icon

Ako bezpečne zaplatiť balík cez link DPD?

7. feb 2025

ahojte nebola som doma keď prišiel kuriér dpd a nechal mi to v odbernom mieste akurát že to musím dopredu platiť cez link ktorý prišiel emailom a ja mám obavy či to nieje podvod nerada takto platim veci.., viete mi poradiť ako si overiť či to nieje odrb?

barka1
7. feb 2025

No a však co si kupila, od koho? Ako si mala nastavenu platbu za tovar? Dobierku? Ako vyzera ten mail, kde je ten link?

janai1
7. feb 2025

Nezaplať a balík sa vráti odosielateľovi.
Môžeš si objednať znova a byť doma keď príde kuriér.

Bože, samozrejme, že to nie je podvod. Ste sa niektoré naučili nové slovíčko a opakujete ho do nemlátom...

autor
7. feb 2025

@barka1 dobierku mám.. tak neviem prečo by som to mala platiť dopredu cez link aby mi to alzabox dal

autor
7. feb 2025
barka1
7. feb 2025

No však ale dobierka = platba dopredu pri prebrani tovaru. Ci ako to chceš teraz inak zaplatit? A mail vyzera ok.

nila0622
7. feb 2025

Normálne to zaplať, obratom ti príde kód na otvorenie boxu. Neviem ako ináč by si chcela vybrať balík. Cez DPD len takto, cez ten link. Keby to bol balík priamo z alzy, vieš zaplatiť cez ich terminál. Ale ak ti to vloží do alzaboxu iná kuriérska spoločnosť, musíš to zaplatiť cez ich link/appku.

simona1998
7. feb 2025

Ja som si dala dobierku do Packeta, lenže tam sa platiť na dobierku nedá, tak keď mi prišiel balíček prišiel mi do SMS link na platbu a normálne som zaplatila .

autor
7. feb 2025

@barka1 na dobierku je podľa mňa platba pri prevzatí. Priamo tam zaplatiť cez terminál

janai1
7. feb 2025

a ako si to predstavuješ? Zaplatíš cez terminál alzy a alza zo svojho bankového účtu bude preposielať platbu na nejaký random eshop? Ako vôbec by podľa teba zistila kde majú poslať platbu?
Veď akože použi trochu rozum

nila0622
7. feb 2025

Autorka nemôžeš platiť cez terminál alzaboxu, keď tvoj balík nemá s Alzou nič spoločné, keďže ti ho tam doručila DPD.

kvetinkynaluke
7. feb 2025

Hlavne Ti to tam nemal nechavat, mal by sa znovu pokusit o doručenie znovu, nezaplat a urob novu objednavku.

guudy
7. feb 2025

@kvetinkynaluke a ak nebude doma pocas dorucovania novej objednavky, tak jej balik skonci opat v boxe😅.

guudy
7. feb 2025

Autorka, mozes sa ist postavit k boxu, zaplatit online, pride ti obratom kod a rovno si vyberies balik ;)
Budes teda platit pri dodani… ked sa tak strasne obavas zaplatit vopred. Tvoj pristup je proste neracionalny.

maranco
7. feb 2025

Overíš si to tak, že skontroluješ vlastníka domény na ktorú odkazuje ten link.

lalenka33
7. feb 2025

Úplne normálny postup, keď ti kurier uloží balik v boxe. Klikneš na link, zaplatíš a príde ti kód, ktorý ťukneš do boxu a ten sa otvorí. Inak ho z toho boxu nevyberieš.
Dpd posiela email aj sms o doručení. Na ich stranke aj v apke si vieš zmenit dátum aj miesto doručenia až niesi doma.
Kartou v boxe sá da platiť len tovar z alzy. Z inych eshopov len cez ten link v sms.

kvetinkynaluke
8. feb 2025

@guudy Aj to sa moze stat

bg92
8. feb 2025

Ano tak sa to robi.