icon

Ako bojovať s chuťou na cigaretu?

kristina534
28. júl 2025

Už nefajčim tyždeň, nemala som žiadne "abstinančne" priznaky. Prvý deň od rana do obeda som mala bolesť hlavy a to je všetko. Nie som nejaka extra nervozna, nemam depku, nič ma neboli, nepouživam naplaste ani žuvačky. Kávu viem vypiť aj bez cigy, síce už nepijem 4x za deň ale len 1x. Lepšie spím, nekašlem, nesmrdim.
Fajčila som 6 rokov, 1x krabičku denne.
Kt. už nefajčia dlhšie kedy vám ustupilo to nutkanie že chcete si zapalit?
Cigy mi smrdi keď niekto fajči vedĺa mňa ale v hlave to mam ešte tak že to je mňam 😁
Odkedy nebudem mať chuť na cigy?

adeladulova
28. júl 2025

Už si skoro za vodou. Vydrž. Ja som prestala 4x. 1x kvoli peniazom, 1x kvoli bieleniu zubo a 2x z toho kvôli tehotenstvu.
Ak nechceš byt tehotná, haha tak ti poradím daj si termín na bielenie zubov a to ta od fajčenia rozhodne odradí. Toľko praktická rada.
Držím palce, inak ozaj, ja už dlho nefajčím a teda nechápem ako som mohla tak dlho fajčiť, smrdia a míňať na to peniaze.

anonym_d7036c
28. júl 2025

Tiež som fajčila skoro krabičku denne, prešla som zo dňa na deň na 1 cigu za týždeň. Po 4 mesiacoch som prestala úplne, ale vydržalo mi to 3 mesiace. Pri rozchode som vyfajčila 1,5 krabičky zvečera do rána, opuchlo mi podnebie. Potom som vydržala 3 mesiace, na Vianočnom večierku som fajčila priebežne celý večer. No, a minulý týždeň som si zapálila 1 cigu po pol roku. Ja som stále, už rok a 8 mesiacov, vo fáze, že snažím sa prestať. Stále mám chuť na cigarety, vačšinou ju vykompenzujem sladkým, ale pribrala som 3 kilá, tak asi začnem behať 😂

viera012345
28. júl 2025

@kristina534 Fajčila som s menšími prestávkami cca 25r s rôznou dennou spotrebou/od 5 ks denne po 25-30ks/. Nefajčim uz 10.mesiac.Obcas dostanem chuť, ale vtedy si vybavím slová môjho dospelého syna:Mami, keď si to vydržala doteraz, nebola by škoda vzdať to?! Spomeniem si aj na to,ako som syna v období puberty, keď som na jeho oblečení cítila dym z cigariet, prosila,aby sa nestal fajčiarom a zároveň som sa hanbila sama pred sebou,ze vodu kázem a víno pijem,ze ako rodič som zlý vzor.Myslim,ze tá chuť sa občas bude objavovať, ale dôležité bude,ako sa ju podarí potlačiť a či podarí

sevrin
28. júl 2025

Kvalita cigariet išla dole. Cena hore. Neoplatí sa to už kupovať zo žiadneho dôvodu.

adeladulova
28. júl 2025
@anonym_d7036c

Tiež som fajčila skoro krabičku denne, prešla som zo dňa na deň na 1 cigu za týždeň. Po 4 mesiacoch som prestala úplne, ale vydržalo mi to 3 mesiace. Pri rozchode som vyfajčila 1,5 krabičky zvečera do rána, opuchlo mi podnebie. Potom som vydržala 3 mesiace, na Vianočnom večierku som fajčila priebežne celý večer. No, a minulý týždeň som si zapálila 1 cigu po pol roku. Ja som stále, už rok a 8 mesiacov, vo fáze, že snažím sa prestať. Stále mám chuť na cigarety, vačšinou ju vykompenzujem sladkým, ale pribrala som 3 kilá, tak asi začnem behať 😂

@anonym_d7036c vždy keď budeš mat chuť na figu daj si 3dcl čistej vody, tuto fázu poznám a vždy som sa k fajčeniu vratila

kacenocka2
28. júl 2025

Moja taktika, keď som mala chuť na cigu,vyškrtávala som 8smerovky na pár minút,potom som si povedala že "už som zafajčila"môžem pokračovať ďalej čo som predtým robila.dôležité je zamestnať ruky aby si vyplnila čas niečím ktorý si vyplnila pri fajčení.Je to 5 rokov čo nefajčím,2 týždne sú najkritickejšie,potom to bude ok.

kristina534
autor
31. júl 2025

Baby, ja som to dneska nedala a zapalila som si

adeladulova
1. aug 2025
@kristina534

Baby, ja som to dneska nedala a zapalila som si

@kristina534 a chutila ti?
Nevzdavaj ti

kristina534
autor
1. aug 2025
@adeladulova

@kristina534 a chutila ti?
Nevzdavaj ti

@adeladulova nie, bolo mi zle. Odvtedy som zase nezapalila a ani nechcem 🤮 len sa bojim že prejde zase 10 dni a budem tam kde som zacala. Zacarovany kruh🙈

adeladulova
1. aug 2025
@kristina534

@adeladulova nie, bolo mi zle. Odvtedy som zase nezapalila a ani nechcem 🤮 len sa bojim že prejde zase 10 dni a budem tam kde som zacala. Zacarovany kruh🙈

@kristina534 to je dobre ze nechutila. Vydrz som s tebou 💪💪💪