icon

Aké bolo vaše najobľúbenejšie jedlo zo školskej jedálne?

terry2003
26. jan 2022
Strana
z3
silviazlat
26. jan 2022

Slivkové kysnute koláče

sima338
26. jan 2022

Také tie pečené buchty s lekvárom, ale ešte viac tie tvarohové. Kedže ja som nemehlo v kuchyni, tak neviem robiť s kysnutým a tak o takých už len snívam 😅😂

janka_smile
26. jan 2022

@terry2003 segedínsky guláš. Nechápem ako to je možné, ale oni vedeli spraviť dokonalý segedín. Keď na jedálnom lístku písalo segedínsky guláš všetky deti stáli v radoch😂🥰

terry2003
autor
26. jan 2022

Ja som milovala mexický guláš, pizzu, zemiakové placky (veľké), lievance, granatiersky pochod, mäsové guličky s prívarkom, moravské koláče, ale nie klasické,boli podobné ako tie slivkové kysnuté koláče. Naopak som buchty nemala vôbec rada, iba tie školské pretože boli tvrdé ako kameň, babička robí lepšie a vlastne najlepšie.

akinom0077
26. jan 2022

@terry2003 Parene buchty. Tie robili dokonalne. Ostatne bol grc a mala som vacsi stres s obedu ako s pisomiek🙂 strasne, nakolko mama ucila na tej istej skole ktoru som navstevovala kucharky ma ako dieta akoze v “ dobrom” vzdy hresili ked som niesla nedojedene jedlo🙂 ale bol to cisty grc a pre man stres. z 5 dni v tyzdi bola 4x zemiakova kasa mliecna tekuta gebrava striasa ma pri predstave🙂 privarky, kysla vara, mlieko v pohar bleee nieco strasne

patus_2
26. jan 2022

@terry2003 grenadir 😊

asia83
26. jan 2022

@terry2003 Buchty. Lepšie som nejedla.

liusa82
26. jan 2022

Neviem prečo ale mne tam velmi chutila mrkvová polievka,dukátové buchtičky a aj tarhoňa s takým mäsom na šťave 🙂 a ešte čo si pamätám ale to zo škôlky pomazánky taká ružová bola a chutila ako jahody ale lekvár to nebol.Doteraz neviem čo to bolo zač ale tú chuť si stále viem vybaviť

raja95
Odpoveď bola odstránená
h2
26. jan 2022

Žiadne. Fakt, nechcem byť hnusná, ale u nás v škole varili veľmi zle. A to fakt nie som vyberavá v jedle. Kuchárky kradli a podľa toho to potom vyzeralo: napríklad špagety s paradajkovou omáčkou, ktoré ináč milujem, boli v škole úplne holé, suché, syra tam bolo tak za malú lyžičku a na tom v strede jedna kvapka kečupu, veľkosti tak 1 cm štvorcový. A kuchárky cestou domov štrngali plnými taškami kečupu. 😡

buzby
26. jan 2022

Bryndzová polievka a koložvárska kapusta, ale mne ako učiteľke v našej školskej jedálni chutilo všetko aj to, čo by som doma nezjedla.

luckajanko
26. jan 2022

Som divná ale prívarky som milovala. A vlastne všetko mi chutilo neviem si vybaviť jedlo čo mi nechutilo. Úprimne musím povedať že varili lepšie ako naša mama 😁 už ma napadlo, jediné čo som nezjedla bola ryba 😬

janba
26. jan 2022

Hovadzie maso s knedlou a cervenou omackou,ja som to tam milovala, doma sme to nevarili ani nevarime.
A teraz, ako ucitelka, sa od rana tesim, ked vidim, ze mame rajcinovu polievku 😃 robia ju u nas uuzasnu, mne sa taka este nepodarila, aj ked mi kucharky hovorili, ako ju robia 😃

elanor
26. jan 2022

zo skolky neviem uz, ale v skolke sme kedysi obcas po spanku mavali taky dezert, ale za boha neviem dodnes co to bolo.
Bolo to v myskach ako na puding, bolo to biele a na vrchu bola nastruhana cokolada.
Neskutocne dobre to dolo.
Predpokladam, ze mozno nieco tvarohove, ale naozaj neviem.

travelllerka
26. jan 2022

Rizoto 🙂

liusa82
26. jan 2022

@raja95 áno na ten úžasný ryžový nákyp som zabudla u nás bol s takou malinovou polevou🙂

olivia1425
26. jan 2022

@terry2003 prve co mi napadlo boli sisky s penou 😊

h2
26. jan 2022

@elanor Krupicová kaša to nemohla byť? Tú sme v škôlke mávali často.

luckajanko
26. jan 2022

@liusa82 ja som raz zisťovala čo robia v škôlke za nátierky lebo deťom veľmi chutia a opisovali mi že su sladké tak som zistila že to sú vymiešané maslo a napr.jahodovy lekvár alebo maslo a med

elizabet173
26. jan 2022

@terry2003 na základnej škole žiadne, na strednej takmer každé, takže dá sa variť aj vo veľkom vynikajúco aj hrozne

yoxinka
26. jan 2022

@terry2003
Nám v škole brutálne dobre varili. Malá dedina, miestne tetušky kuchárky, akože, ja dodnes na ne spomínam. A jedlá … buchty (pečené, parené), šišky, hovadzie v paradajkovej omáčke a knedle, koložvárska kapusta, pečené kuracie stehno s ryžou, špagety, bravčové maso dusené a tarhoňa, tie tetky ešte aj tú UHO omáčku mali suprovú 😂😂😂. Ale teda, neznášala som pečienky 🤮. Ja to dodnes nestrčím do úst.

miskakyska
26. jan 2022

Rezance s makom☺️

0silvia0
26. jan 2022

@elanor viem o com pises, ja som tiez ten dezert milovala. Bol to asi nejaky tvarohovy dezert.

raja95
Odpoveď bola odstránená
keiko33
26. jan 2022

Parené buchty, ryžový nákyp a paradajkovú polievku, tej som dokázala zjesť aj tri taniere, ani druhé jedlo som nemusela mať.

moninah
26. jan 2022

@terry2003 sisky, ryzovy nakyp, sekana so zemiakovym privarkom, tarhona s masom a sampionmi. A vsetky tie omacky s knedlou.

katka533
26. jan 2022

@liusa82 maslo a jahodovy dzem ci skor take tie marmelady, co predavaju vymiešané na penu

liusa82
26. jan 2022

@luckajanko a vieš že tam bolo cítiť aj to maslo.Mohlo to tak byť.Aj to vyskúšam.Vdaka 🙂

katka533
26. jan 2022

@elanor
Nebola to ryzova kasa? Alebo este sa robi z ovsenych vlociek kasa

hipuska
26. jan 2022

@h2 toto sa deje bežne a všade. Keď idem pre obed deťom, že su choré, naložia tak, že sa najeme doma 2-ja. Ale,.keď vidím porcie, čo si odnášajú deti....celkom to nechápem. Ukradnem 2 fľašky kečupu, čo z toho má? Ušetrené 1 euro?

Strana
z3