Aké povery poznáte o štikútaní?
Ahojte. Aké povery poznate na štikútanie? Kľudne aj cez deň aj večer v neskorých hodinách. Hovorí sa, že keď vyslovime meno správne tej osoby ktorá na nás myslí tak sa nám prestane stikutat, čo sa mi párkrát potvrdilo. Ďakujem 😄😄
Hmmmm, mne sa potvrdila povera, že som sa napila naraz veľa vody alebo som sa prežrala 😂 a z okolia poznám chlapov, čo keď veľa vypijú, majú veľkú štikútku.
Inak je to proste biologický jav, kedy sa ti sťahuje bránica.
Och, a na štikútku sa dá umrieť a to nie je povera, ale fakt 😂 aj keď je to skôr pridružený syndróm ako dôvod, ale to je jedno.
jedina povera, ktoru poznam je, ze ked sa ti stikuta, tak ta niekto spomina.
inak, ked niekto casto a dlho stikuta, moze to znamenat nejaky problem so srdcom.
Mne sa raz osvedčilo pri veľmi soľnej stikutke, že ma kolegyňa nečakane nastrašila...A fakt v tom momente stikutka prešla. Čkala som už pomaly na čele oddelenie;)
Je to vlastne "kŕč" bránice a to nemá nič spoločné s poverami. Ale samozrejme tá najznámejšia, že ťa niekto spomína
Povera nepovera, stačí , keď si dám niečo poriadne ostré, štipľavé a v momente sa mi čka. Vtedy hovorím, že žlčník ma spomína a nie v dobrom 😂
Hahah ďakujem všetkým 😄🤣

Štikútka, ináč aj čkanie je označenie náhleho, spontánneho sťahovania bránice. Vyvoláva ho dráždenie bránicových nervov alebo niektorých mozgových centier.