icon

Aké sú reálne skúsenosti s Hyundai i10, i20 a i30?

marsmykkok
31. jan 2025

Máte niekto od novoty auto Hyundai, najlepšie Ičková rada, teda i10, i20,i30. Chcem sa opýtať na skúsenosti či sa nekazí, skúsenosť so servisom a tak? Kúpili by ste ho znova? Páči sa mi i20 a uvažujem o kúpe v budúcnosti.

pepek11
31. jan 2025

@marsmykkok Mame i20 od roku 2019 a sme s ním maximálne spokojní.

aliziana
31. jan 2025

@marsmykkok ahoj, my sme mali cca 2013-2019 i30, boli sme spokojní, servis len ten povinný, nekazilo sa. Bolo vyrobené v CZ, neviem, či ešte stále je výroba tam. Predali sme ho v dobrom stave a kondícii.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
frflos_nespokojny
31. jan 2025

i20 motor 1,2 benzin- kolegovy menili motor-hroza. my sme mali i30 a spokojnost. ma aj svagor a ok

lneviemmeno
31. jan 2025

Mám i30 combi 2020 1.6 CRDi a som veľmi spokojná 🥰 iba bežné opravy zatiaľ. Manžel má octaviu a úprimne radšej mám Hyundai

frflos_nespokojny
31. jan 2025

@lneviemmeno mal som octavky aj i30 combi v plnej vybave okrem koze a panorama.
skoda v takej vybave je cena uletena ale na i30 nemala a mal som to presne ako ty

katulkagajdos
31. jan 2025

@marsmykkok kúpili sme Hyundai, síce iný model- tucson- už by som si nekúpila v živote Hyundai- 5 ročná záruka odznela- pokazili sa zadne dvere, odletelo zadne svetlo, chápem, že keď jazdíme, kazí sa, ale po tých 5 rokoch furt niečo- otrasne auto.

martinaol04
31. jan 2025

Čauko mám Hyundai i 20 2023.1.2 benzín . Má veľkú spotrebu hlavne v zime pod 8.5 l/100 km Podľa mňa je to auto lenivé 😱nedá sa v ňom na stalo vypnúť auto stop zapne sa mi to hocikedy. Je síce šikovné malé ale ak by som znova mala ísť kupovať auto nové kúpim si Škodu.

marsmykkok
autor
31. jan 2025

@martinaol04 uf to je dosť spotreba. Ja mám na svojom podobnej veľkosti tiež 1,2 benzín spotrebu 6-6,5 litra a to jazdím prevažne v meste respektíve krátke trasy.

frflos_nespokojny
31. jan 2025

@marsmykkok smiem vediet co to mas za auto? 6-6,5l/100km po meste😲

nelca84
31. jan 2025

@marsmykkok my mame jedno zo sluzobnych aut i30-tku, ale ja by som si to nekupila. Nic to nevladze, hore prudsim kopcom uplne trapenie. To uz aj Fabia ide lepsie.

marsmykkok
autor
31. jan 2025

@frflos_nespokojny vravím celkovo spotrebu, teda vrátane cesty do mesta 5km, 5 km v meste napríklad a 5km späť. Nesledujem vôbec koľko to žerie v meste a mimo neho, ale tú kombinovanú mám tak do 6 litrov na 100km. Mám Daciu Sandero 1,2 a tankujem tak za 50 eur a urobím na tom takto aj 500km. Veľa žerie akurát na diaľnici ak idem nad 130, inak fakt počas zabehnutia som mala vyššiu spotrebu, ale teraz fakt som často aj prekvapená že koľko mi vydrží kým treba tankovať. Možno pomohlo aj dobré zabehnutie auta, jazdila som vtedy aj dlhšie trasy a snažila som sa držať otáčky ako majú byť. Ten prvý rok 8000-10000 km cca som mala vyššiu spotrebu, ale po tom roku je veľmi dobrá.

maddie1711
31. jan 2025

Mali sme i30 1.6 crdi 2021, v lete sme ho predali, potrebovali sme väčšie. Ako moj manžel hovorí šumacher to nebol ale čo sa týka kvality bolo všetko ok, nemali sme ani jeden problém. Ale zase auto malo najazdených 70tis keď sme ho predávali. Spotrebu malo 4,3l mimo a do 5,5 v meste. Len škoda že ich už d dieslovym motorom nerobia. Neznášame benzínové autá.

