icon

Aké skrinky do izby pre dieťa?

lilitela
7. okt 2013

Ahojte, vyberam skrinky na oblecenie, ale aj ine veci do detskej izby. Vsimla som si, ze s oblubou sa pre deti ponukaju zasuvkove komody. Ja osobne s tym nemam skusenost, mame takmer vsetky skrinky dvierkove s policami, okrem par, v ktorych mame spodnu bielizen, preto nedokazem posudit vyhody tych zasuvkovych. Preco by podla vasho nazoru mali byt zasuvkove komody pre dieta lepsie-vhodnejsie? Ak mate skusenost s oboma typmi pre deti? Ktore sa vam viacej osvedcili? Dakujem

luci78p
7. okt 2013

ak máš moc malinké detičky tak určite nie zásuvkové, lebo majú tendenciu si tie zásuvky pootvárať a šplhať sa ako po schodíkoch - na našu sa tak prevrátila celá komoda !!! radšej policové. teraz je už väčšia, má pol na pol, nevidím v tom žiaden rozdiel

sissy27
7. okt 2013

@lilitela neviem aké veľké deti máš, ale z vlastnej skúsenosti - čím menej nábytku a šuflíkov, poličiek, skriniek, tým menej bordelu, náročné na údržbu... sektorový nábytok nikdy viac, už len veľký rolldor a stôl so stoličkou,tuli vak,ešte možno jednu komodu len na hračky a hotovo...

anatalia77
7. okt 2013

pripájam sa k ženám-čím menej nábytku,dieťa sa može poraniť,alebo na seba niečo prevrátiť a ty to budeš musieť aj tak očistovať od prachu.Deti potrebujú priestor na bláznenie,nie prekážkovú dráhu.ja mám v byte len rolldor na chodbe a v nej veci.

euka210
7. okt 2013

male zvedave sufliky stale otvara, ja som za normalnu skrinu

asfodelka
8. okt 2013

@lilitela my mame v detskej izbe vsetok nabytok vo vyske cca 1meter plus minus. mame tam zostavu skriniek kde boli povodne sufliky a dvierka. to vsetko som pekne zmontovala, povyberala a vsade su len policky. nejake som dala dorobit. malemu to tak vyhovuje. vidi co ma v policke, nic mi nevyhadzuje, nehrabe, nicim nebucha, nemontuje dvere a podobne. nejake veci ma vo vedierkach.
oblecenie ma v komode, ale ani nie tak preto ze by to bolo lepsie ale ta komoda bol prebalovaci pult. pult sme zmontovali a uz je len na oblecenie. ale nie je to zle. uz som si na komodu zvykla. ked bude uz skolak kupime mu novy nabytok s klasickou skrinou.

lilitela
autor
8. okt 2013

@luci78p No to ma ani nenapadlo, ze by si mohla urobit z toho "preliezku".

@sissy27 Nad rolldorom som uvazovala, len jeho nevyhoda, ze je uz napevno na jednej strane a hotovo. Ale z priestoroveho hladiska je to super riesenie, ak teda mas kde ten rolldor urobit.

@asfodelka A neprasi sa ti na oblecenie?

asfodelka
8. okt 2013

@lilitela nie :D to ako Ta napadlo. ved do suflika Ti nesada prach. asi si to zle precitala, v polickach ma len hracky, v komode ma oblecenie. ale od kedy zistil ze tam nieje nic zaujimave tak sufliky neotvara.

lilitela
autor
8. okt 2013

@asfodelka Ano, zle som to pochopila, myslela som ze cast oblecenia ma aj v tych polickach. 😉

sissy27
8. okt 2013

@lilitela no rolldor má tú výhodu, že ho môžeš dať spraviť v podstate do hocijakého priestoru, keďže sa robí aj na mieru, napr. aj do podkrovných izieb je to podľa mňa super riešenie... a je to síce nastálo, ale ak si dobre premyslíš čo a ako, tak skutočne vydrží a slúži dlho, dá sa vždy ľahko doladiť zvyšok izby pre menšie / väčšie dieťa, dospelého...