Ako naučiť 1,5 ročné dieťa na nočník?
Cawte.vie my niekto poradit ako naucit rok a pol rocne dieta na nocnik.stale ho tam davam a vstava my.nechce ani cikat,a ani kakat tam...jedine si sadne vtedy nan len ak ma plienku.
Nijako. 1,5 rocne dietatko je este male na nocnik. Rste vyckaj az bude pripravene.
@majuska01234
@bibih
Hlavne zvolnite a netlacte na nich, aby to.nemalo opacny etekt. Ked nechce, nechce. Schovat nocnik, skusit ked tak prkienko na zachod, ak ani to.nchce, schovat aj to a ponuknut o mesiac
@lindusss2016 a ked to nebude zaberat ani tak...tak asi to uz budem musiet riesit s pediatrom vsak.
@majuska01234 a co chces riesit s pediatrom? Ved rok a pol je este male na nocnik 😀 prosim ta, nepocuvaj starsie generacie, co.davali deti od pol roka, podla detskych psychologov v 18 m este len zavinaju chapat princip nocnika. To ale neznamena, ze hned kazde dietatko odplienkujes. Neries, nie je pripravene. Vobec by som nenutila sediet na nocniku nasilu, aby si mu tym nesposobila traumu, potom totizto mozu nastat problemy s vyprazdnovanim a to uz budes musiet riesit ssamozrejme pediatrom a sranda to nebyva veru. Netlac, pride ten spravny cas, garantujem ti, ze maturovat pojde bez plienky a pri projimani na vysoku skolu sa ho ani nikto pytat nebude, kedy sa odplienkoval
Ja sa budem riadiť jedným článkom od známej pošlem ti foto do správy. A netlacila by som na to. dôležité je nedržať na silu a nestresovať má na to čas 🙂
@lindusss2016 mas pravdu.starsie generacie netreba pocuvat.necham tomu cas a nebudem silit.dakujem za radu
@majuska01234 Sestrina dcéra začala v 20 mesiacoch s prvými pokusmi, no jej braček v tom istom veku vôbec nechápal o čo mamine ide, keď za ním chodí s tým čudom (nočníkom). Napokon to trošku začal vnímať v 24 mesiacoch. Takže každé dieťatko je iné... Takže isto pediater nič neporieši u takého malého dieťaťa.
@majuska01234 nijak ..čím viac budeš tlačiť tým viac to bude trvať..nechaj to na dieťa ..zoznam ju s mokrým a suchým aký je tam rozdiel..ak tak silno chces kúp si tréningové gaťky a bude cítiť vlhkosť.ale nerozumiem načo trvať na niečom keď dieťa ešte evidentne nieje na tento krok zrelé....
@majuska01234 je to zbytocny stres pre teba a hlavne pre drobca. Vobec si nevsimaj, ked sa ta budu s udivom pytat, ze Este nechodi na nocnik??? Nie. Hotovo, viac s nimi neries. V tomto veku moja na nocnik ani len nesadla, potom sme kupili prkienko, tam uz aspon obsedela, ale este na sucho. Trvalo par tyzdnov, kym sa vycikala. Pred dovrsenim dvoch rokov zacala chodit aj na nocnik, ale nehody na beznom poriadku. Teraz ma 2r a 2 mesiace a plienka uz len na noc, aj von uz chodi pekne bez. Nechala som to na nu a pekne to pochopila bez stresu
Okik.necham tomu volny priebeh a dakujem vam za rady 🙂
Dobry vecer chcem sa opytat ci mi niekto nevie poradi nikdy som nemala stahovaciu zaclonu. A chcem sa opytat ci by mi nevedl niekto poradi.Ci je lepsie ju zavesit a tak postahovat, alebo ju najprv stiahnut a tak zavesit .Dakujem .
@katkaaema to ste chceli vložiť asi do toho druhého vlákna kde pani zháňa záclony nie sem 🙈
Moj maly tiez nechcel ani za svet, az vo vyse dvoch rokoch prvykrat sadol na nocnik a teraz sa ani v noci nepocikava nic. Vsetko o. K
Ja som vzdy nechavala nocnik v izbe, aby bolo dieta nanho zvyknute ako na sucast zariadenia a nie ako na nejaku novinku na ktorej musi este aj sediet. Najstarsi syn mi kakal do nocnika od pol roka a inde ani nechcel, len curanie pochopil tak asi na 20 mesiacov ze treba sa tiez pytat. Mladsi bol ako strela,nehrozil ani nocnik, ani stolicka na jedenie, neobsedel. Lenze je septembrovy, takze som ho v lete nechala holeho, alebo len v slipkach a presne na 2 roky sa zacal pytat a aj v noci, ziadna nehoda uz nebola. Mala ma teraz rok, takze mame este cas, ale cez leto uz ju tiez budem nechavat len v gatkach.
@majuska01234 poznám trojročné deti, čo sú s plienkami a pedi to nerieši.. Hlavne s kľudom.. Nechce nechce.. Môj ani za svet nechcel nočník ani záchod v roku a pol.. Ani v dvoch.. Keď mal 2 roky a tri mesiace som mu plienku nedala, ale videla som, že to už vníma.. Prvý deň nehody, žiadne vyhanbovsnie, druhý deň sa mu podarilo a do 5 dní sme zrušili plienky komplet aj s nočnou.. Takže vyčkať a skúšať pomaly...
@dominika7990 ano ospravedlnujem sa
Polrocne ani rocne dieta nebyde pediater riesit ci chodi al nechodi na nocnik...ked bude v predskolskom veku.potom uz ano....
Netlac na piku zvolni tempo v uceni , moze ponuknut mizes motivovat ale nenutit...
moja dcéra začala na nočníku sedieť v 8. mesiaci. V 1. roku bola komplet bez plienky. Cez deň som používala látkové. Môj syn látkové nemal, na nočníku síce sedel, ale iba ked som ho tam dala. Od plienky sa odnaučil v 2,5 roku. Až ked nastúpil na 1/2 dňa do školky. Za tri dni pochopil a bol bez plienky úplne. Určite nenútiť, ale pripomínať, že má možnosť. Alebo ho rovno posadiť na velké WC na redukciu. Hlavne lásku a pevné nervy 🙂
Naša vnučka mala 2 roky a 10 mesiacov keď už povedala, že plienku nechce. Dovtedy sme mohli robiť všetko možné a nič nepomáhalo. Proste musela dozrieť. A svet sa nezrútil.

Och rovnaky problem mame aj my. A okrem toho, ked zacnem prehovarat a nosit nocnik so sebou ku WC, ze ideme spolu, tak do toho zakomponuje krik a ,,bojim bojim". Ocikany cely byt v nadeji, ze aj mokre nohy presvedcia na nocnik, ale nic pravda. Ani na WC priamo :(