguno
8. okt 2022

Keď viem, že sú tam voľne pustené psy, tak tam nejdem, nie?! Prirodzená rozumná reakcia!

ivanka12311
8. okt 2022

Načo tam chodíš keď vieš že sa tam voľne pohybujú psy? nebojíš sa že by skočili do tvojho psa alebo teba... namiesto toho provokujes s trestným oznámením že cerili zuby 🤦😃

anett0123
autor
8. okt 2022

@simca06022011
@alguno
nebola som na súkromnom pozemku. Išla som po normálne vyznačenej "polnej" ceste zo štrku a kameňov., ktorá je na google mapách označovaná ako turistickú chodník, pretože sa tam ide smerom na chary. Tie psy boli bez dozoru, pretože pan majiteľ si vegetí doma. Odbehli si vyše 300 m od ohrady so zvieratami. Nebolo to prvý raz.

@ ivanka12311
.... toto je podľa teba v poriadku? ked ta s takýmto výrazom prenasledujú 2 psy?

anett0123
autor
8. okt 2022
alguno
8. okt 2022

Tá fotka ma pobavila. Cerili zuby na tvojho psa, čo je normálne. Už ma to nebaví tu vysvetlovať. Môjmu susedovi stále utekajú dva nemeckí ovčiaci...nechodím som psami na prechádzku keď viem, že sú pustení.

tehulka2011
8. okt 2022

@alguno ked majitel nevie zabezpecit pozemok, z ktoreho nevedia utiect, tak nech im da retaz, mne je to jedno! Aby sa normalny clovek bal chodit po verejnom priestranstve kvoli vygumovanym psickarom…

anett0123
autor
8. okt 2022

@alguno tu ide o to, že tie psy tam nemali čo robiť 🙂 ...podľa ktorého zákona, nemožem so svojim psom ísť na prechádzku do prírody? ...mám šťeňa nemeckého ovčiaka, neprechádzam sa s ním po uliciach ale chodím po polných cestách, aby sa ľudia nezlakli, mám ho na vôdzke a nikoho neohrozuje....a to je teda v poriadku, že ho prenasledujú 2 ne "vychované" psy, ktoré nechajú ohradu nestráženú a 3 mesačný pes na vôdzke idúci iným smerom je pre nich nepredstavitelne riziko?

....povedz mi prosím zákon, ktorý som porušila ja, a potom môžme polemizovať o mojej vine

simca06022011
8. okt 2022

@anett0123 To je bežný výraz psa, straziaceho, nemoze vyzerať ako plysacik . inak ano, ak je to tak ako pises ( google mapa ale neurčuje vlastníka ale to je jedno) tak treba riesit s tou obcou. Psov si priviaze, alebo ohradi... Možno. Podla toho co je v tom pripade lepsie.

alguno
8. okt 2022

@anett0123 ťo tu splietaš zákon?! Môžeš ísť so psom na prechádzku, ale vyber si inú trasu tak ako ja.

veronika65
10. okt 2022

@alguno nemám ísť tam kde sú voľne pustené psy? V tom prípade nemôžem vyjsť ani za bránku, keďže po celej dedine behajú psy z osady 🤔 niektoré si človeka nevšímajú, iné zvyknú aj vrčať a je jedno či idem sama s deťmi alebo so psom... Pár psov už takto napadli, je šťastie, že zatial (pokiaľ viem) nezaútočili na človeka...

maxiva
11. okt 2022

@anett0123 nedaj sa odbiť. Napíš sťažnosť písomne. Tie psy nemajú čo byt na voľno... Je úplne jedno, že strážia ovce... Majú svoju ohradu.. Kde bol vlastne bača?? To tam tie zvieratá nechal samé? Inak keby ti to stena tie psy pohryzli, tak ver, že pes si to dobre zapameta. A tento zážitok sa bude s ním ťahať veeelmi dlho. Bud zostane agresívny voči psom alebo ustrachany. Nabudúce neutekaj.. Nikdy neutekaj pred psami, keď za tebou bežia. Práveže ty ako človek riadne zoziap a vykroc voči nim.