Ako doma vytlačiť text obojstranne?
Ahojte. Chcela by som si doma vytlačiť písaný subit ako knižku. 2 stránky na 1 papier obojstranne. Vedeli by ste mi poradit ako na to?

Hlavne po krátkom okraji
@vanilkovazmrzka ja tomu vôbec nechápem. Tlači obojstranne tak že vytlačené opäť vložím a tlači
ak to chces zlozit ako knihu (rozumej ulozit A4 na seba a potom zlozit na polovicu a mas knihu, cize nejdu tie strany zaradom ale su rozhadzane aby bola napr na prvom papieri 1. a posledna strana...) tak sa to tlaci ako brozura. Ale ako pise @vanilkovazmrzka treba to sem tam vyskusat najskor, mne sa ot pred vianocami podarilo na druhy krat. Hlavne to rucne vkladanie je taky "chytak", neviem nikdy co ide tlacit a ako to otocit
Tak to ze tam vlozis opat ten isty papier nie je funkcia obojstrannej tlace.
Ja to tak robim doma tiez, ale trvalo mi par pokusov kym som spravne vedela vlozit ten papier aby mi to tlacilo tak ako chcem. A do dalsej takejto tlace to urcite zase zabudnem :D
@vanilkovazmrzka ja na tom tlačiť viem. Mám tu tlačiareň z práce takže som sa už toto naučila ale niečo ako knižku som ešte netlacila
Ale ved ti tam ponuka obojstrannu tlac priamo tlaciaren.. tak snad to nemusis rucne otacat, nie? Aj to mas zaskrtnute...
@zic obojstranna tlac a automaticke otacanie strany v tlaciarni su dve odlisne veci...
@simca06022011 nad tym som sa nikdy nezamyslal... v com je rozdiel? Ked dam 2 strany vytlacit na 1 list papiera (obojstranne) a spravi to za mna, kde je benefit otacania?
@zic je tak tak že ho musím otočiť
@zic ak nemas talciaren, ktora sama otoci papier, tak po vytlaceni jednej strany zastane a "povie ti" ze mas stranu otocit. A potom vytlaci dalsiu.
Tak to som si neuvedomil, ze aj to sa vola "obojstranna tlac"... Pre mna je obojstranna tlac to, ze to tlaciaren vytlaci rovno...
Ale stale nerozumiem - mam na tlaciarni - podla mna rovnaku moznost ako ty - "print on both sides" / flip over - co podla mna zodpoveda tvojmu "tlacit obojstranne / otaceni na dlouhem..." ...
Tak ale ty vies najlepsie ako to tlaci 🙂
@simca06022011 drsne 🙂... rozdiel voci 1 strannej tlaci je len v tom, ze ti "pocka"...
ale ano, uz som si vygooglil... (full duplex a double sided printing - ako si spominala)... dik
Musis to hlavne tlacit z niecoho, co vie tlac brozury, ako pise @simca06022011
Vtedy tlaci na jednu stranu 1 a 4 stranu a na druhu 2 a 3. Inac bez toho ti bude stale tlacit na jednu 1,2 a na druhu 3,4.
@aalt tak to asi nepôjde, ozaj tomu nerozumiem. Má to 200 strán tak to nechcem dávať hneď
ved ale vyskusaj si na niecom mensom.. vytlacit napr brozuru 4-6-8 stranovu z hocijakeho dokumentu.. je to v nastaveni strany pri tlaci (aspon u mna.. musis ist do tych rozsirenych nastaveni)
chce to len trening trosku.
inak kedysi ked nebola takato technika, skripta a pod sme tlacili presne tak ako pise
@aalt a dali to zviazat takto.. jediny rozdiel bol, ze sme proste mali najednej strane dve strany.

Ked trafis na prvy krat nastavenie tak, aby si to mala tak ako chces, tak to bude zazrak :D nahlad tam vidis? Aby si videla rozlozenie stranok na jednom liste, hrubko okraju
A tlaciaren mas taku co vie tlacit obojstranne?