Aké bolo vaše najobľúbenejšie jedlo zo školskej jedálne?
Také tie pečené buchty s lekvárom, ale ešte viac tie tvarohové. Kedže ja som nemehlo v kuchyni, tak neviem robiť s kysnutým a tak o takých už len snívam 😅😂
@terry2003 segedínsky guláš. Nechápem ako to je možné, ale oni vedeli spraviť dokonalý segedín. Keď na jedálnom lístku písalo segedínsky guláš všetky deti stáli v radoch😂🥰
Ja som milovala mexický guláš, pizzu, zemiakové placky (veľké), lievance, granatiersky pochod, mäsové guličky s prívarkom, moravské koláče, ale nie klasické,boli podobné ako tie slivkové kysnuté koláče. Naopak som buchty nemala vôbec rada, iba tie školské pretože boli tvrdé ako kameň, babička robí lepšie a vlastne najlepšie.
@terry2003 Parene buchty. Tie robili dokonalne. Ostatne bol grc a mala som vacsi stres s obedu ako s pisomiek🙂 strasne, nakolko mama ucila na tej istej skole ktoru som navstevovala kucharky ma ako dieta akoze v “ dobrom” vzdy hresili ked som niesla nedojedene jedlo🙂 ale bol to cisty grc a pre man stres. z 5 dni v tyzdi bola 4x zemiakova kasa mliecna tekuta gebrava striasa ma pri predstave🙂 privarky, kysla vara, mlieko v pohar bleee nieco strasne
Neviem prečo ale mne tam velmi chutila mrkvová polievka,dukátové buchtičky a aj tarhoňa s takým mäsom na šťave 🙂 a ešte čo si pamätám ale to zo škôlky pomazánky taká ružová bola a chutila ako jahody ale lekvár to nebol.Doteraz neviem čo to bolo zač ale tú chuť si stále viem vybaviť
Žiadne. Fakt, nechcem byť hnusná, ale u nás v škole varili veľmi zle. A to fakt nie som vyberavá v jedle. Kuchárky kradli a podľa toho to potom vyzeralo: napríklad špagety s paradajkovou omáčkou, ktoré ináč milujem, boli v škole úplne holé, suché, syra tam bolo tak za malú lyžičku a na tom v strede jedna kvapka kečupu, veľkosti tak 1 cm štvorcový. A kuchárky cestou domov štrngali plnými taškami kečupu. 😡
Bryndzová polievka a koložvárska kapusta, ale mne ako učiteľke v našej školskej jedálni chutilo všetko aj to, čo by som doma nezjedla.
Som divná ale prívarky som milovala. A vlastne všetko mi chutilo neviem si vybaviť jedlo čo mi nechutilo. Úprimne musím povedať že varili lepšie ako naša mama 😁 už ma napadlo, jediné čo som nezjedla bola ryba 😬
Hovadzie maso s knedlou a cervenou omackou,ja som to tam milovala, doma sme to nevarili ani nevarime.
A teraz, ako ucitelka, sa od rana tesim, ked vidim, ze mame rajcinovu polievku 😃 robia ju u nas uuzasnu, mne sa taka este nepodarila, aj ked mi kucharky hovorili, ako ju robia 😃
zo skolky neviem uz, ale v skolke sme kedysi obcas po spanku mavali taky dezert, ale za boha neviem dodnes co to bolo.
Bolo to v myskach ako na puding, bolo to biele a na vrchu bola nastruhana cokolada.
Neskutocne dobre to dolo.
Predpokladam, ze mozno nieco tvarohove, ale naozaj neviem.
Rizoto 🙂
@terry2003 prve co mi napadlo boli sisky s penou 😊
@liusa82 ja som raz zisťovala čo robia v škôlke za nátierky lebo deťom veľmi chutia a opisovali mi že su sladké tak som zistila že to sú vymiešané maslo a napr.jahodovy lekvár alebo maslo a med
@terry2003 na základnej škole žiadne, na strednej takmer každé, takže dá sa variť aj vo veľkom vynikajúco aj hrozne
@terry2003
Nám v škole brutálne dobre varili. Malá dedina, miestne tetušky kuchárky, akože, ja dodnes na ne spomínam. A jedlá … buchty (pečené, parené), šišky, hovadzie v paradajkovej omáčke a knedle, koložvárska kapusta, pečené kuracie stehno s ryžou, špagety, bravčové maso dusené a tarhoňa, tie tetky ešte aj tú UHO omáčku mali suprovú 😂😂😂. Ale teda, neznášala som pečienky 🤮. Ja to dodnes nestrčím do úst.
Rezance s makom☺️
Parené buchty, ryžový nákyp a paradajkovú polievku, tej som dokázala zjesť aj tri taniere, ani druhé jedlo som nemusela mať.
@luckajanko a vieš že tam bolo cítiť aj to maslo.Mohlo to tak byť.Aj to vyskúšam.Vdaka 🙂

Slivkové kysnute koláče