icon

Aj vy milujete hviezdy?

modrykolibrik
21. apr 2025

Zbožňujem večer keď všetko zhasne,zoberiem si deku, s mm si uvaríme horúci čaj,zoberieme deku, sadneme von na kreslá a sledujeme to nebeské divadlom teraz má byť meteorický roj. Vždy si spomeniem na moje detstvo. Čas kedy všetko bolo také jednoduché. Bez starosti.
Milujem pozorovať hviezdi a len tak pustiť fantáziu. Nič neriešiť...a vy?

ivik4
21. apr 2025

Nie vobec

heminepa
Autor odpoveď zmazal
zuzanka.zuzu
21. apr 2025

nie, a dlho som si myslela že to ľudia robia len v amerických filmoch 🤷

viestta
21. apr 2025

Rada pozeram do hlbok vesmiru, len skoda, ze my v meste sme radi ked vieme rozlisit vsetky hviezdy na pase Oriona. O to viac si uzivam hviezdne nebo nad hlavou ked sa dostanem do miest, kde ho aj vidiet. Este raz by som chcela vidiet Mliecnu cestu ako kedysi v detsve na vylete v pustatine

zuzitko74
21. apr 2025

Bývam v Bratislave, kde je veľa svetelného smogu, takže podmienky na pozorovanie hviezd tu ktovieaké nie sú. Ale keď som niekde kde sa dajú lepšie vidieť, tak si to užívam.

vevapeto
21. apr 2025

@modrykolibrik samozrejme že áno….a mladšia dcérka (4) taká istá, vždy si všíma mesiac, hviezdy, západ slnka…

lindous
21. apr 2025

Ja úplne rovnako ako píše zuzitko hore 🙂 keď som na mieste, kde ich je naozaj vidno, tak sa neviem vynadívať... celkovo rada pozorujem oblohu, východ a západ slnka, oblaky

maranco
21. apr 2025

Na dovolenke sa snažím nájsť tmavé miesto a pozorovať oblohu. Bežne je už problém kvôli svetelnému smogu len tak vyjsť von a pozerať. Čakal som keď zdražela elektrina že budú po polnoci vypínať verejné osvetlenie ale nič svieti ďalej.

babushkaem
21. apr 2025

Robim to iste, fotim a aj teleskop používam🥹 uz sa teším na leto

misulka22
21. apr 2025

Ano milujem vesmir.mam aj taky jednoduchy teleskop a chodime aj do hvezdarne.

modrykolibrik
autor
21. apr 2025

@misulka22 ja som bola vo hvezdárne asi 2x keď som bola dieťa a úplne som to milovala.

Bývame na dedine a večer zhasinaju lampy takže je tam tma jak vo vreci. Je to nadhera

pribinak
21. apr 2025

@modrykolibrik my toto mame tiež veľmi radi a mame aj super teleskopy

ibatanecnica
21. apr 2025

@heminepa presne tak. Kazdy vecer som na balkpne a sledujem. A veru.videla som iz vselico

lucia13022023
21. apr 2025

Ja osobne hviezdy ani nie, ale západy slnka milujem. Na to sa môžem pozerať aj hodiny. Je to čarovné, aké má obloha farby, a vždy je ten západ slnka iný, jedinečný

dankabg
21. apr 2025

@maranco nebojkaj sa, aj to nastane 😂 u nás vypínajú verejné osvetlenie o pol jednej v noci do pol štvrtej rána. To sa vtedy spí. O hviezdickach ani nehovoriac 🙂🥳

zuzanaete
21. apr 2025

Jaaaj pripomenula si mi cestovanie. Hviezdy su uzasne. Najlepsie som ich videla v oceanii na ostrove uprostred nicoho, kde este nepoznaju svetelny smog. Ale aj na mnohych inych miestach. Teraz byvam v BA, takze na nebo plne hviezd mozem len spominat.

terezkaarthuramax
21. apr 2025

My bývame v meste😞.. ale rsda by som ich sledovala ako ty

terezkaarthuramax
21. apr 2025

Ked som.bola dieťa bol u mna number 1 vesmír

terezkaarthuramax
21. apr 2025

@heminepa jej aj jA. Odkedy sme sa o ňom začali učiť v škole

jakubrianka
21. apr 2025

Raz ma muž vytiahol za mesto do odľahlej chatovej oblasti autom s dekou. Deku sme prestreli a on sa spýtal počula si to? Niečo tu šuští 😅, rýchlo sme boli znova v aute a už ho také niečo romantikuš nenapadlo 🤔🤭. Pýtam sa ho:- ty si sa sa bál, keď si ma tak vystrašil? A on že já?? Niee😬🥴. Zdalo sa mu, že tam je diviak.

modrykolibrik
autor
22. apr 2025

@jakubrianka diviaky chodia von okolo 6. Skôr nejaký hraboše alebo vták čo sa zabudol.

majlo1234
22. apr 2025

Rada, ale v bratislave vyjdem na zahradu a vidim prd makovy

bbalin
24. apr 2025

Ja v detstve som každý jeden letný večer sedela vonku s ocinom a pozerali sme sa na hviezdy a rozprával mi príbehy z jeho života.... Doteraz milujem sledovať hviezdy, jedna z najlepších vecí v živote pre mňa 🌌

bbalin
24. apr 2025

Ešte dodám, že ma normálne potešilo čítať túto diskusiu, že sa ešte nájdu ľudia, ktorí vidia tiež to pekné v nočnej oblohe 💫