icon

Ako dlho trvá spracovanie údajov darcu krvi?

gabca1693
27. mar 2026

Ahojte,

dnes som prvý krát cez NTS darovala krv.
Pýtali sa ma na krvnú skupinu bola som v tom, že 0+ ale doktorka povedala, že to vidí skor ako 0-..:D
zaujímalo by ma to teda čo som a vraj sa to dozviem v profile darcu na ich stránke po prihlásení.
No píše iba RhD a počet odberov 0.
Neviete po akom čase spracujú krv a Aktualizujú údaje?

angel1990
27. mar 2026

Dobrý deň, mne po 10 dňoch prišla obálka s papierom že som mala pozitívne PAT a musím prísť o 6 mesiacov na kontrolný odber.

uhnakova
27. mar 2026

Obvykle sú údaje aktualizované do druhého dňa. Teda ak si bola dnes na odber, zajtra to tam uvidíš.

thirstymonk
27. mar 2026

@gabca1693 V noci im beží nejaký synchronizačný cron, takže ráno to už budeš mať.

gelifil
27. mar 2026

ano, tak, 24 hodin

anonym_65b3f6
27. mar 2026

@gabca1693 A tam ti to nepovedali? Nepýtala si sa? Lekárka na odberoch to nemôže "vidieť skôr na 0 negatív", ona musí hneď vedieť, či je to 0 pozitív alebo 0 negatív. Ešte predtým, než ti odoberú krv.

A okrem toho - aj priamo na konzerve, kam ti odoberajú krv to je uvedené, veľkými písmenami.

Takže neverím, že by ti to tam nevedeli povedať. A preukaz darcu ti vystavili? Aj v tom to je uvedené.

anonym_3e0cd6
28. mar 2026
@anonym_65b3f6

@gabca1693 A tam ti to nepovedali? Nepýtala si sa? Lekárka na odberoch to nemôže "vidieť skôr na 0 negatív", ona musí hneď vedieť, či je to 0 pozitív alebo 0 negatív. Ešte predtým, než ti odoberú krv.

A okrem toho - aj priamo na konzerve, kam ti odoberajú krv to je uvedené, veľkými písmenami.

Takže neverím, že by ti to tam nevedeli povedať. A preukaz darcu ti vystavili? Aj v tom to je uvedené.

@anonym_65b3f6 preukaz sa dava az po druhom odbere