icon

Ako dlho vybavuje Sconto reklamácie?

ejka87
23. jan 2025

Dobrý deň, ženy
Rada by som sa opýtala na vaše skúsenosti s firmou Sconto.
Objednali sme si od nich skriňu, na ktorú sme čakali mesiac, to by až tak nevadilo, keďže avizovaný termín 22.01. dodržali presne, ale skriňa nám prišla prasknutá a obitá. Neskladali sme ju ešte samozrejme a ihneď sme podali reklamáciu. A tu teda smeruje aj moja otázka, neviete ako dlho trvá, kým dokážu tuto reklamáciu vybaviť? Pretože teraz chodíme medzi 3 metrovými krabicami a rozhodne nehodlám čakať pol roka na vybavenie, ako majú uvedené v obchodných podmienkach.
Budem vďačná za vaše skúsenosti, pripadne rady ako postupovať.

viestta
23. jan 2025

Zo zakona maju na vybevenie 30 kalendarnych dni. Ak ju dovtedy nevybavia mate narok na odstupenie od zmluvy a vratenie penazi. Nepodarok si musia odviezt na vlastne naklady.
Vyslovene na 31. den im posli mail a zaroven doporuceny list s tym, ze kvoli nedodrzaniu zakonnej lehoty na vybavenie reklamacie odstupujes od zmluvy, ziadas vratenie zaplatenej sumy a zaroven ziadas aby odstranili svoj tovar z vasho bytu na vlastne naklady v lehote do (napriklad 7 dni).

summer23456
23. jan 2025

@ejka87 mne prišiel obity stôl, poslala som im ho naspäť a peniaze mi vrátili do týždňa. Vy keď ste to dali ako reklamáciu,tak neviem ako dlho im to bude trvať. Ak máte blízko nejakú pobočku, mali ste im to tam vrátiť... Ale 30 dní je lehota na vybavenie reklamácie.

sunyrose
28. aug 2025

Zdravím, my máte tiež problém... Objednala som zložitejší typ komody so zásuvkami, dvierkami, presklenou časťou.... Skladala sa podľa návodu, všetko sa dodržalo... A nie je možné ju poskladať tak, aby dvere správne priliehali a zároveň sa šuflík mohol otvoriť... Ako to riešiť? Mali ste podobnú skúsenosť? Ďakujem pekne.