icon

Ako nájsť zmysel života a prekonávať ťažkosti?

28. júl 2025

Neviem to zmeniť ja som taká od mala. Neviem sa tešiť nemám v živote žiadne sny ani ciele. Možno je to výchovou alebo povahou. Mam manžel deti všetko ale zas nemám priateľov kamarátov a ani prácu. Pre mňa to je ťažké aj keď niekto povie že čo si mám sťažovať ale zle sa cítim.
Ako vyjsť z toho začarovaného kruhu ?

anonym_ee2b55
28. júl 2025

@anonym_autor v prvom rade začať pracovať a ísť do pracovného kolektívu medzi ľudí

anonym_7258c7
28. júl 2025

Psychológ? A hľadať si prácu

evak12
28. júl 2025

@anonym_autor urcite by som zacala hladanim prace, novy ludia, zodpovednost, citit sa potrebna, viem o com pisem, drzim palce🙏🙂

martul
28. júl 2025

@anonym_autor Nájsť si prácu, doslova by som zobrala hocijakú. Budeš mať režim, zodpovednosť, stretneš nových ľudí a budeš mať menej času rozmýšlať nad nesmrteľnostou chrobáka

balerina2025
28. júl 2025

@anonym_autor zacni pracovat, doma len depkujes. zamestnaj si hlavu inymi myslienkami.

anonym_f36a3a
28. júl 2025

Upratat si to v hlave,tam zacina kazdy jeden problem ale aj konci kazdy jeden problem.

viestta
28. júl 2025

Preco nepracujes? Mas nejaky hendikep, ktory ti brani najst si pracu?
Na vychovu sa nevyhovaraj, ani na povahu. Jednoducho to nevies, ale aj to sa da naucit. Daj si za ciel, najst si pracu a zacni ju hladat. Intenzivne a nehladaj vyhovorky, preco to nejde. Ide vsetko, len treba chciet a ty asi velmi nechces, lebo na zmenu treba odvahu. Tam je problem, V tom chybajucom chceni a nedostatku odvahy veci zmenit.

marryliese
28. júl 2025

@anonym_autor nemáš ciele, nemáš prácu, nemáš priateľov. Rodina to má celé zastupovať? Áno sú ľudia, ktorým stačí rodina aby boli šťastní ale osobný rozvoj je dôležitá vec. Ak nie si na materskej, choď pracovať, iný kolektív, iné aktivity, iné myšlienky. To môže urobiť veľmi veľa aby ťa to nakoplo. Nájdi si kamarátky, záľubu, chápem, že pri deťoch máš dosť starostí ale musíš mať niečo čo ťa teší, pracuj na tom teraz inak skončíš ako tí dôchodci čo celý deň sedia pred telkou lebo ich nič nebaví.