Aké chyby robiť na cvičisku autoškoly?
čaute, aké chyby ste vy urobili na cvičisku? po prípade na čo si dávať pozor
@madeincssr mám rešpekt pred pozdlžnym parkovaním lebo neviem v akej polohe už stojím presne na mieste aby som nevyrazila kužeľky z poza auta, taktiež sa bojím že pri stopke zo slalomu nepôjdem rovno do zadu ale naspať do slalomu
Nemas moznost ist tieto problemove veci s niekym vludnym (partner, dobra kamoska, kamos) potrenovat na neoficialne cvicisko? Takmer v kazdom meste (mozno aj obci) sa take miesta daju najst. A zobrat nejake krabice namiesto kuzelov.
Dobre si nastav vonkajsie spatne zrkadla. Boky svojho auta v nich mas vidiet iba trosicka. A aby, ked sa na sedadle vydvihnes, si v pravom spataku videla obrubnik/kuzely.
Ked robim nejake presne manevre cuvanim, celkom si spustim okienko, aby som "svoju stranu" mohol kontrolovat priamym pohladom.
Neviem, ci Vas nutia cuvat iba podla spatakov, ale za mojich cias sme mohli aj tak, ze cuvas pozeranim sa cez zadne okno. Pravou rukou objimes zozadu opradlo spolujazdcovej sedacky a vytocenim tela pozeras dozadu.
A najhlavnejsie - nestresuj sa, neponahlaj sa, cim pomalsie cuvas, tym viac casu mas na skorigovanie smeru. Ked nejde o zivot, ide o... Ked Ti aj nieco nevyjde hned, vyjde to v "opravnom termine".
Pri pozdlznom parkovani cuvanim: ked sa Ti nepodari na prvy sup trafit to spravne miesto na zapocatie manevra (LZ roh fiktivneho auta parkujuceho na mieste pred Tebou), prerus, zajdi si dopredu a triafaj nanovo. Toto robia bezne aj dlhorocni vodici.
Ja ziadne, zaparkujem pozdlzne hocikde a to mam velke a dlhe auto.
Vsetko je len dokola opakovany trening, prax.

To je moc všeobecná otázka, napíš čo konkrétne Ti nejde, čoho sa obávaš a poradíme.