icon

Aké máte skúsenosti s užívaním liekov proti úzkosti?

mia0001
3. dec 2011

ahojte,citala som tu vela prispevkov ohladne uzkosti,momentalne mam Neurol nasadeny a do toho polku Citalec...uziva to niekto z vas?uzivam to 2 tyzdne,som este len na zaciatku,citim trosku zmenu len obcas v noci nespim,teda zaspim a potom sa zobudim na hucanie u usiach a uz tazko zaspavam to ma hneva najviac.Nechcem brat lieky ale bohuzial asi to nejaky cas potrva kym budem z toho vyliecena ,stale mam pocit,ze budem z toho ina 🙂 verim,ze nie ale sak viete o com pisem 🙄 vsetkym drzim palce nech sa toto svinstvo co najskor vytrati z nasich zivotov!!!! 😎

pempusik
3. dec 2011

@mia0001 a aku davku neurolu beries? predpisal ti ho psychiater? nebouj, urcite sa z toho dostanes. hlavne ale treba odstranit pricinu uzkosti, nestaci riesit len priznaky.

mia0001
autor
3. dec 2011

mam ten najmensi 0,25 a ano prepisal mi on,uvidim ako to bude pokracovat je to zatial 2 tyzdne.Hladat pricinu hm...to je tazko,viem asi kde by mohla byt tak musim na tom popracovat,dufam,ze sa liekov zbavim lebo nerada by som ich dlho jedla 🤐 aj ty mas takyto problem?

pempusik
3. dec 2011

@mia0001 ja som mala kedysi take stavy, ale doky mi nenasadila ukludnujuce lieky ako neurol, ale antidepresiva. uz si presne nepamatam ich nazov. potom som ich vysadila (pod jej dohladom) a chvilu bolo vsetko ok. ale potom sa to znova vratilo a k tomu prepracovanie, tak mi odporucili 2 tyzdne pn a k tomu neurol. brala som ho dohromady asi 2 tyzdne, postupne som ho vysadila, znova som sa vratila k predchadzajucim liekom a zasa sa vsetko ustalilo. a ked som odstranila pricinu, tak bolo zrazu vsetko fajn. teraz uz 4 roky nic neberiem 🙂
urcite to zvladnes, neverelia by si, kolko ludi ma problemy a kazdy druhy ma v taske schovane ukludnujuce lieky 🙂

mia0001
autor
4. dec 2011

ja idem zajtra na prvu kontrolu tak uvidim co mi povie,ved ja verim tomu,ze to zvladnem,ten Citalec co mam je tiez antideprak.Inak to je pravda,ze pomaly kazdy druhy clovek ma tieto lieky je to hrozne...dakujem za podporu. 🙂
inak ja som uz mala taketo stavy pred 4 rokmi ale dostala som sa z toho sama nic som nebrala akurat som bola u psychologa kam sa aj teraz chystam hned potom som otehotnela a bolo po probleme ale teraz som sa asi polroka nervacila a bolo,mi to prislo zas....mozno by som to zvladla aj sama zas bohvie no....

pempusik
4. dec 2011

@mia0001 drzim palce, aby si to mala rychlo za sebou 🙂

mia0001
autor
9. dec 2011

este som sa chcela opytat ked si to postupne vysadzovala uz si necitila tie uzkosti? ze ci sa to tymi mensimi davkami nevracalao,neviem ci toto je choroba,ktora sa da vyliecit alebo len potlacat tu uzkost ale mala by sa dat vyliecit ked vidim,ze tebe sa to podarilo 🙂

ludmilusik
25. aug 2016

Je tu niekto kto sa vyliečil z úzkosti? Nemyslím tak že berem lieky je mi fajn, ale či niekto sa zbavil svojho strachu natrvalo! A cíti sa dobre aj bez liekov.

katka2808
10. aug 2018

Ahojte,
kamoska mala uzkostnu poruchu, 2 roky brala AD a uz nikdy viac problem nemala. A to odvtedy uz ubehli celé roky... nevratilo sa jej to.