Aké povinnosti a obmedzenia prináša vozidlo N1?
Ahojte, veľmi rada by som sa s niekým poradila, kto by mi vedel vysvetliť, aké iné povinnosti mám ako majiteľ auta, ktoré je evidované ako N1, teda či môže pre mňa nastať nejaký problém v zahraničí, či sa niekde platí vyššie mýto/poplatky, prípadne, či niekto nemá akúkoľvek skúsenosť s jazdením N1 auta a či zažil nejaké výrazné obmedzenia. Budem všetkým veľmi vďačná!🙂
Mame N1 kategoriu, uvadzam ju napr. pri dialnicnej znamke v Madarsku a cena je vyssia ako M1. Inak je to klasika MPV vozidlo s deliacou mrezou, cize rozmerovo nevycnieva, pri parkovani a celkovo beznej premavke bez problemov.
@madeincssr je to bežne auto prerobené na N1, mňa skôr zaujíma, či musíme mrežu mať nonstop a či sú v zahraničí na cestách nejaké problémy s tým
@jana5898 deliace mreze v "osobnych" N1 sa uz davno (roky dozadu) daju odstranit z auta nielen fyzicky (demontovat), ale aj administrativne (vymazat z TP), cize ked nie je v TP uz zapisana ako povinna, uz ju nemusis montovat ani na STK, ani do zahranicia. Postuduj na webe MsU - evidencia vozidiel, ako na to a dajte si mrezu aj administrativne odstranit (z TP).

@jana5898 dobre by bolo napisat, ci na aute na prvy pohlad vidno, ze je uzitkove (plechovy pick-up, plechova dodavka a pod.), alebo ide o bezne vyzerajuce "osobne" auto, ktore malo kedysi deliacu mrezu a prip. "dokladovo" znizeny pocet miest na sedenie. Obmedzenia mozu byt napr. pri parkovani na niektorych sidliskach, kde "bojuju" s dodavkarmi, ze im zaberaju vela parkovacich miest.