icon

Ako na odstránenie moču z koberca?

katarina092
15. apr 2021

Ahojte mamičky,
prosím Vás čím odstraňujete moč z koberca od Vašich detí??
Vďaka za odpovede.

sissy27
15. apr 2021

@katarina092 tepovaním.

hettinka
15. apr 2021

Octova voda a následne tepovac. Ale u nás obcikal koberec len psík. Deťom sa podarilo asi 2x.

katarina092
autor
15. apr 2021

Dakujem, no mňa by skor zaujimali cistiace prostriedky...tepovac nemame.Som počula že je dobré použiť kyselinu citrónovu s nahriatym octom, ale to bolo myslené na prádlo, neviem či to nepoškodí koberec.

viestta
Odpoveď bola odstránená
hettinka
15. apr 2021

@katarina092 to ti môže poškodiť koberec. Ja som to vysala kolko sa dalo kuchynským utierkami a potom voda s octom, vyčistiť a zasa vysušiť.
Ak dieťa veľa obcikava, nie je asi na odpilenkovanie pripravené. Nehody by časté byt nemali. Naši mali každý asi jednu.

katarina092
autor
15. apr 2021

@hettinka ešte sme ho neodplienkovali, zaspal na koberci a precikal plienku...Uvažujem aj o enzymatických čistacich prostriedkoch, čo sa používajú na precikanie od zvierat...

marvin1234
15. apr 2021

@katarina092 ja som skúšala asi vsetky čistiace a ludove metody, bohuzial pomohlo az kupit tepovac

hettinka
15. apr 2021

@katarina092 na jednorazové skus ten postup, čo som písala. Octova voda odstráni zápach a potom vyčistiť klasicky ešte kefkou. Alebo skus penu na tepivanie poťahov v aute, to používam tiež ako rýchlu pomoc na fľaky, ak sa mi nechce vyťahovať Karcher

grace55
15. apr 2021

@katarina092 existuje enzymaticky cistic na podobne veci, cisti aj krv a podobne. Ja ho pouzivam kvoli psovi, v minulosti boli nehody. Vyrazne zneutralizuje pachy. Stal asi 5 eur, na Alze, ale urcite aj inde.