icon

Aké povery poznáte o štikútaní?

30. jan 2025

Ahojte. Aké povery poznate na štikútanie? Kľudne aj cez deň aj večer v neskorých hodinách. Hovorí sa, že keď vyslovime meno správne tej osoby ktorá na nás myslí tak sa nám prestane stikutat, čo sa mi párkrát potvrdilo. Ďakujem 😄😄

vilma7
30. jan 2025

Štikútka, ináč aj čkanie je označenie náhleho, spontánneho sťahovania bránice. Vyvoláva ho dráždenie bránicových nervov alebo niektorých mozgových centier.

vkatush
30. jan 2025

Hmmmm, mne sa potvrdila povera, že som sa napila naraz veľa vody alebo som sa prežrala 😂 a z okolia poznám chlapov, čo keď veľa vypijú, majú veľkú štikútku.
Inak je to proste biologický jav, kedy sa ti sťahuje bránica.

Och, a na štikútku sa dá umrieť a to nie je povera, ale fakt 😂 aj keď je to skôr pridružený syndróm ako dôvod, ale to je jedno.

heln
30. jan 2025

jedina povera, ktoru poznam je, ze ked sa ti stikuta, tak ta niekto spomina.
inak, ked niekto casto a dlho stikuta, moze to znamenat nejaky problem so srdcom.

vilma7
30. jan 2025

Mne sa raz osvedčilo pri veľmi soľnej stikutke, že ma kolegyňa nečakane nastrašila...A fakt v tom momente stikutka prešla. Čkala som už pomaly na čele oddelenie;)

domka222
30. jan 2025

Je to vlastne "kŕč" bránice a to nemá nič spoločné s poverami. Ale samozrejme tá najznámejšia, že ťa niekto spomína

jaga18
30. jan 2025

Povera nepovera, stačí , keď si dám niečo poriadne ostré, štipľavé a v momente sa mi čka. Vtedy hovorím, že žlčník ma spomína a nie v dobrom 😂

autor
30. jan 2025

Hahah ďakujem všetkým 😄🤣