icon

Ako dlho vám trvalo, pokým ste sa dostali do šoférovania?

mirka193
11. okt 2022

Ahojte baby, ako dlho vám trvalo kým ste sa dostali zase do toho? Ja som začala po dosť dlhej dobe a stále mám strach, za volantom som dosť napätá a neviem sa uvoľniť.

1234321
11. okt 2022

@mirka193 ja nemám osobnú skúsenosť nakoľko šoférujem stále ale kamaratka teraz začala po 19 rokoch šoférovať. Prvýkrát išla v sobotu skoro ráno po meste(Kosice), druhykrat šla znova v sobotu keď bolo malo aút ale o hodinku neskôr a tretíkrát už išla okolo obedu, vtedy už auta boli. Chodila som s ňou, poprosila ma, či by som nešla. Čo sa týka šoférovania, bola som veľmi prekvapená, že tak super po toľkých rokoch to dáva. A teraz už bez problémov. Čiže nastav si čas a dni kedy by si chcela ísť/keď bude menej aút/popros niekoho aby šiel s tebou ak ti to vyhovuje/ a po pár jazdách bude všetko Ok.

mirka193
autor
11. okt 2022

Ja po 11 rokoch, máme malé deti a rada by som ich vozila aj sama. Najväčší problém je asi strach a napätie ako som spomínala. Ale ďakujem, vidím že nie som sama. 🙂

1234321
11. okt 2022

@mirka193 to bude super keď budeš sedieť za volantom a deti povykladas v škôlke/škole. Len to chce nejako začať 🙂 potom budeš mat super pocit, že si sa na to dala. Držím palce 🤗

skusihu
11. okt 2022

@mirka193 ja som začala po viac ako 10 rokoch. Od získania vodičáku som nejazdila. Začala som jazdiť krátke rovnaké trasy, vždy som si v hlave prešla trasu, kde dám prednosť, kde zaparkujem. Určite ti to uľahčí život. Najskôr si prejdi nejaké málo frekventované cesty, alebo cestu do školy a škôlky. A potom si budeš stále istejšia. Držím palce.

mirka193
autor
11. okt 2022

Práveže som začala trasy 15 km tam a späť (rodina, z mesta do dediny).
Mestu a parkovaniu sa oblúkom vyhýbam, kvôli tomu že často treba preraďovat a nie som s v tom ešte celkom ako ryba vo vode.

ivangeline
11. okt 2022

Mna to caka. :D Moja mama to uz ma za sebou,ked menila pracu,tak uz potrebova jazdit.. Kondicne jazdy si zaplatila. A potom len jednu trasu dookola. Do tej prace. Potom dookola do obchodu. Potom sa odhodlala aj ine v meste. A teraz s gps aj cez celu krajinu. ;) Takze sa nou chcem inspirovat. :D Ale stresujem uz teraz..

lienka3
11. okt 2022

@mirka193 taktiez som sa dllho bala,od vodicaku som nesadla do auta,az po nejakych 10rokoch najprv v manzelovom sluzobnom aute,bolo to velke auto a soferovalo sa super. Potom chvilu nic a ked prisla praca v inom meste a mala som vstavat rano o 4h,prestupovat na busy,prislo rozhodnutie jazdit (auto sice stare,ale dostala som na vianoce a rok stalo pred blokom). Prve jazdy rano som sla s manzelom,on bral auto naspat. Naucila som sa trasu a sla sama. Jasne stres,panika boli..postupne som si zvykla. A potom sme kupili tiez starsie auto s automatom a na to nedam dopustit. Pre zenu paradna volba,uz mam dieta,chodime sami na vylety a je to super neprosit kadekoho nech nas odvezie..nemam problem zaparkovat,jazdim po meste na pohodu. Takze chce to predychat a ist. Mne sa najlepsie jazdi samej,ked ma nikto nekontroluje a nehovori do jazdenia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mediana
11. okt 2022

Po 12 rokoch, prakticky od urobenia si vodičaku som nejazdila, nebolo treba a teraz som z toho mala neskutočný stres a paniku. Prišlo dieta a ja som nechcela byť závislá a otravovať stále muža. Zacala som krátke trasy v meste v sobotu podvečer, keď neboli auta, na benzinku, do obchodaku a prirodzene to išlo, staré známe klišé tu platí na 100 percent, jazdiť, jazdiť, jazdiť a pôjde to.

lentak1223
11. okt 2022

@mirka193 Ja som tiež začala kvôli deťom. Asi 15 rokov od VP. Po 3 mesiacoch som prestala vystupovať auta celá v krči. Po pol roku som začala aj hudbu z rádia vnímať. Po 8 mesiacoch som už jedla v aute bagetu. Po roku som išla na prvú dlhú trasu (ale to ma stálo veĺa nervov). Po tom roku som si aj užívala auto a hudbu, keď som išla sama. Prešli 3 roky a už som dala aj zo západu na východ s 3 deťmi v aute🙂Na začiatku som si myslela, že toto ja nedám, že to jazdiť a jazdiť určite nepomôže, ale pomáha to. Nadobudla som sebadôveru. Ale doteraz keď sa dá vyhýbam sa jazdeniu v noci....tomu som na chuť neprišla😶

vevesh
11. okt 2022

@mirka193 z vlastnej skusenosti- zaplat si kondicne jazdy. Odburas stres, ziskas istotu pri riadeni a musis jazdit. Po kondicnych jazdach som zacala okamzite jazdit aj dialnicu, aj velkomesto, aj dedinu. Len nestresovat, to je najhorsie za volantom🙂

cakambabatko
11. okt 2022

Konkrétne u mňa to bolo tak, že som vždy mala vzťah k autám.. Fascinovali ma, chodila som na rôzne zrazy, začala sa zaujímať o motor a celkovo autá..pre mňa šoférovanie bolo vždy veľmi prirodzené…Ak máš strach, určite sa nevzdávaj, myslím, že ten čas kedy sa do toho dostaneš je individuálny ale určite to zvládneš..určite máš voči tomu rešpekt a to je v poriadku..čím viac času budeš tomu venovať, tým lepšie ti to pôjde..musis si nájsť nejaký záchytný bod, ktorý ta počas šoférovania upokojí, alebo mozno skúsiť ako spolujazdca človeka, ktorý ta dokáže upokojiť alebo rozptýliť od strachu😊 veľa šťastia, verím v teba! 😊

nwnw
12. okt 2022

@mirka193 niekolko mesiacov denneho soferovania v meste 😉