Ako dlho po získaní vodičského preukazu môžem šoférovať automat?
Zdravím.
Už niekoľko mesiacov mám vodičský preukaz na manuálnu prevodovku, a ľudia mi vždy hovoria niečo iné a už som s toho zmätený. Sú to 2 mesiace alebo 2 roky od získania vodičského, po ktorých môžem šoférovať auto s automatickou prevodovkou?
Ďakujem.
Ak máš vodičák na manuál tak automat môžeš šoférovať hneď.
Ďakujem za odpovede.
No pamätám si že aj v autoškole nám o tom hovorili.
Kto Ti tvrdil, že musíš čakať 2 roky, pomýlil si to asi so šoférovaním veľkej motorky. Ty teraz máš automaticky vodičák aj AM (na malú motorku) a po 2 rokoch môžeš šoférovať aj veľkú motorku, no len keď má automatickú prevodovku (veľký skúter) a len na území SR.
Mozes hned, vodicak na “manual” nie je … je iba vodicak a vodicak na automat. Podla mna si to myli s motorkou VP. Alebo, ak mas vodicak na auto na automat nemozes hned sofetovat manual? To by davalo logiku … aj ked ak si sa neucil soferovat manual nikdy, tak najskor zavaris motor alebo roztrepes auto ak sadnes do auta s manuarom … to nedava zmysel ani po 2 rokoch. 🤷♀️
Mozes hned, vodicak na “manual” nie je … je iba vodicak a vodicak na automat. Podla mna si to myli s motorkou VP. Alebo, ak mas vodicak na auto na automat nemozes hned sofetovat manual? To by davalo logiku … aj ked ak si sa neucil soferovat manual nikdy, tak najskor zavaris motor alebo roztrepes auto ak sadnes do auta s manuarom … to nedava zmysel ani po 2 rokoch. 🤷♀️
@olimuc ak má vodičak na automat tak manuál nemôže šoférovať nikdy resp. bez ďalších skúšok
Kto Ti tvrdil, že musíš čakať 2 roky, pomýlil si to asi so šoférovaním veľkej motorky. Ty teraz máš automaticky vodičák aj AM (na malú motorku) a po 2 rokoch môžeš šoférovať aj veľkú motorku, no len keď má automatickú prevodovku (veľký skúter) a len na území SR.
@ika02 po dvoch rokoch nemozes soferovat velky skuter, ale iba do 125ccm a 11kW. Na vacsie skutre potrebujes normalne vodicak na motorku

Veď môžeš hneď. Načo čakať 2 roky?