Ako na odstránenie moču z koberca?
Ahojte mamičky,
prosím Vás čím odstraňujete moč z koberca od Vašich detí??
Vďaka za odpovede.
Octova voda a následne tepovac. Ale u nás obcikal koberec len psík. Deťom sa podarilo asi 2x.
Dakujem, no mňa by skor zaujimali cistiace prostriedky...tepovac nemame.Som počula že je dobré použiť kyselinu citrónovu s nahriatym octom, ale to bolo myslené na prádlo, neviem či to nepoškodí koberec.
@katarina092 to ti môže poškodiť koberec. Ja som to vysala kolko sa dalo kuchynským utierkami a potom voda s octom, vyčistiť a zasa vysušiť.
Ak dieťa veľa obcikava, nie je asi na odpilenkovanie pripravené. Nehody by časté byt nemali. Naši mali každý asi jednu.
@hettinka ešte sme ho neodplienkovali, zaspal na koberci a precikal plienku...Uvažujem aj o enzymatických čistacich prostriedkoch, čo sa používajú na precikanie od zvierat...
@katarina092 ja som skúšala asi vsetky čistiace a ludove metody, bohuzial pomohlo az kupit tepovac
@katarina092 na jednorazové skus ten postup, čo som písala. Octova voda odstráni zápach a potom vyčistiť klasicky ešte kefkou. Alebo skus penu na tepivanie poťahov v aute, to používam tiež ako rýchlu pomoc na fľaky, ak sa mi nechce vyťahovať Karcher
@katarina092 existuje enzymaticky cistic na podobne veci, cisti aj krv a podobne. Ja ho pouzivam kvoli psovi, v minulosti boli nehody. Vyrazne zneutralizuje pachy. Stal asi 5 eur, na Alze, ale urcite aj inde.

@katarina092 tepovaním.