frflos_nespokojny
31. jan 2025

@nelca84 treba napisat aj motorizaciu. moja isla ako pilka

kacena4
31. jan 2025

mame i20 znova by som nekupila, ked sme plny tak netaha, je nizky sed a kedze som po operacii chrbtice tazko sa mi nasada i vysada a za 4r uz mal 2 niekolko tisicove opravy 😝 do auta predtym sme nikdy tolko penazi nevrazili, proste nekazilo sa

oslo1
31. jan 2025

Mam i20 uz cez 10 rokov. Kupili sme ju, ked mala 3 roky s 20 000 milami, skoro ako nova, dievcina Isla na nej do a z roboty.
Je to idealne city auto pre 1-2 ludi. Ja na nej denne v ramci roboty jazdim a teda velmi som spokojna.
Nic sa na nej nekazi, ide so mnou ako delo.
Na druhej strane, ked sme 4 dospeli boli v aute, tak naozaj pomaly Taha, ale tak u Nas jazdim ja Sama ceke dni, sem tam aj so synom.

nelca84
31. jan 2025

@frflos_nespokojny ked sa mi nabuduce dostane do ruk, tak napisem 😁 ale uprimne dufam, ze to nebude tak skoro, je to asi moje najmenej oblubene sluzobne auto

marsmykkok
autor
31. jan 2025

@kacena4 čo boli tie drahé opravy, čo sa pokazilo? Aký ročník auta to je? 4 ročné či zle chápem a má viac rokov?

nelca84
31. jan 2025

@frflos_nespokojny ale ani ty si nenapisal aky motor mala tvoja "pilka" ak sa nemylim 😀

marsmykkok
autor
31. jan 2025

@nelca84 vidíš na Fabiu som úplne zabudla, to je značka čo ide nejako do úzadia a valcuje ju konkurencia, nejako nevidím nové autá tejto značky na cestách ani reklamy a pritom pár rokov dozadu bola viac ako polka aút na cestách Octavie a Fabie. 🙈

natalkasimonka
31. jan 2025

Mam i20 a top....v juli budu 4 roky a sliape jak hodinky

natalkasimonka
31. jan 2025

Ja mam top spotrebu....ked je chladno cca 6

kulumulu123
31. jan 2025

@marsmykkok mam ix20 od r 2014 najazdených takmer 200 000km a max spokojnosť.. Kufor dosť veľký na dvojickovsky kočík kde sedia deti vedľa seba plus mala cestovná taška sa mi ešte vojde k nemu... Doteraz ma stal bežný servis (opravy) okolo auta cca do 500eur.

kacena4
31. jan 2025

@marsmykkok napr. katalizator sa nam uplne rozpadol a ano ma 4r

marsmykkok
autor
31. jan 2025

@kacena4 tak to je sila, nepríjemné, ale mám pocit že pri každej značke sa nájdu takéto nepodarky ☹

frflos_nespokojny
31. jan 2025

@nelca84 ano nenapisal, alebo nepocitoval som lenivost. je pravda, ze ten motor netahal od spodku, ale ked si mu nalozila, tak to islo. preslo pol roka a kubaturu aj vykon znizili.
tie eco sracky co teraz vsade davaju je hrozne. sused ma kia sportage a nadava na motorizaciu

lneviemmeno
1. feb 2025

@marsmykkok ja mám i30 naftový motor a spotrebu teraz v meste tiež tak okolo 7-8l/100km akokedy podľa zápch ale viac ako tých 8 nemám. A diaľnice dlhšie trasy kľudne 5.2l/100km. Podľa mňa to je normálna spotreba, takú istú máme aj na naftovej octavke

lneviemmeno
1. feb 2025

@marsmykkok ale teda to sa môže stat pri niektorom, že sa niečo časom pokazí.. ja mám toto auto 4 roky a teda vravím žiadna investícia okrem bežných opráv. Octavia má už 9 rokov a tá má riadne veľa veci vymenených. To je asi aj jedno aká značka model žiaľ je to spotrebná vec tak sa môže stat že niečo odíde u niekoho skôr u niekoho neskôr alebo vôbec

martinaol04
1. feb 2025

@marsmykkok ja chodím iba po meste väčšinou.. Nie som veľmi spokojná ,je aj nízke to auto. Ja som nízka a útla a fakt je nízke musím mať úplne sedačku hore 😀. Je to iba moja osobná skúsenosť.