Aj vy milujete hviezdy?
Zbožňujem večer keď všetko zhasne,zoberiem si deku, s mm si uvaríme horúci čaj,zoberieme deku, sadneme von na kreslá a sledujeme to nebeské divadlom teraz má byť meteorický roj. Vždy si spomeniem na moje detstvo. Čas kedy všetko bolo také jednoduché. Bez starosti.
Milujem pozorovať hviezdi a len tak pustiť fantáziu. Nič neriešiť...a vy?
nie, a dlho som si myslela že to ľudia robia len v amerických filmoch 🤷
Rada pozeram do hlbok vesmiru, len skoda, ze my v meste sme radi ked vieme rozlisit vsetky hviezdy na pase Oriona. O to viac si uzivam hviezdne nebo nad hlavou ked sa dostanem do miest, kde ho aj vidiet. Este raz by som chcela vidiet Mliecnu cestu ako kedysi v detsve na vylete v pustatine
Bývam v Bratislave, kde je veľa svetelného smogu, takže podmienky na pozorovanie hviezd tu ktovieaké nie sú. Ale keď som niekde kde sa dajú lepšie vidieť, tak si to užívam.
@modrykolibrik samozrejme že áno….a mladšia dcérka (4) taká istá, vždy si všíma mesiac, hviezdy, západ slnka…
Ja úplne rovnako ako píše zuzitko hore 🙂 keď som na mieste, kde ich je naozaj vidno, tak sa neviem vynadívať... celkovo rada pozorujem oblohu, východ a západ slnka, oblaky
Robim to iste, fotim a aj teleskop používam🥹 uz sa teším na leto
Ano milujem vesmir.mam aj taky jednoduchy teleskop a chodime aj do hvezdarne.
@misulka22 ja som bola vo hvezdárne asi 2x keď som bola dieťa a úplne som to milovala.
Bývame na dedine a večer zhasinaju lampy takže je tam tma jak vo vreci. Je to nadhera
@modrykolibrik my toto mame tiež veľmi radi a mame aj super teleskopy
@heminepa presne tak. Kazdy vecer som na balkpne a sledujem. A veru.videla som iz vselico
Ja osobne hviezdy ani nie, ale západy slnka milujem. Na to sa môžem pozerať aj hodiny. Je to čarovné, aké má obloha farby, a vždy je ten západ slnka iný, jedinečný
Jaaaj pripomenula si mi cestovanie. Hviezdy su uzasne. Najlepsie som ich videla v oceanii na ostrove uprostred nicoho, kde este nepoznaju svetelny smog. Ale aj na mnohych inych miestach. Teraz byvam v BA, takze na nebo plne hviezd mozem len spominat.
My bývame v meste😞.. ale rsda by som ich sledovala ako ty
Ked som.bola dieťa bol u mna number 1 vesmír
@heminepa jej aj jA. Odkedy sme sa o ňom začali učiť v škole
Raz ma muž vytiahol za mesto do odľahlej chatovej oblasti autom s dekou. Deku sme prestreli a on sa spýtal počula si to? Niečo tu šuští 😅, rýchlo sme boli znova v aute a už ho také niečo romantikuš nenapadlo 🤔🤭. Pýtam sa ho:- ty si sa sa bál, keď si ma tak vystrašil? A on že já?? Niee😬🥴. Zdalo sa mu, že tam je diviak.
@jakubrianka diviaky chodia von okolo 6. Skôr nejaký hraboše alebo vták čo sa zabudol.
Rada, ale v bratislave vyjdem na zahradu a vidim prd makovy
Ja v detstve som každý jeden letný večer sedela vonku s ocinom a pozerali sme sa na hviezdy a rozprával mi príbehy z jeho života.... Doteraz milujem sledovať hviezdy, jedna z najlepších vecí v živote pre mňa 🌌
Ešte dodám, že ma normálne potešilo čítať túto diskusiu, že sa ešte nájdu ľudia, ktorí vidia tiež to pekné v nočnej oblohe 💫

Nie vobec