Aké auto vybrať pre spoľahlivú jazdu do mesta?
Bez ohľadu na cenu aké auto by ste si vybrali? Rozhodujeme sa medzi Mercedes GLC kupé - hybrid/nafta Audi Q3 - nafta, VW Tuareg - nafta. Máte nejaké auto z tých? Ako ste s ním spokojní? Auto potrebujeme hlavne do mesta a na dlhšie trasy po dialnici takže ročne najazíme pomerne dosť takže nám ide v prvom rade o spoľahlivosť auta aby nebolo každú chvíľu v servise a aby vydržalo v rámci možností čo najdlhšie. Keď máte tipy na iné autá kľudne napíšte aj iné ale tieto 3 ostali ako naši víťazi.
Ešte mi napadlo, ak porovnám svoje skúsenosti so servisom Audi a Mercedes v Bratislave (píšem o autorizovaných servisov, kde som auto aj kupovala), tak Mercedes je vysoko nad Audi.
Nema niektore z nich v cene auta servis na niekolko rokov? Dlzka zaruky a dostupnost dobreho servisu v rozumnom okoli tiez zvazte.
Inak je to uz len o prevereni konkretneho motora (rocnik, kW, idealne kod motora) na forach danej znacky.
Dnesne auta (najma premiovejsie) su velmi zlozite a neda sa u nich ocakavat dlhorocna extremna spolahlivost. Cim viac "bizuterie", tym viac problemikov po rokoch resp. po oprave po nehode.
Ja by som este zaradil Toyotu (benzinovy hybrid), ale nie kazdemu japonske/korejske/...aziijske znacky vyhovuju, chapem.
Úplne iné typy áut.
Ja, ako fanúšik VW by som brala VW alebo audi.
...a este by som zvazil aj praktickost (nalozitelnost, variabilnost) auta, ak mate aktivnejsi zivotny styl (lyze, snowboarding, bajky/ebajky...)
@madeincssr ak sa niekto rozhoduje medzi Mercedes a Audi, nedá si do užšieho výberu Toyotu, hoci z pohľadu kvality chápem preferenciu Japoncov a Kórejcov. Hoci napríklad Highlander je pekné a dobré auto, nie je ich navyše veľa na cestách.
@melanta kazdy si pod pojmom 'kvalita (prenho)' predstavuje ine kriteria. To je problem nikdy nekonciacich hadok (az 🔥) o autach. Pre niekoho je to dizajn (zvonku aj zvnutra), bezpecnost v testoch, image, fajnovost/premiovost/top materialy interieru, pre inych jazdne vlastnosti v extreme (rychlej jazde), parametre motora, totalne plna vybava, pre inych extremna spolahlivost s minimalnym servisom (len spotrebne materialy)...
Prvou voľbou by bol Mercedes, potom VW, Audi nie, to sú len predražené autá s nízkou kvalitou.
audi....
za iných okolností by to bol mercedes - len nie hybrid, radšej nafta.
My mame GLC SUV, ale benzin. Nepotrebujeme vacsie auto, takze ked budeme menit najblizsie (o 1-2 r), tak ostaneme pri GLC. Kupe sa mi nepacič, je menej prakticke. A hybrid/nafta tiez nie za nas. So servisom sme spokojni dlhodobo.
Mali sme 6 rokov servisu v cene na obe auta.
Mne osobne sa paci na Mercedesoch, ze aj po par rokoch je ten dizajn interieru v pohode-nadcasovejsi ako u inych znaciek. Ale to je len osobna preferencia.
ja osobne Tuareg, potom Audi. Mercedess - hneď si predstavím olašského Cigáňa z Lučenca. 🙂
Isla by som do VW - nafta. Ak Mercedes ziaden Hybrid. Ak by som mala ale vyberat nieco velke isla by som do Volva. Ale naozaj zalezi na tom aky motor, ake senzory, kolko riadiacich jednotiek … atd
Kvalitu auta v istom zmysle (materialy, solidnost a premyslenost konstrukcnych rieseni/detailov, rozoberatelnost, servisovatelnost, otlmenost proti neziaducim pazvukom, jednoznacne a uplne znacenie takmer vsetkych (aj miniaturnych) dielov...) vie casto posudit dlhorocny dobry automechanik (prip. entuziasticky "autickar"). Ak mas moznost, porad sa aj s takymi, a aj si vsimaj, na com jazdia.
Z týchto troch Mercedes. Nie že by som bola jeho fanúšik, ale sunty z VW za mrsknute ceny sú pre mňa no go.
Za mna Mercedes.

Mám aktuálne GLE, takže asi bez iných faktorov by som išla do Mercedesu. Ale nie som fanúšik nafty, čiže naftový motor nie za mňa. Inak by som sa pozrela na motor a výbavu a podľa toho vyberala. Touareg vizuálne vyzerá z týchto áut ako najväčšie, ale vnútri nie je také veľké ako pôsobí zvonku. Audi sa mi páči najmenej z týchto značiek čo sa týka vizuálu interiéru. Aké ako píšem, vyberala by som podľa motora a výbavy a primárne výbavy týkajúcej sa bezpečnosti.